Menu

Tom Thomassen takker af

image Efter oprykningen til serie 1 sidste år blev Tom Thomassen hædret som årets serie-træner. Foto: Palle Herløv
Af Vivi Nielsen
09. juni 2006 kl. 08:00

Hedensted IF's førstehold gjorde i weekenden det utænkelige. Næste sæson spiller holdet i jyllandsserien, men det bliver ikke med cheftræneren som rorgænger.

 

Mere end 300 tilskuere, hvoraf godt 200 var fra Hedensted, var i lørdags vidne til ikke mindre end en sensation. HIF's serie 1 herrehold spillede oprykningskamp mod Grindsted GIF på udebane, og med en sejr på 1-4 blev de nummer to i puljen med 47 point.

Derved sikrede de oprykning til jyllandsserien. Det er første gang et herrehold nu skal spille i den række i HIF regi.

 

 

-Det er fuldstændig fantastisk, sagde træner Tom Thomassen da han igen havde fået græs under fødderne.

Traditionen tro fik både han og assisterende træner Kent Scholz luftture af spillerne efter sejren, inden propperne sprang og spillerne kunne bade sig i de ædle druer.

Da førsteholdet sidste år sikrede sig oprykning til serie 1, var Tom Thomassens målsætning meget enkel.

-Vi ville blive i serie 1 og koncentrere os om at udvikle spillere, så vi havde slet ikke nogen målsætning om placering, kom det begejstret fra træneren, der i de fem år som førsteholdstræner i HIF har opnået tre oprykninger, et jysk mesterskab samt en kåring som Årets Serietræner.

 

Efterfølgeren er kørt i stilling

Dette bliver så også det sidste, han kommer til at opleve med førsteholdet. Næste år vil han nemlig ikke stå i spidsen for holdet, men overlader i stedet roret til sin assistenttræner gennem de sidste to år, Kent Scholz.

-Jeg har mistet lysten og vil hellere bruge mere tid sammen med min familie. Så jeg har anbefalet Kent, der så får hjælp af vores topscorer Bjarne Kristoffersen, betoner Tom Thomassen, der dog stadig vil være at finde i klubben til næste år.

Selvom sejrsrusen endnu ikke er aftaget, har den nye træner allerede gjort sig et par overvejelser om næste år.

-Jeg er slet ikke færdig med at nyde sejren, men jeg har da gjort mig nogle tanker om næste år. Vi spiller selvfølgelig efter at blive i jyllandsserien, og måske en placering ca. midt i. Vores stamhold er rigtig godt, men vi skal have nogle forstærkninger på enkelte pladser, men det kigger jeg på næste år. Lige nu skal det her bare fejres, fortalte en glad Kent Scholz, inden han forsvandt ind i omklædningsrummet sammen med spillerne.

 

Med oprykningen til jyllandsserien har Hedensted IF virkelig lagt sig i spidsen i Ny Hedensted Kommune. Næste hold i rækken er Hornsyld, der er rykket ned i serie 2. Rask Mølle/Åle er rykket ned fra serie 2 og Hedensted samt Uldum er rykket op fra serie 4, mens Ølsted, Skjold, Ølholm og Juelsminde fortsat spiller i serie 3.

Luk