Menu

Nørlund glæder sig over kampene mod hold fra de højere rækker

image Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
16. august 2017 kl. 22:08

SENIOR - HIF’s cheftræner Alex Nørlund var en glad mand, da hans spillere foran mere end 500 tilskuere på Hedensted Stadion slog Thisted FC ud af landspokalturneringen onsdag 9. august.

To dage senere var der lodtrækning til anden runde, hvor Hedensteds modstander som bekendt blev Aarhus Fremad fra 2. division. Det blev Nørlund ikke mindre glad af, selv om han ærgrer sig over måden, der bliver fordelt kampe på.

- De kalder det en lodtrækning, men det er jo reelt et puslespil, de står og lægger, når de ikke vil lade serieholdene møde hinanden. Jeg synes, det er ærgerligt, man ikke tør trække det hele fra én pulje, for det kunne være fedt for det liv, der er i en pokalturnering. På den måde her er det meste langt hen ad vejen forudbestemt. Vi vidste, at vi ville få en modstander, der var højere rangeret end os, og vi vidste, at vi ville få hjemmebane. På den baggrund tror jeg, det var fint at få Aarhus Fremad, hvis andethold fra danmarksserien vi lige har besejret 5-1. Vi kender dem og deres spillestil, men vi skal huske på, at de har rigtig mange spillere at tage af, siger Alex Nørlund.

Lige nu ser det ud til, at kampen skal spilles 29. august kl. 17.30. Fremad har bl.a. den tidligere Hedensted-spiller Nicklas Ullum i truppen.

- Vi har allerede spillet to gode kampe mod hold fra de højere rækker, og det er fedt for mig som træner, at jeg får set, hvor vi står. For spillerne er det her en stor mulighed for at teste, hvad deres individuelle niveau rækker til.

LÆS OGSÅ: Underhundene bed fra sig med et ordentligt bjæf: Thisted FC sendt ud af pokalen

Håber på flere tilskuere for spillernes skyld
519 tilskuere overværede kampen mod Thisted, og træneren håber, at mindst lige så mange lokale kommer og bakker op om byens hold, når de gule- og sortstribede aarhusianere kommer på besøg.

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg drømmer om lidt mere opbakning på sidelinjen. Flere tilskuere og flere, der lever sig ind i kampen, klapper og råber. Holdet har præsteret fantastisk igennem snart to år, så jeg synes, de fortjener den kredit på den konto. Det er mit indtryk, at nogle bliver siddende i loungen og gemmer sig lidt, selv om kampen er i gang, men mod Thisted oplevede vi for første gang et medlevende publikum, der klappede, selv når bolden ikke gik i mål, og det betyder ekstremt meget for spillerne. Det har helt sikkert været med til at give dem de sidste kræfter. Jeg taler af erfaring fra min egen tid som professionel. Man skal ikke undervurdere, hvor meget den opbakning betyder. Den bedste kompliment man kan få som sportsudøver er, når andre gider komme og kigge på, siger Alex Nørlund og fortsætter:

- Mit ønskescenarie er, at Mosen bliver et mødested for folk fra byen og oplandet, hvor man kan tage hen nogle timer en lørdag og være sikker på at møde nogle, man kender. Eller falde i snak med nogle, man ikke kender. Det gælder både ældre og unge med en fælles interesse i at se noget godt fodbold, siger cheftræneren.

SE BILLEDERNE: Hedensted IF - Thisted FC

Lørdag spiller førsteholdet ude mod Randers Freja, mens den aflyste kamp (pga. tordenvejr) mod Skanderborg tirsdag aften spilles tirsdag 22. august kl. 18.30 i Hedensted.

Luk