Menu

Fem herlige dage ved Limfjorden

image Der er både is og kolde sodavand'er i bilen, lød det fra Claus, Frederik, Steffen og Sune, inden de onsdag aften steg ombord i luksusbussen til Lemvig.
Af Tage Uhrskou
05. juni 2006 kl. 08:00

Over 100 ledere og spillere fra Hedensted Idrætsforening deltog i Limfjordscup 2006, der bød på meget andet end fodbold.

 

Grønne baner og gode indkvarteringsforhold på byens skoler ventede forude, da drenge og piger fra mikro til junior onsdag sidst på eftermiddagen hoppede ombord i de to luksusbusser fra Vagns Turist på Hedensted Stadion, hvor klimaanlægget var sat på fulde omdrejninger.

Destinationen var Lemvig og målet at spille med i Limfjordscup, der i år fandt sted for 24. gang. Hedensted IF har været med i mange år som et kærkomment indslag i en - måske - lidt for lang skoleferie.

 

Blandede hold

- Sidste år tabte vi i finalen til Brøndby, men blev da nummer to, forklarede Sune, der hankede op i kufferterne sammen med kammeranterne Claus, Frederik og Steffen før afrejsen, der foregik i bagende sol.

De kunne dog ikke fortælle, hvem de skulle møde i år, eller hvilket hold, de kom på.

- Der er ikke aftalt noget på forhånd, og vi spiller på blandede hold, forklarede drengene, inden der var opstigning i to-dækkeren.

Flere forældre havde taget turen til Mosen i onsdags for at sige pøj-pøj og give et ekstra klem til børnene, der helt glemte den trykkende varme i forventningens glæde.

 

HIF blandt de største

- Hedensted IF har en af Jyllands største ungdomsklubber med næsten 900 medlemmer, og antallet vokser stadig. Vi ligger jo i et smørhul i Østjylland, hvor der konstant sker udvikling, forklarede ungdomsformand Henrik Ravn.

Han havde selv sin søn med på turen, og besøgte i ugens løb det internationale stævne, der havde deltagelse af cirka 125 hold.

- Jeg må da nok erkende, at vi har gået og leget med tanken om at arrangere noget tilsvarende her i Hedensted, men fra idé til handling er der et pænt stykke vej, sagdeHenrik Ravn.

Limfjordscup 2006 byder primært på fire dages fodbold med omkring et par tusinde unge, der indkvarteres på skoler. For Hedensted's vedkommende var det Christinelundskolen, hvor soveposerne blev lagt ud. Bespisningen foregik i en fælles hal, og det havde arrangørerne sørget for. Også indkvartering af forældre og søskende, der fik plads på campingpladser nær indkvarterings-stederne.

- Sjovt at se, hvordan serie 1 spillere i Hedensted som miniputter har været med i Limfjordscup, og hvordan de i dag har taget turen med i campingvogn eller med telt, kom det smilende fra Henrik Ravn.

 

Mere end fodbold

Fire medlemmer af HIF's bestyrelse var med på turen, der blev en god blanding af socialt samvær og sportslige aktiviteter.

Men værtsbyen havde og så sørget for, at selvom fodbold var fællesnævner for stævnet, så blev der budt på både diskoteksaftener, bordtennis, beachvolley og forskellig former for underholdning.

Det gjorde igen stævnet til en særlig oplevelse for de godt 100 spillere og ledere fra Hedensted.

Luk