Menu

U17 Piger: Sikker storsejr over FC Horsens

Af Kasper Juhl Hansen
10. april 2016 kl. 17:34

BØRN OG UNGDOM - Trods masser af besværligheder med at få stillet et hold til forårets første turneringskamp, lykkedes det dog træner Kasper Juhl Hansen at få stablet et hold på benene, som var i stand til at udfordre dagens modstander fra FC Horsens.

Det var U17-pigernes første betydningsfulde kamp, siden oprykningen til mesterrækken i efteråret. To gange tidligere har pigerne mødt FC Horsens, som også er oprykkere til mesterrækken, og begge de to forgangne kampe er endt med en HIF-sejr. Heller ikke i dag skulle FC Horsens bryde den stime.

Det blev en hæsblæsende og chancerig start på kampen, og det var pigerne fra Hedensted, der kom bedst fra land. Efter 13 minutter sendte anfører Melanie Mørck en bold i dybden, som altid farlige Signe Holgersen sendte i nettet efter at være stukket af fra FC Horsens-forsvaret.

Resten af første halvleg lagde HIF et stort pres på FC Horsens' defensiv med noget af det flotteste spil, pigerne længe har præsteret. Det gav en masser chancer, men pigerne fik ikke udnyttet dem.

En suveræn indsats af pigerne
Trods en lidt rodet start på anden halvleg, hvor det tætteste Hedensted var på en scoring, var, da Signe Holgersen havde et skud på stolpen efter en flot vending, blev det FC Horsens, som fik scoret halvlegens første mål efter otte minutters spil. En modspiller kom fri over kanten og spillede bolden skråt tilbage til en helt fri angriber, som satte den ind bag målmand Anna-Sofie Piihl, der ellers havde fingrene på.

Målet fik Hedensted-pigerne til at øge tempoet, og efter bare to minutter gjorde Maria Schrøder det til 2-1. Signe Holgersen fik fat i bolden efter klumpspil og lagde den tilbage til Maria, der var sikkerheden selv.

Kort efter scorede Signe Holgersen til 3-1 på oplæg af Maria Schrøder, og selvsamme Signe Holgersen lukkede også kampen med sit mål til 4-1 fem minutter før slutfløjt. Caroline Hartmann, der i dagens anledning var hjemvendt fra sin efterskole, spillede en dyb bold fra venstrekanten ned mod Signe, der atter var, hvor hun skulle være. Med en smart lille stopfinte satte hun sin direkte modstander, hvorefter hun køligt udplacerede.

- En suveræn indsats af pigerne, der spiller FC Horsens ud af banen. Det var en kamp, hvor forsvaret havde styr på nærmest alt, hvad der kom imod dem, og hvor der blev løbet utrolig mange meter af alle 11 piger, som måtte spille fuld tid, da der ingen udskiftere var med, siger træner Kasper Juhl Hansen til hedenstedif.dk.

Spillerne og trænerteamet siger tak for støtten til de fremmødte tilskuere, og håber at se folk igen til deres næste kamp, som spilles onsdag 20. april. Det er på udebane mod BMI på Egelund Idrætscenter i Malling kl. 18.30.