U19: Nu er det slut med melboller - der skal mere kød på

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge tabte 5-2 til Varde, der gæstede Mosen.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampen her:

Når FCK og FCM kan, så kan vi også. Uden at drage for urealistiske sammenligninger, men alene for at sætte tingene i perspektiv faktisk og visuelt.

Slutproduktet mangler hos os. Det kan ikke nytte noget, at vi kun kan nogle af elementerne i spillet. Vi skal være mere stabile, parate og konsekvente. Det bliver for meget skolegårdsfodbold.

Nu skal vi til at være mere modne i vores tilgang under hele taget. Vi vil de kommende uger have fokus på at skaffe points og vokse med tingene.

Vi spiller de første fem til 10 minutter i dag uden den nødvendige parathed, og Varde får hurtigt en fire-fem hjørnespark. Det er vel egentlig første gang, jeg oplever, at drengene ikke kommer ordentligt ud til kamp.

Så havde vi 20-25 rigtig gode minutter, men vi brænder igen to 100 procents-chancer, en friløber og en helt fri header i det lille felt, der faktisk bliver til to store chancer i én. Vi får dog scoret i samme periode til 1-0 ved Tobias Jensen.

Varde kommer på 1-1, da de tackler sig igennem tre af vores folk, der ikke får sat sig igennem på kanten af feltet. Et rigtigt lortemål at indkassere. Øv!

Kampen er lige, men pludselig laver vi en opspilsfejl - igen - som resulterer i en omstilling, og Varde-spilleren smadrer kuglen op i krydset. Virkelig flot sparket ind fra distancen. Det mindede lidt om Horsens' mål til 1-1 mål imod FCM, hvor der bliver spillet på fejlvendte spillere på forsiden af modstanderen centralt i banen, på egen halvdel. Noget, vi har en klar aftale om, at vi ikke gør, men bliver ved med at gøre.

Vi vil spille i vinkler til retvendte eller delvis retvendte spillere, i mellemrum eller rundt om dem på vores egen halvdel.

Egentlig har vi fint fat, og 1-2 er ikke problematisk med over 60 minutter igen, for chancer skaber vi altid rigeligt af.

Så laver vi en "FCK" i overtiden af første halvleg, ligesom da Rasmus Falk dribler rundt på egen halvdel imod Randers, og bolden bliver erobret. Omstillingen får vi dog afvist, men det giver et hjørne til Varde efter lidt halvslatten tackling og tvivlen om, hvis bold det egentlig var.

Varde lægger en svæver bold ind, og deres spillere ligner kæmper ved siden af vores, så vi er fysisk underlegne. Aftalen er ellers klar: Spillerne behøver ikke vinde duellen, men i det mindste skal de forstyrre så meget, at vores modstandere ikke kan gøre noget kvalitativt i hovedspillet.

Vi skal stå helt tæt, men vi lader alligevel en helt fri spiller stå udækket, så han kan heade bolden ind stående på flade fødder.

Dommeren fløjter til pause, imens bolden ligger i kassen. Det var satme irriterende!

Anden halvleg starter vi rigtig fint, og desto længere vi kommer hen, desto mere frustreret bliver Varde-bænken.

Leonard Kosak scorer til 2-3 efter 55 minutter, og vi stormer imod Vardes mål i flere sekvenser.

Drengene spiller faktisk rigtig godt og afklaret, er nærmest på kuglen konstant, men Varde får forsvaret sig med næb og klør. Da Varde så får gult kort efter 70 minutter, har vi 10-12 minutters fodbold med et Varde-hold forsvarende nærmest på feltkant. Vi står bare og venter på udligningen.

- Fem minutter Før tid er Varde blevet fuldtallig. De høvler en bold frem til deres pivhurtige angriber, og vi har egentlig styr på det, da vi er to imod én, men så laver vi gudhjælpemig et kluntet straffespark, og så står der 2-4.

Vi forsøger ihærdigt at klø på igen, men lige ved og næsten er bare ikke nok.

Igen en befrier fra Varde, igen i overtal defensivt og igen et kluntet straffespark til 2-5, og dommeren fløjter af - ligesom i første halvleg - imens bolden ligger i nettet.

For første gang i den tid jeg har haft U19-holdet, fik drengene en overhaling efter kampen. Det er simpelthen ikke modent nok, det vi render og laver.

Jeg har i det halve år, jeg har haft drengene - godt nok to helt forskellige trupper, men nogle er gengangere fra foråret - prædiket få klare elementer, der skal til for at vinde kampe, men de tager det simpelthen ikke ind. Det skal vi altså til nu. Min tålmodighed er ikke så god lige her. Jeg vil skaffe points, vinde kampe og det skal vi til nu!

Jeg tager gerne ansvaret for tingene, men det er bare svært at tage ansvar for noget, der ikke bliver udført som aftalt. Man må rigtig gerne hoppe ud af konceptet, men så skal det være bedre end det, vi aftaler.

Jeg tror helt vildt på de drenge, og jeg elsker at arbejde med dem. De er rigtig gode individuelt, når de er på, men nu er jeg nødt til at kigge indad ift. min egen attitude og forventninger til drengene.

Jeg skal tilbage til en seniortræner-attitude i stedet for alt det flinkeskole-halløj, stille større krav til drengene, og så må vi spille med dem, der har hår på brystet, vil være bedre og har en selvindsigt, der er moden.

Bollerne på suppen skal skiftes ud nu. Det er slut med melboller - der skal mere kød på.

Vi starter på en frisk nu. Jeg tror på drengene!