Menu

U17 Piger: Storsejr over FC Horsens

Af Kasper Juhl Hansen, træner
24. maj 2016 kl. 20:20

UNGDOM - På denne søndag formiddag, da Majfesten i Mosen lakkede mod sin ende, havde U17-pigerne fra HIF vendt snuden mod Horsens, hvor modstanderen i dag hed FC Horsens.

Et hold som pigerne endnu ikke har tabt til siden træner Kasper Juhl Hansen overtog sidste sommer, og det skulle ej heller være i dag, at der skulle laves om på det. Med temperaturer på op omkring 20 grader, var det utroligt lummert og luftfugtigheden var utrolig tyk, hvilket var noget der tærede på kræfterne på begge mandskaber. Trods det, skulle det vise sig at blive en kamp, hvor HIF pigerne havde overtaget, og hvor den grønne defensiv, der havde Mille Nikolaisen tilbage efter et længere skadesforløb, tog sig af stort set alt der ramte dem.

De grønt klædte piger startede som lyn og torden, men det varede blot 2-3 minutter, hvor efter tempoet blev sat alvorligt ned og FC Horsens kom mere ind i kampen de næste 10-15 minutter. Dette var bestemt ikke noget der behagede træner Kasper Juhl Hansen.

Det billede skulle dog ændre sig. Foruden disse 10-15 minutter spillede HIF-pigerne en fremragende kamp, og det skulle udmunde sig i kampens første scoring efter 17 minutters spil. FC Horsens valgte at sparke et kort målspark, hvor angriber Julie Rohde presser forsvaret hårdt og får kæmpet sig til bolden. Herefter tager hun nogle gode træk forbi en FC-forsvarsspiller, som trækker i håndbremsen og fælder Julie. Dommeren fløjter og peger på pletten. Straffespark var dømt. Da den ellers normale straffesparksskytte Signe Holgersen startede ude grundet nogle ankelproblemer, var det midtbanegeneral Maria Schrøder som måtte tage sig af dette, hvilket var noget hun gjorde med største sikkerhed, hvor hun sparkede kuglen i mål uden nogen chance for FC-keeperen til stillingen 0-1.

Herefter tog HIF for alvor over. Omkring 10 minutter senere blev føringen udbygget. Anne Schmidt modtog bolden omkring FC Horsens halvdel af midtercirklen, hvorefter hun tager et par træk efterfulgt af et langt træk, som mest af alt ligner en dyb aflevering, hvilket måske også er det der snyder forsvaret. Men Anne benytter sin hurtighed og løber selv bolden op og sprinter forbi et tungt FC Horsens forsvar. Den defensive midtbanespiller, der havde forladt sin position, mangler nu kun at passere modstanderens målmand, hvilket hun gør med masser af coolness. En køligt afslutning i det lange hjørne hvor målmanden kommer fra bringer Hedensted foran 0-2 efter 28 minutters spil.

Så tog det fart. Allerede 2 minutter efter skulle føringen atter udbygges. FC Horsens begår frispark omkring midterlinjen, som anfører Melanie Mørck tog sig af med stor klasse som sædvanligt. Hun slår en dyb bold ned bag modstanderens forsvarskæde, som måske sover lidt i situationen, men ikke desto mindre et flot løb af den altid hårdtarbejdende Julie Rohde, som var lige hvor hun skulle være og sparker den flot forbi FC Horsens keeper til stillingen 0-3. En stilling der skulle vise sig at holde til pausen og være et godt udgangspunkt for HIF der gik motiverede ind til 2. halvleg.

Pigerne fra Hedensted IF var slet ikke færdige med at drive gæk med FC Horsens, og de kom ud til 2. halvleg mindst lige så sultne som i første. Et kvarter efter pausen var assistmager Melanie Mørck på banen igen. Anføreren sender, med sin 4 assist i sæsonen, en aflevering i dybden til Julie Rohde der løber fra forsvaret. Da hun når ned til feltet, bliver hun dog presset hårdt af en midterforsvar som har indhentet hende, men end ikke det kunne stoppe Julies venstreben, som hun benytter til at putte bolden køligt ind i det nærmeste hjørne med sit andet mål i kampen til stillingen 0-4 efter 55 minutters spil. Noget som Julie har arbejdet med til træning viste sig at bære frugt og bringe sig op på 4 kasser i sæsonen.

Allerede igen efter 62 minutters spil var det også Maria Schrøder som skulle bringe sig op på 4 sæsonscoringer. Den altid driblestærke Maria modtager bolden på kanten af modstanderens straffesparksfelt, hvorefter hun sætter 3 FC Horsensspillere, og prikker den med en lang tå ind forbi en chanceløs målmand som efterhånden var ved at se frustreret ud. Det er nu et meget tæt ræs på topscorerlisten, hvor både Maria Schrøder, Julie Rohde og Signe Holgersen alle tre har bombet 4 mål i sæsonen. Marias mål bringer HIF i front med 0-5 med blot 18 minutter igen.

Signe Holgersen, der ellers blev sparet så meget som muligt i dagens kamp, kom på banen og det skulle vise sig at være en fornuftig indskiftning. Julie Rohde og Signe Holgersen, der for en sjælden gangs skyld begge var på banen som angribere, spillede noget 1:2 spil omkring modstanderens forsvar, hvor bolden ender for fødderne af Signe, som sparker bolden mod det lange hjørne. En halvsløj afslutning, som målmanden fumler lidt med hvorefter bolden havner i nettet. Dette blev Signes 5. sæsonscoring, og hermed indtager hun alene førstepladsen på topscorerlisten og fuldender afklapsningen af FC Horsens. Stillingen var nu 0-6 efter 73 minutters spil, og det skulle blive det sidste mål i kampen.

Med denne storsejr bringer pigerne sig op på 2. pladsen i puljen, 3 point efter BMI, og med 4 point ned til Odder, som dog har 2 kampe i hånden.

Træner Kasper Juhl Hansen, der var mærket af weekendens Majfest, var yderst tilfreds og havde følgende kommentar til klubbens hjemmeside:

- Jeg er meget tilfreds med at vi kommer godt fra start, hvilket jeg har savnet i de sidste kampe. Desværre holder det ikke så længe. De sidste 65 minutter spiller vi en rigtig flot kamp, som vi dominere i alle spillets facetter. Alle spillerne levere en kanon indsats i dag, og knokler og kæmper rigtigt hårdt, og levere på et meget højt niveau. Så jeg er meget fortrøstningsfuld inden morgendagens kamp mod Odder, så er meget vigtig at vi vinder for at hænge på BMI.

Spillerne og trænerteamet siger tak for støtten til de fremmødte tilskuere, og håber at se jer igen til vores næste kamp, som spilles allerede i morgen mandag den 23. maj på hjemmebane i mosen mod Odder IGF kl 19, hvor pigerne har en revanche til gode fra det første opgør.

Målscorere:
17' 0-1 Maria Schrøder (straffespark)
28' 0-2 Anne Schmidt
30' 0-3 Julie Rohde
55' 0-4 Julie Rohde
62' 0-5 Maria Schrøder
73' 0-6 Signe Holgersen