Menu

Syv unge HIF-piger udtaget til DBU's talentsamling

image Malou Askær Sørensen, Sara Mølgaard, Emma Førslev Petersen, Sara Olsen, Lærke Brigsted, Clara Rosborg
Af Inge Alsted Andersen
14. maj 2018 kl. 11:41

UNGDOM - Det er en stolt trænerduo, Ricky Jensen og Tina Mølgaard, som kan konstatere, at Hedensted IF for første gang har mere end en håndfuld piger med inde omkring DBU's U14 talenttræning.

Aldrig før er det lykkedes at have hele syv spillere med så langt i forløbet.

Pigerne var i Rødding onsdag 9. maj til én af de sidste samlinger, inden truppen til U15 udtages. Keeper Stinne Lauge Sørensen har desværre været skadet i flere måneder og var derfor ikke med i Rødding.

Ved hver samling kåres "dagens bedste spiller", og det blev en stolt Sara Mølgaard, som har vist, at hun vil være blandt de bedste. Hun har virkelig udviklet sig til at være en nøglespiller.

Men hvad kræver DBU egentlig? Markspilleren kan f.eks. have én eller flere af følgende fodboldmæssige spidskompetencer:

  • Boldkontrol
  • Skudstyrke
  • Dygtig målscorer
  • Hurtighed
  • Vindermentalitet
  • God i hovedspillet
  • Driblestærk
  • Spilintelligens
  • Modig
  • Nærkampstærk

Vi kan kun sige ja til, at pigerne hver især har én eller flere af disse spidskompetencer. Men det er faktisk hele holdets fortjeneste - specielt også holdkammeraterne - at pigerne er kommet så langt. Det viser, at niveauet er højt, og at vi har nogle meget dygtige spillere, selv om holdet spiller i Liga 2.

Trænerteamet gør det rigtige og har skabt et godt træningsmiljø, hvor den daglige træning foregår på et højt teknisk og tempofyldt niveau. Det har været med til at flytte alle pigernes niveau.

Tre af dem har desuden morgentræning to gange om ugen, da de går i Talentklassen på Stjernevejsskolen. Andre spillere har trænet eller træner med ældre piger eller drenge for at blive udfordret fysisk og tempomæssigt.

Hertil kommer, at DBU kræver, at pigerne styrketræner og bl.a. har lavet stabilitets- og styrketræningsprogrammer med henblik på at ruste dem til fremtiden. Også for at tilpasse pigerne til en øget træningsmængde. Her styres pigerne af holdets trænerne, så de ikke træner for meget. Der skal desuden laves træningsdagbog, som DBU-træneren har adgang til.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at netop det gode træningsmiljø gennem det seneste år har tiltrukket hele ni spillere udefra. Alle er blevet taget godt imod, og der er et fantastisk sammenhold på holdet, som alle tager med klubben til Holland i pinsen.

Trænerduoen er her i foråret i øvrigt blevet suppleret med Lærke Bennekou, som er kommet tilbage fra sin rejse i Østen.

Herudover har holdet en fantastisk trinleder i Mette Førslev Petersen, som har styr på alle detaljer omkring det administrative. Hun blev helt fortjent kåret til "årets leder 2017" i klubben.

Holdet har også fornøjelsen af et par madmødre, som altid er klar til at smøre en sandwich. F.eks. nu da pigerne skal på tur til Holland. Fællesspisning i forbindelse med kampe har de også arrangeret med hjælp fra en hel flok forældre.

For at have marginalerne på holdets side, har der været ugentlig løbetræning siden foråret 2017. Løbeteknik og sprinttræning krydret med udholdenhed og fysisk træning. Det er i øvrigt også et par forældre, som står for den del. Pigerne gør meget, som vi ellers kun ser i de voksnes rækker. Det er i hvert fald sjældent, at vi ser modstanderne jogge af, strække ud og for den sags skyld gå i bad efter kamp.

Faktisk er pigerne allerede som 13-14-årige rollemodeller for de yngre piger i klubben, og vi kan kun håbe, at U14-pigernes succes er starten på at sætte pigerne fra Hedensted IF på landkortet.

Luk