Menu

Profiler

Det er ikke så få spillere fra Hedensted Idrætsforening, der har gjort sig fordelagtigt bemærket på fodboldbaner over det ganske land og på de europæiske fodboldbaner.

Fra klubbens start i slutningen af 1920'erne falder et navn naturligt. Nemlig Orla Hansen, der var en bomstærk stopper i gammeldags forstand. Han spillede i klubben indtil han rykkede teltpælene op og drog ind til Vejle Boldklub. Her kom han på Vejle Boldklubs bedste hold og spillede ikke færre end 173 kampe på førsteholdet. Derudover var han også på et udvalgt jysk talenthold. Siden gjorde Orla sig bemærket i VB gennem en lang karriere som leder.

I 1944 kom en ung mand, Egon Skov, til Hedensted. Han afslørede hurtigt store evner på fodboldbanen, og han havde sin store del af æren for HIF's Jyllandsmesterskab i 1946. Han var en strålende tekniker og en god innerwing i gammeldags forstand. Vejle Boldklub fik da også øje på hans talent og fik ham i sin spillerstab hvor han opnåede 30 førsteholdskampe og seks scoringer. Fodboldtilhængere fra dengang sammenligner ofte Egon Skovs tekniske kunnen med klubkammeraten Tommy Troelsens tryllerier med bolden.

Senere kan nævnes Heinz Hildebrandt, der kom til Hedensted i 1940'erne. Som ungdomsspiller flyttede han til Vejle for bedre at kunne udnytte sine målmandsevner. Han blev hurtigt fast mand på VB's ungdomshold i de respektive rækker. Han nåede at spille 157 førsteholdskampe og flere U-landskampe, inden han flyttede til Hvidovre IF i 1967. I sin tid i den københavnske forstadsklub fik Heinz d. 19. maj 1970 debut på det rigtige landshold i en venskabskamp mod Polen i Idrætsparken i København. Her spillede han med bla. Allan Simonsen, Finn Laudrup, Ulrik le Fevre og Per Røntved og han havde bl.a. den store oplevelse at være med ved de Olympiske Lege i München i 1972.

Niels Chr. Hüttel, søn af en af HIF's tidligere fremtrædende ledere, afdøde Svend Aage Hüttel, nåede også at skabe sig en flot karriere. Han spillede mange kampe på ynglingelandsholdet og U-landsholdet. Som andenårs senior blev han fast mand på VB's 1. divisionshold og efter et udlandseventyr vendte han igen hjem til VB hvor han står noteret for 116 kampe og 8 fuldtræffere. Han var anfører da klubben i starten af 70'erne vandt både pokalturneringen og mesterskabet. Den sidste kamp i den røde trøje var mod skotske Celtic d. 6. november 1973. VB tabte iøvrigt 0-1.

En anden, der er værd at fremhæve, er Jens Jørn Jensen. Det var i en forholdsvis sen alder, at Jens Jørn tog sig sammen til at melde sig ind i VB efter at have trådt sine første fodboldstøvler i Hedensted. Han erobrede straks en plads på 1. divisionsholdet og han blev også dansk mester og pokalmester med intet mindre end 197 kampe.

Når man taler om fremtrædende HIF'ere gennem tiden, så kan man næsten ikke komme uden om Anders Dahl-Nielsen, selv om han valgte at stoppe fodboldspillet til fordel for en karriere som håndboldspiller. Anders havde også store evner på fodboldbanen, men som han senere har sagt: "Jeg havde nok lidt lange ben". En overgang var han dog på Vejles ynglingemesterrækkehold bl.a. sammen med Allan Simonsen, men det er nu på håndboldbanen, at Anders er blevet kendt som én af verdens bedste spillere og sidenhen som en højt respekteret klub- og landstræner.

I nyere tid har der været flere profiler, der fortjener et ord:

Jørgen Rasmussen var spillende træner for Hedensted i tre år fra 1978-1981. Han er desuden JBU-konsulent.

Tommy Hansen var en anden spillende træner i HIF i 1990'erne. Han kom fra en professionel karriere i Belgien og Vejle Boldklub, hvor han opnåede hele 211 kampe og bankede 62 bolde i kassen.

Finn Christensen var både ungdomsspiller og seniorspiller i HIF, hvor efter han fortsatte sin karriere i Vejle Boldklub, hvor han blev anfører. Han er også kendt som "Ferrari-Finn" og i dag indehaver af Sportigan i Hedensted.

På kvindesiden har flere navne spillet sig ind i klubbens historie. Fra starten af 80'erne kan nævnes Tina og Pia Mørck, Gitte Clemmensen, Mette Holm og ikke mindst en af de mest talentfulde nogensinde, Mette Thisgaard.

Da det i slutningen af 80'erne især var damejuniorholdet, der gjorde sig bemærket, var det bl.a. med Lene Jensen, Mette Jacobsen og Trine Moberg på holdet.

Æresmedlemmer:
Ved Hedensted IF's 60-års jubilæum var der tre æresmedlemmer i Harald Nielsen, Harald Hansen og Svend "Brygger" Andersen. Alle tre havde gennem mange år gjort et stort stykke arbejde for klubben.

Ved klubbens 75-års jubilæum blev to nye æresmedlemmer udnævnt. Det var de to tidligere formænd Steen Nielsen og Poul Mikkelsen. Foruden de to var der fem andre æresmedlemmer i klubben på det tidspunkt. Frode Kristensen, Hans Leo Nielsen, Viggo Juhl, Preben Nielsen og Verner Jensen.

Luk