Menu

- Jeg føler mig som #endelafnogetstørre i Hedensted IF

image Vi er #endelafnogetstørre i Hedensted IF
Af Inge Alsted Andersen
12. november 2017 kl. 23:27

BØRN & UNGDOM - Som tilflytter fra Horsens (altså kun fodboldmæssigt) undrer jeg mig over, at der ikke står ret meget på hjemmesiden/Facebook om klubbens hold ud over herrernes danmarksseriehold.

Jeg har fået at vide, at det er fordi, ingen sender noget ind, så jeg fik lyst til at fortælle, hvordan jeg oplever et par af klubbens hold.

Min relation til holdene er, at jeg er tilknyttet som løbeteknisk træner, og så er jeg også forælder. Jeg har gennem syv år tidligere været trinleder, assistenttræner og ungdomsformand i Hatting-Torsted Fodbold, hvor mine børn startede med at spille fodbold.

Jeg vil begynde med min egen datters hold, U14-pigerne (årgang 2004), som hun blev en del af i marts 2017. Tanken om at spille i Hedensted på det hold var der allerede i efteråret 2016, men da det kan knibe med at få tidsskemaet til at passe i en travl hverdag, blev det først en realitet, da en anden af Hatting-Torsted-pigerne også havde lyst til at prøve noget andet.

Efter den første træning var pigerne solgt. Træningen under Ricky og Tina var på et noget højere niveau end i Hatting-Torsted, og Hedensted-pigerne tog fantastisk godt imod de to piger fra Horsens. Udsigten vil udvikling og ikke mindst at få fodboldglæden tilbage blev afgørende for klubskiftet.

Hedensted-pigerne havde i efteråret sikret sig oprykning til Vestrækken. En smal trup havde dog ført til en del overvejelser om, hvorvidt det var det, holdet skulle, og holdet havde derfor ikke prøvet at spille 11-mandskampe, før træningsturneringen startede i februar/marts. Tilgang af tre-fire spillere udefra betød dog, at årgang 2004-pigerne var klar til Vestrækken i foråret.

Pigerne kom i pulje med stærke hold som FC Horsens og Kolding. De spillede lige kampe med resten af holdene, men marginalerne var ikke altid på deres side. Sidste kamp bød dog på en stor udesejr over IF Lyseng på 5-0 og dermed en plads over stregen, men desværre trak Lyseng licenskortet (licensklubber er sikret en plads i bedste række, hvis de insisterer på at være der. Også selvom de ikke har kvaliteten til det), så pigerne måtte ned i Liga 2, som rækken blev omdøbt til efter sommerferien.

Med yderligere tilgang af to spillere var truppen nu bred og stærk. Liga 2 bød på 10 sejre af 10 mulige og en målscore på 44-6 og dermed en klar puljevinder.

Fra 21 til 16 hold i foråret
Til foråret 2018 reduceres Liga 1 fra tre puljer til to i foråret og går dermed fra 21 hold til 16, så det betød kvalifikationskampe blandt de fire puljevindere fra Liga 2.

Ikast blev besejret 2-0 i Brande og i "finalen" ventede Kolind/Midtdjurs. Hedensted sad på spillet, men det var tydeligt, at modstanderne var advaret om vores lynhurtige angribere, som blev dækket tæt op. Der var en enkelt fejl, som gav modstanderne en friløber, der førte til scoring og dermed et ufortjent nederlag på 0-1.

Desværre endnu en skuffelse, men det er op på hesten igen, og pigerne skal nu spille i Eliteserien her i vinter. Bl.a. mod kendte modstandere som Kolding og FC Horsens, men heldigvis også modstandere, de ikke har mødt før.

Niveauet er højt til træningen, og de har også spillet rigtig flot fodbold undervejs i turneringen. Ricky og Tina har virkelig forstået at udvikle spillerne. Det bedste kvalitetsstempel må være, at der stadig er fem piger med under DBU's U14 talent. Mon ikke pigerne viser en god figur i Eliteserien og i forårets Liga 2?

Opbakningen er i hvert fald stor fra forældrene på sidelinien. Også tak til forældrene for en fantastisk modtagelse af os, der kommer udefra.

 

U15/16 pigerne har i denne sæson taget hul på et holdsamarbejde med Engum UI. U15-holdet vandt deres pulje i Liga 3 suverænt med lutter sejre og spiller dermed i Liga 2 til foråret.

U16-pigerne vandt næsten lige så suverænt uden nederlag, og de skulle dermed spille kvalifikationskamp om en plads i Liga 1. De havde lidt mere held med kvalifikationskampen end U14-pigerne. De vandt 3-0 over Aabybro og sikrede dermed oprykning til Liga 1.

Et stort tillykke til pigerne og trænerteamet. Det er så flot!

Foto: Pia Gaarn Hansen

Så har vi seniordamerne, som jo i foråret sikrede en oprykning til jyllandsserien. De har imponeret mig. Til løbetræningen har de en holdning og tilgang til det nye, som får mig til at tænke på et Pippi Langstrømpe-citat, der hedder, at "det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert".

En herlig flok tøser/kvinder, som med lidt mere held kunne have stået med flere points i efterårsturneringen. De suveræne vindere af puljen, FC King George, tabte de f.eks. kun knebent til begge gange med 0-1.

Foto: Jysk seriefodbolds Facebook-side

Jo, det bliver helt sikkert spændende at følge holdene i vinter og til foråret. Der er en fantastisk opbakning i byen til klubben, og jeg føler mig som #endelafnogetstørre i Hedensted IF. Det er jeg sikker på, at andre også gør, så stafetten er hermed givet videre til andre, som har lyst til at fortælle om deres hold.

 

Luk