Menu

U19: Positive takter trods stort nederlag til Herning Fremad

image Foto: Herning Fremad
Af HIF Kommunikation
31. juli 2022 kl. 12:38

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge spillede testkamp ude mod Herning Fremad og tabte 7-2.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampen her:

Herning er bare et voksent hold. Meget modent og enormt konsekvent. De opdager hurtigt, hvor de kan gøre ondt på deres modstander, mens vi nok selv var "bevidst naive" i vores tilgang. Vi kender konsekvensen af mislykkede handlinger på egen banehalvdel og tæt på eget mål.

Vi er 18 mand afsted. Kun fire Liga 1-spillere fra foråret - resten er nye 2005'ere og 2006'ere. Vi holder 10 Liga 1-spillere hjemme grundet ferie, arbejde m.m., og derfor kan vi for første gang efter tre tidligere møder imod Herning og på trods af resultatet sige, at vi sætter spillet superfint i flere sekvenser. Ret beset kan vi også med sindsro sige, at vi var bedst i flere faser af kampen imellem felterne. De andre gange, vi har mødt Herning, har vi fået en stor lektion i fremragende fodbold all over.

Herning-holdet er bare outstanding, når vi fejler. Deres omstillinger og deres spil på deres sidste tredjedel er beundringsværdig og meget "senioragtigt". De er vilde og sparker bare skidtet ind. De banker bl.a. de tre første bolde ind efter opspilsfejl centralt i banen. Det var som løven, der lå på lur efter byttedyret.

Generelt indkasserer vi 3/4 af vores mål via omstillinger, når vi smider bolden på sjove steder og spiller fejlvendte spillere eller "tvinger" spillet unødvendigt fremad. Selvmål kunne vi også hjælpe Herning med i dag. Vi indkasserer mål i stimer, så det skal vi have kigget på, for det har noget med mentaliteten at gøre.

Men hold op, vi er gode på kuglen, når vi spiller efter aftalerne og med det rigtige tempo og den rigtige temperatur, hvilket drengene gør i mindst 60 minutter af kampen. Det er flot!

Samtidig har jeg undskyldt overfor den stakkels knægt, som vi prøvede af på højre back. Ny i klubben, ny position og så spillede han over for Okan - Hernings assistkonge og måske banens hurtigste spiller - det kostede lidt.

Men pyt! Vi ved, hvornår det går galt, vi øver videre og igen - for første gang i fire opgør imod Herning Fremad kan vi sige, at vi i perioder er bedst. Det har vi ikke prøvet før. Det er udvikling.

Vi er på rette vej med nærmest 20 nye spillere. Det bliver spændende. Nu venter en vild test i Brabrand mandag aften og en test hjemme imod Gauerslund på onsdag. Begge kampe med 20-22 spillere i aktion og træning torsdag, inden turneringen starter på lørdag den 6. august.

Luk