U16-pigerne sluttede af med sejr

image
Af Jens Brian Horsted
20. juni 2018 kl. 22:56

UNGDOM - I en sæson, som blev lige nøjagtig så svær som forventet, viste HIF's U16-piger høj moral og sikrede sig sæsonens første sejr i en velspillet kamp, hvor der blev fejdet for hver eneste bold.

Efter en forrygende efterårssæson hvor det blev til oprykning for både U16 og U15 pigerne, vidste vi at forårssæsonen ville blive svær for begge hold, og specielt U16 pigerne, som havde kvalificeret sig til landets bedste række skulle op mod nogle af landets bedste pigehold.

Samtidig var der flere af de "mindre" klubber som træk sig fra rækken inden sæson starten, hvorfor pigerne endte med kun at skulle møde hold fra licensklubberne.

Klubben og pigerne vidste at det ville blive en meget svær opgave, men pigerne var hurtig enige om, at når man havde kvalificeret sig til at spille i den bedste række, så skulle det også prøves, og selvom det er blevet til mange nederlag, har hver enkelt spiller udviklet sig igennem det sidste halve år og vi har set at vi kom tættere og tætter på vores modstandere for hver kamp vi spillede,  og det er imponerende at se hvordan pigerne som hold har støttet hinanden og kæmpet selvom det til tider har været mod overmagten og det var en stolt træner som forlod banen efter den sidste kamp efter en velfortjent sejr på 2-1 over VSK.

Pigerne var tændt fra start og brugte banens bredde flot og via flotte opspil på kanterne kom HIF til et par halve chancer, som med lidt held kunne have resulteret i et tidligt føringsmål til HIF. Samtidig stod forsvaret højt på banen, støttet godt op af en hårdtarbejdende midtbane som fik løbet rigtigt mange kilometer, hvilket gjorde at VSK ikke kom til nogen chancer og de få tilløb der var, tog Astrid sig sikkert af første halvleg.

Anden halvleg fortsatte som første halvleg sluttede, HIF var mest i boldbesiddelse og  kampen bølgede frem og tilbage med et par løse chancer til begge hold,  indtil Anna kunne bringe HIF velfortjent foran 1-0. Føringen holdt i 10 min indtil VSK udlignede på et skud fra distancen. Lidt en kold spand vand i hovedet på pigerne som lige skulle bruge et par minutter på at få skuffelsen rystet af sig.

Herefter overtog HIF/Engum igen teten og viljen til sejr lyste ud af pigerne, som havde modet til at fortsætte med at spille fodbold og fortsætte med at lægge pres på VSK. I de sidste minutter af kampen gave fighten resultat og Amalie kunne fortjent sparke bolden i kassen til en velfortjent 2-1 føring, og kort efter kunne jublen bryde ud, da dommeren fløjtede kampen af.

Der skal lyde stor ros til trænere Kasper Juhl Hansen og Claus Brødsgaard for det arbejde der er udført med begge hold og til pigerne for stor fremmøde til træning og viljen til at ville lære, til at ville blive bedre og til at holde hovedet og humøret højt selv når det har været op ad bakke.

Sæsonen 2017/2018 var også den første hvor HIF og Engum har arbejdet sammen om fælles pigehold i U15 og U16  og der skal fra HIFs side lyde stor tak til Claus og pigerne fra Engum for et godt samarbejde og vi glæder os til at det også fortsætter i den kommende sæson.