Menu

U19: 'Som en gammel grammofonplade, der er gået i hak'

image Foto: Jimmi Nielsen
Af HIF Kommunikation
20. august 2022 kl. 21:19

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge tabte 4-0 til Gauerslund.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampen her:

Der er et nostalgisk begreb, der siger "op på hesten igen", når noget er gået galt, men hvor er hesten henne for os lige nu?

Vi prøver at kravle op på noget, der ikke er der. Når den så er der, prøver vi på samme måde som sidste gang, men hver gang ryger vi af. Det er lidt det samme som en gammel grammofonplade, der er gået i hak.

Okay - et nederlag er et nederlag - eller? I hvert fald ikke for mig. For mig handler det om måden, vi taber på, og lige her må vi ty til den gamle grammofonplade og den med hesten, for vi taber på nøjagtig samme måde hver gang: Store personlige fejl. Vi forærer fire mål væk og flere øvrige chancer i omstillingssituationer.

Vi smider bolde på områder, der er dødsensfarlige, og vi er ikke dygtige nok til at holde de defensive aftaler.

Uden at forklejne vores modstander, for det kan vi ikke, vil jeg dog mene, at de har mindre end en håndfuld sammensatte angreb over 90 minutter, men omstillinger kan de til U.G ligesom de to andre hold, vi har mødt.

Altså er vi superfint organiseret defensivt, når vi forsvarer i balance, men hvad hjælper det, når vi ikke har samme konsekvens som vores modstandere, når vi selv skal omstille?

Chancer mangler vi ikke, og drengene får sat nogle fine ting sammen, men vi mangler simpelthen det sidste i begge felter. Vi vil snart godt have skiftet pladen eller hesten ud.

Jeg ved godt, at det er svært med en helt ny sammensat årgang, kun få testkampe og en ny spillestil ift. i foråret, men vi må godt kræve noget mere af hinanden, når vi træner og spiller kamp. Vi skal turde være lidt hårde ved hinanden ift. aftaler på holdet. Det mangler vi.

Vi ved godt, at vi fysisk er de mindste, men det må og kan ikke være en undskyldning. Slet ikke, når vi er ret gode i possession-delen. Vi skal være bedre til at forvalte vores ekstra procent på bolden ift. vores modstandere. Specielt, når de må behandles for krampe undervejs. Så har de arbejdet for sagen.

Nu kommer der en uge, hvor vi skal have fundet en på trommer, en på violin, en på saxofon osv. Vi skal væk med den samme melodi og sang, der skal gang i en symfoni på søndag, når vi spiller ude imod Lyseng. Ingen må spille falsk!

Vi glædes over, at Liga 3-holdet er ubesejret efter to kampe og har en positiv målscore på plus 12 mål. Vi har sindssygt god bredde og mange gode spillere. Vi skal bare lige have fundet toppen. Dog ikke dér, hvor der er koldt, og den må vi træne os til - det skal nok komme.

Nu har vi en måned på bagen. Lad os se, hvor vi er om endnu en måned.

Luk