Menu

U16 pigerne til Talentstævne i Stensballe

image Holdet i Stensballe
Inge Alsted Andersen
20. august 2018 kl. 20:27

U16 pigerne til Talentstævne i Stensballe

Efter sommerferien er årgangene 2003 og 2004 slået sammen til en stor trup med hold i Liga 2 og 3. 03’erne har den seneste sæson været et holdsamarbejde mellem Hedensted If og Engum UI, så der reelt tale om 3 forskellige hold, som skal spilles sammen.

Det kommende Liga 2 hold har i weekenden 17.-19. august været til Talentstævne i Stensballe. Stævnet var tiltænkt som et opstarts-/træningsstævne, hvor holdet skulle spilles sammen.

Pigernes pulje bestod af Fredericia (Liga 2), Aalborg KFUM (Liga 1) og B93 (Øst 1 – svarer til Liga 1). Fredericia er i samme pulje som os i turneringen, mens de hold andre hold er i en højere rangeret liga.

Pigerne startede ud med at spille mod Fredericia fredag aften. Spillet bar præg af en lang skoledag, hvor ingen af holdene spillede særlig godt, så resultatet 0 – 0 var nok meget retfærdigt.

Lørdag morgen kl. 8.00 var pigerne klar til at møde Aalborg KFUM. En ukendt modstander, som umiddelbart så ud til at være fysisk stærkere end Hedensted-pigerne, men det var Hedensted som lagde klart bedst ud. Kampen blev mere lige i 2. halvleg, hvor Aalborg til sidst virkede til at have fået overtaget og undervejs brændte et straffespark. Men resultatet blev 2-1 til Hedensted.

Sidst på formiddagen var modstanderen B93, som desværre hurtigt kom foran. Pigerne kæmpede dog bravt, og havde chancer for at få udlignet. Der blev dog ikke scoret flere mål i kampen som endte 0 – 1.

Pigerne fik således en 2. plads i puljen, og modstanderen lørdag aften blev Lyseng (Liga 1), som havde vundet deres pulje. Lyseng er nok et af landets bedste hold i de ældste ungdomsrækker, og de fik hurtigt overtaget med en meget tidlig scoring. Trods en fantastisk holdindsats måtte pigerne indkassere et nederlag på 0 – 3.

Søndag morgen (igen kl. 8.00) var det tid til kamp mod Helsingør (Øst 2). Selvom Helsingør lige var kommet fra morgenmaden, startede holdet med at lægge en stort pres på Hedensted. En hurtig omstilling og rigtig meget plads på venstrefløjen førte dog til 1 – 0 målet. Der blev gået hårdt til den i duellerne, men pigerne holdt stand og vandt.

Kampen om 5. pladsen blev til en kamp mod storsatsende FC Nordsjælland/Farum, som også spiller i Øst 1. Hedensted-pigerne tog til kampen for at gøre det gode arbejde færdig, de håbede selvfølgelig på en sejr og ville gerne kunne gå fra stævnet med en fed fornemmelse.

Det var dog 2 meget trætte hold, som spillede deres 6. kamp til stævnet. Desværre var FC Nordsjælland dem, som var mindst trætte, og oftest kom først på bolden. Det blev således et 0 – 1 nederlag i sidste kamp, hvor Hedensted midt i 2. halvleg blev reduceret til 10 piger pga. et gult kort. Gult kort = 10 minutter på sidelinien og da en halvleg varer 20 min, ja så var det altså med 10 piger på banen til kampen var slut.

Resultatet blev altså 1 uafgjort, 2 sejre, 3 nederlag. Der blev kæmpet godt fra alle pigerne, som virkelig kan være deres indsats bekendt.

Undervejs fik vi os en lille snak med trænerteamet og 3 af pigerne – og en indskudt bemærkning fra holdleder Mette om, det har været hårdt at være ”mor” for 2 voksne og 17 piger.

Trænerteamet Ricky og Tina har været meget tilfredse med stævnet. Det har været et godt opstartsstævne, hvor de har haft mulighed for at prøve forskellige ting af og få spillet det nye hold sammen.

Trænerne har lært pigerne bedre at kende, og det er også gået godt med at få det sociale til at virke i den sammenbragte trup. Der blev lagt vægt på, at holdet skulle følges ad ligegyldigt hvad de skulle lave, dvs. sove sammen, spise sammen, hvile sammen og gå til og fra kampene sammen.

Spillerne selv har også følt de har lært hinanden bedre at kende, både socialt og spilmæssigt. De har ingen problemer med at råbe til hinanden undervejs i kampen, og kommer godt ud af det med hinanden.

Op til stævnet blev der lagt vægt på, at det skulle være elitepræget dvs. der skulle spises korrekt, ingen slik/chips, og spillerne skulle hvile mellem kampene.

Trænerne har ikke oplevet problemer med forbuddet mod slik eller chips, og kravene har virket som en naturlig del af turen. Pigerne ved, hvad de vil med deres fodbold, og hvilket niveau stævnet har været på. Her har de fundet ud af, hvad den rigtige kost og hvile betyder, så de rent faktisk har hvilet/sovet 1 – 1½ time om lørdagen.

Blandt pigerne var der dog nogle som tænkte ”åh nej”, da de blev mødt med kravene, men til selve stævnet har det ikke været noget problem, og de har ikke haft behov for slik eller chips. Det har faktisk også været dejligt for dem at få hvile mellem kampene.

Ca. 2/3 af holdet er jo rent faktisk U15 spillere. Trænernes oplevelse er, at spillerne har klaret det bedre og bedre, hvor de i starten faktisk var lidt mere kyste af modstandernes hurtighed end af deres fysik. De andre hold spiller på et højere niveau end de har været vant til, men det blev klart bedre jo længere ind i turneringen holdet kom. Spillerne selv synes ikke de oplevet den store fysiske forskel, de yngre årgang 04-spillere har klaret sig godt nok iflg. 03’erne.

Opbakningen fra forældrene skal også nævnes. Trænerne havde stor opbakning fra forældrene på årgang 2004 i den seneste sæson, og den er ikke blevet mindre efter holdet et slået sammen med årgang 2003. Forældrene har undervejs forsynet holdet med frugt, kage, kakao og rent spillertøj.

Holdet går ind i turneringen med positive udfordringer i forhold til de mange gode spillere. De har mange muligheder i forhold til opstillingen, hvor de kan ændre på holdet i løbet af en kamp, og hvor trænerne har oplevet spillerne så bare kører videre efter et nyt koncept. Pigerne har også selv oplevet det positivt at prøve nogle forskellige pladser eller en ny (måske fast plads) i forhold til tidligere.

Mentalt er pigerne bedre rustet, og de har vist, at de kan være med på et højt niveau.

Stævnet har levet op til forventningerne, og undervejs er planen om, hvem der skal spille hvornår, blevet fulgt, så alle er blevet udfordret.

Pigerne selv har været meget overraskede over, hvor godt de faktisk har klaret sig, når de nu kom fra forskellige hold. De synes, at de har kunnet spille lige op med de højere rangerende hold, og de føler ikke det har været et problem at følge med.

Resultaterne har ikke fyldt så meget. Det vigtigste har været at få holdet til at fungere, både for trænerne og spillerne. Selvfølgelig altid spiller man for at vinde, men som pigerne siger, så kan de begynde at tænke på resultater, når sæsonen går i gang.

Holdet er blevet mere sikre på, hvad de vil. Målsætningen om oprykning til Liga 1 er således ikke ændret, fordi med den trup, så skal holdet op på det niveau. Spillerne selv er helt klar til at sparke turneringen i gang.

Luk