U17 Piger: Odder var de første til at slå HIF

Af Kasper Juhl Hansen, træner
09. maj 2016 kl. 22:48

UNGDOM - På denne solrige onsdag aften gæstede U17-pigerne fra Hedensted IF Spektrum Odder, hvor der var lagt op til topkamp på opvisningsbanen mod Odder IGF.

HIF, der var ubesejret i hele syv turneringskampe forinden, gik ind til en kamp, der aldrig skulle have været så spændende, som den blev. Det skulle vise sig at blive et chancerigt opgør, men hvor effektiviteten ikke helt var, som den skulle være, og det skulle i sidste ende blive dyrt.

I begyndelsen af kampen havde HIF-pigerne en del chancer som desværre ikke blev udnyttet. Der var masser af nærkampe, og det var tydeligt at se at begge hold virkelig havde tænkt sig at presse hinanden fysisk. Efter 17 minutters spil endte en af disse nærkampe uheldigt for Hedensteds højre back, Julie Ege, der landede med alt sin vægt ned på sit højre knæ, og hun måtte derefter lade sig udskifte. På banen kom Mathilde Lesemann friskere end aldrig før.

Blot 5 minutter senere faldt kampens første scoring. Midterforsvar Sabrina Nielsen modtager bolden omkring midten, hvorefter hun flot dribler forbi en modstander, tager et par træk, og fra noget der ligner 40 meters afstand tordner hun kuglen afsted mod målet, hvor den går lige hen over Odders målmand. Et mål, som må være blandt sæsonens flotteste, til stillingen 0-1 efter 22 minutters spil.

Denne føring skulle desværre ikke holde særligt længe. Allerede efter 30 minutters spil forsøger målscorer Sabrina Nielsen at drible en af modstanderens angriber, men desværre uden held. Da Sabrina i dette tilfælde var bagerste mand, efterlod det desværre Odder angriberen med en friløber, som hun løb ned og puttede forbi Hedensted IF keeper Stine Hauge, der mange andre gange i kampen reddede holdet, intet kunne stille op.

Hedensted IF var opsat på at komme godt til pausen, og det skulle også vise sig at bære frugt. Efter 39 minutters spil begik Odder IGF frispark lige omkring midterlinjen. Dette tog anfører, Melanie Mørck, sig som sædvanlig af med stor klasse. En lang bold, som Odders forsvar gik lidt galt af, men ikke desto mindre flot opsnapper angriber, Julie Rohde, bolden helt fri bag modstanderens forsvar, hvorefter hun viser sin skarphed og sætter den ind forbi målmanden til stillingen 1-2. Et fint resultat at gå til pause på.

Det meste af anden halvvej stod på chancer og fight fra begge hold, men der var først inden for de sidste 10 minutter at kampen blev afgjort. 7 minutter før tid opstod der en masse forvirring og klumpspil i Hedensteds forsvar, hvor en presset aflevering blev lagt tilbage til målmand Stine Hauge, det halvkikser et udspark, som desværre ryger lige hen til en Odder angriber, som first-timer bolden perfekt over i det lange hjørne, uden chance for Stine. Et mål som Hedensted IF havde mange muligheder for at have stoppet forinden. Stillingen var 2-2 efter 73 minutters spil.

I en kamp hvor pigerne fra HIF havde domineret, så det ud til at de skulle tage sig til takke med en uafgjort, men sådan skulle det ikke blive. I kampens sidste minut kommer en Odder angriber fri i feltet. Midterforsvar Anne Schmidt forsøgte at stoppe hende, men kom desværre til at gå lidt for voldsomt til hende, og dommeren peger på pletten. Straffe blev desværre korrekt dømt. Dette eksekverer Odder med sikkerhed ved at sparke i modsat af den side Stine Hauge gik til. Kort efter at Hedensted IF får givet bolden op, fløjter dommeren kampen af, og dette blev det sidste mål i kampen som endte 3-2 til Odder IGF.

Med pigernes første nederlag i 8 kampe, havner de midt i puljen på en 3. plads med to point op til Odder på 2. pladsen som har en kamp til gode. Intet er afgjort endnu, og trænerteamet og spillerne tror stadig på det: ”Vi spiller i de første 73 minutter langt hen af vejen en fornuftig kamp, som vi kontrollere. Desværre får vi ikke afgjort kampen mens vi har momentum, og det bider os i røven til sidst. Vores kræfter slipper op til sidst i kampen, og jeg er utilfreds med at vi ikke får lukket kampen inden. Vi yder simpelthen ikke nok de sidste 10 minutter! Men jeg tror på at vi kommer tilbage på sporet med en sejr på søndag mod Galten” Udtaler træner Kasper Juhl Hansen til hedenstedif.dk.

Spillerne og trænerteamet siger tak for støtten til de fremmødte tilskuere, og håber at se jer igen til vores næste kamp, som spilles søndag 8. maj på hjemmebane i mosen mod Galten FS kl 15.