U15 Piger: ”Rent bord” efter to kampe

Af Steffen ”Emmer” Mikkelsen, træner
21. april 2016 kl. 15:39

UNGDOM - Det var med en vis spænding, klubbens U15-piger tog imod Varde IF søndag 17. april.

Varde fik en dårlig start med et nederlag i første kamp, og holdet har været meget præget af skader i hele dets opstart, men hvis alle deres spillere er klar, er det et rigtig godt mandskab, der helt sikkert gerne vil på tavlen.

HIF fik i sidste weekend en meget fortjent sejr på 2-0 i Silkeborg, som gav holdet noget selvtillid og tro på tingene.

- Vi starter som lyn og torden de første 15 minutter. Efter tre minutter spiller vi en bold ind i bagrummet til Julie Lauenstein, der opfanger bolden. Hun kommer ud i en spids vinkel, hvor ingen forventer en afslutning. Slet ikke med venstrebenet, men bang, sagde det, og bolden var smasket op i det lange hjørne til 1-0.

10 min spillet vi sidder fuldstændig på kampen trods voldsom modvind på bane 6, vi spiller 1-2 på den sidste tredjedel og en ”klinisk aflevering i dybden fra Mia til Josefine som truer bagrum og sparker bolden køligt ind til 2-0. Ikke ret lang tid efter søger vi igen bagrummet og Melissa løber bolden op og er faktisk meget presset i skud øjeblikket men en iskold inderside 3-0 til ”De Grønne”.

Fra 3-0 målet og resten af halvlegen overlader vi alt initiativ til vores modstander som langsomt får arbejdet sig ind i kampen og på et frispark for reduceret til 3-1 ”dagens mål” i mosen. Derefter er vi presset i bund og bliver ikke bedre af at Varde skifter deres X-factor ind, nemlig Mathilde Braitwaite og ja det er søster til landsholdspilleren og udlands professionel Martin Braitwaite og mange ting kan man sige om de 2 – en ting er i hvert fald sikkert, hurtigheden er helt i top. Vi får aldrig rigtig afvist Varde, klumpspil i feltet resulterer i en reducering til 3-2. Herefter har vi faktisk muligheden for at scorer 2 mål, men ligesom vi mangler skarpheden i vores eget felt mangler vi den også i den anden ende. Så sker det der ikke må ske vi for ikke clearet bolden i 2 om gange vi er faktisk 3 spilere rundt om Braitwaite 3-3 efter et solo løb ned mod Astrid, hvilket også bliver halvleg resultatet.

Vi får rettet ind i halvegen og fundet vores redskaber frem som vi var gode til de første 15-20 min og snakket om hvad Varde vil komme med og får os indstillet på Mathilde Braitwaite, hvordan håndtere man hende, fysik og opbakning med det samme.

Hårdt arbejde fra begge lejre de første 10 min, mange nærkampe centralt på banen, og langsomt vinder vi denne kamp i kampen som i sidste weekend. Vi får plads og sender Julie Lauenstein afsted, 4-3 efter hun flot af dribler målmanden. Herefter sidder vi på kampen og alt under kontrol – spørgsmålet var så bare om vi kunne lukke kampen og stadig havde jeg stadig min bekymring om vi kunne holde Varde IF’s angribere fra målet det lykkedes og med 15 min igen får vi et frispark midt på Varde’s bane halvdel som anfører Josefine flot tager sig af sparker i kassen til 5-3, der slukkede vi Varde’s håb om point, og da vi kort efter igen får en dødbold som Milla sparker lige efter bogen som vi har snakket om og trænet samt Alberte opsøger den lille mulighed der er og vinder bolden foran deres målmand og prikker den ind til kampens resultat 6-3 var glæden stor.

Jeg er voldsom tilfreds med de første 15 min og 2-halvleg. Vi vil gerne spille mere pasning fodbold på små områder samt turde spille i rum samt holde et ekstremt højt pres på vores modstander. Der er nogle ting vi ikke kan på nuværende tidspunkt på grund af baner og vejr. I dag formår vi at spille og presse Varde IF i bund de første 15 min og total dominerende på alle parameter, hvilket giver en fantastisk start + vi score på vores chancer. At vi falder tilbage og overlader kampen til Varde IF er jeg bestemt ikke tilfreds med. Men jeg hæfter mig ved at vi kommer tilbage, det viser metal styrke og sammenhold, der var viljen til at vinde duellerne og løbe de ekstra meter for hinanden, og at vi så slutter er med 3 mål i anden halvleg og gør tingene færdig kan man ikke være andet end tilfreds med. Jeg vil gerne rose min midterforsvar Natasja for en voldsom god indsats pakker fuldstændig Braitewaite ind med lidt omtanke og hjælp fra Stinna, de tvinger hende faktisk til at gå ned i banen og hente den og det er bestemt ikke hendes force overhovedet.

Jeg er utrolig glad for at vi i dag også viser vi har bredden på bænken Milla og Alberte samt Sofie-Marie gør det godt da de kommer ind og falder naturligt ind i spillet. Da vores 2 småskadet spillere Liv og Julie Graff begynder at vende tilbage på fulde omdrejninger i næste uge bliver der for alvor kamp om pladserne.

Jeg er også utrolig glad for at vi endelig får sat vores ”nye” spiller Lauenstein i scene i dag på 10’er positionen. Hun er kommet til her i vinter fra Vejle Boldklub, stor ros til Lauenstein for sin arbejdsflid og evne til at sætte de andre i scene og i dag være kampafgørende hendes mål til 1-0 i dag var top klasse.

På torsdag tager vi imod Vildbjerg SF – som startede ud med en 2-0 sejr over Varde IF men i går fik armene ned mod Lyseng IF som vandt 0-4 på udebane. Vildbjerg er en stærk modstander og en modstander vi skal have rigtig meget respekt for.