U19: Klar fremgang at spore efter 5-5-kamp mod FC Horsens

Af HIF Kommunikation
19. september 2022 kl. 19:40

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge har i de seneste to kampe mødt Dalum IF og FC Horsens.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampene her:

Så kom vi halvvejs igennem turneringen i en meget jævn række, hvor vi føler, at vi kan være med trods helt nye trupper i vores U19-afdeling.

Sidste uge bød på et nederlag i Dalum, som er et meget stærkt hold, der vrimler med Oure-spillere og overskydende spillere fra OB og Næsby.

Vi spillede langt under niveau, men vi er tæt på at få noget med. Dalum lukkede dog opgøret, da vi gik fra 2-1 til 4-1 i de sidste fem minutter, hvor vi satsede og trykkede dem tilbage. Igen var omstillingerne imod os vores onde ånd i de sidste minutter.

I fredags spillede vi så uafgjort imod ét af topholdene, FC Horsens, i en kamp, hvor vi har rigtig godt styr på sagerne og spiller flot offensivt fodbold.

Vi kommer godt nok hurtigt bagud, men efter 30 minutter fører vi 3-1. Vi har fuldstændig styr på tingene, og vi brænder også et par 100 procents-chancer, der kunne have skaffet 5-1 ved pause.

Men - som vi har prøvet så tit, så lukker vi to megadumme mål ind, som aldrig må ske. Det ene så komisk, at vores forsvarsspiller og målmand tackler hinanden uden egentlig at være presset. Kommunikationen svigtede, personlige fejl og bum: 3-3.

Anden halvleg startede som første. Vi er komfortable og har styr på tingene. Vi scorer til 4-3 efter et meget flot opspil. Men så kommer hagen igen.

Vi indkasserer efter en standardsituation, hvor vi ikke er ærekære nok og tager ikke ansvar efter et hjørnespark. Igen klør vi på og kommer foran, for så at opleve en kopi af det forudgående hjørnespark. Det er lidt træls.

Spillerne råber egentlig, hvor bolden kommer, men ingen tager ansvar på headeren, og den samme person kan heade udligningen ind.

Vi brænder igen i halvlegen nogle kæmpe chancer og tester træværket, men det blev ved det vanvittige resultat 5-5.

Egentlig en fed kamp at se, men sådan en kamp skal vi bare vinde med en del mål.

Vi accepterer med et helt nyt forsvar, flere egentlige kanter eller midtbanespillere med sygdom og skader, at vi ikke kan forsvare, som vi har gjort de seneste tre kampe, men drengene forsvarede sig fremragende. Personlige fejl kan vi ikke eliminere, men det er trist, at det koster hver evig eneste gang, drengene kikser lidt. Lige her føler jeg sgu med drengene, for de er ikke heldige.

De nye spillere, der var med i starteren og på bænken, gjorde det rent faktisk outstanding, hvilket gør, at der er blevet lidt mere kamp om pladserne. Jeg synes også, det beskriver niveauet offensivt ved vores modstandere, for de er satme skarpe, når chancen byder sig.

Det er også vigtigt at bemærke, at to 2005'ere i Horsens-kampen begge scorer to mål og er med i henholdsvis tre og fire af de fem mål, ligesom det er en 2005'er, der scorer i Dalum. Det er der fremtid i.

Nu kigger vi på udvikling og det at se, at det går fremad, hvilket kan ses på mange måder, men på resultatsiden har drengene skaffet point i tre ud af de fire seneste kampe, og med følelsen af at have tabt to points i de kampe, der er endt uafgjort. Med fire points mere på tavlen havde tingene set lidt bedre ud.

Men drengene flytter sig som spillere, og det er det vigtigste. Lad os lige få lidt marginaler også, så vi kan takke "de højere magter", frem for at føle de er efter os.

Vi kan ikke forvente, at når vi møder hold, der har en del spillere, som træner kontinuerligt med divisions- og danmarksseriehold, og som ligger noget bedre geografisk end os, at vi overhaler noget på den korte bane, så jeg er ret tilfreds her halvvejs igennem sæsonen, og så giver vi den én over nakken i anden halvdel.

Vi starter med nok rækkens klart bedste hold spiller for spiller, Brabrand, på fredag hjemme i Mosen. Vi prøver at drille dem lidt, og se, om vi ikke kan bygge lidt mere på vores spil.