Menu

God sommer fra U14 pigerne

image U14 i Holland
Inge Alsted Andersen
27. juni 2018 kl. 22:55

God sommer fra U14 pigerne

 

U14 pigerne lagde stærkt ud i forårets første kampe, men mange skader har været en medvirkende årsag til oprykningen til liga 1 glippede.

Der er dog meget at glæde sig over. Ungdomsfodbold handler først og fremmest om det skal være sjovt, det handler om at udvikle spillere – men ja vi vil da også helst vinde. Gennem foråret har vi set pigerne blive mere nærkampsstærke, og de har i mange kampe været modstanderne overlegne både fysisk og teknisk.

 Et godt eksempel var klubturen til Holland.

U14 pigerne stillede op i U15 rækken og mødte i indledende runde SG Burg Gretesch fra Tyskland og VV Ophemert fra Holland og – så manglede der desværre det sidste hold. Holdene skulle derfor møde hinanden 2 gange, men kun første kamp talte.

Pigerne var ikke helt så begejstrede for måden tyskerne spillede på. Der blev gået lige til grænsen, ja måske endda over grænsen, men Hedensted vandt 1-0.

Det hollandske hold ydede ikke meget modstand, og blev slået klart med 7-0.

 Pga. tyskernes hårde spil, var der fuld opbakning fra Hedensted pigerne da hollænderne skulle spille mod tyskerne.

Resultat – en flok hollandske piger som ville have taget billeder med Hedensted pigerne.

Søndag blev til det 2-0 sejre over Kolind/Midtdjurs (1) og (2) og en 1-0 sejr over hollandske SV Houten.

Modstanderen i finalen var Kolping Boys fra Holland. Iflg. pigerne var modstanderen primært U16 spillere, og det blev da også en for stor mundfuld. Pigerne måtte indkassere et 2-0 nederlag, men det var alligevel en flot og godkendt indsats.

Desværre bød turneringen på flere skader. Brækket finger, hjernerystelse og skader fra nærkampe, så en del piger var ikke kampdygtige til turneringskampene efter hollandsturen.

Kampene har ligget tæt, bl.a. pga kampflytning i forbindelse med konfirmationer, og hertil kommer DBU-samlingerne, hvor holdet har haft 7 spillere med her i foråret.

Med en 3-4 stamspillere ude med skader, gik resultaterne desværre ikke vores vej, og det endte med, at Lyseng blev puljevinder foran Hedensted.

Holdets fantastisk madmødre Christine og Joan arrangerede så lige lidt fodboldhygge efter den sidste weekendkamp med grillmad og lækker brunch den efterfølgende morgen. Ja det endte med overnatning, fordi pigerne er så glade for at hygge sammen, så hvorfor ikke fortsætte til dagen efter.

Historien om U14 pigerne og det gode sammenhold er efterhånden nået til TV Syd, som var på besøg til træningen tirsdag den 26. juni.

Vi må vente i spænding til uge 27 for at se, hvad der kom ud af det.

Efter sommerferien spiller piger i U16 rækken sammen med årgang 2003. Vi ser frem til et spændende efterår og ønsker alle i klubben en god sommer.

Luk