Menu

U19: - Det er nærmest som at se Braveheart

image Leonard Kosak scorede målet til 1-0 i kampens første minut. Foto: Palle Herløv.
Af HIF Kommunikation
11. april 2023 kl. 22:45

U19 - Liga 1-drengene mødte tirsdag aften FC Horsens på hjemmebanen i Hedensted.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter her sine ord på kampen, der endte 2-2:

Vi øver os stadig, og drengene slås som vanvittige imod forskellige overmagter. Det er nærmest som at se Braveheart.

Én brækker armen mandag, tre mand syge til/under kamp, hjælp fra U16, igen i undertal i flere perioder af kampen grundet gule og røde kort - det er satme op af bakke, og ikke engang Vingegaard kan træde i samme tempo som drengene gør og har gjort i denne sæson - det er for vildt hvad de leverer.

Men nu vil vi godt snart have lidt medvind på cykelstien, måske Haugaard kan hjælpe her.

Drengene kravler bare ud af det ene skades og sygdoms helvede efter det andet, rejser sig og danser som kobraslangen, når dommeren fløjter op og giver sig 200% hver gang, selvom de er mere eller mindre vingeskudte og må halte sig igennem kampene.

Jeg har aldrig prøvet noget lignende hverken ift. modgang, sygdom og opstartsskader. Jeg føler med drengene.

Da kampen var blevet rykket fra mandag til tirsdag, var kampen henlagt til bane 5, en træningsbane og en bane vores U19 Liga 3 spillede kamp på i mandags. Underlaget appellerer slet slet ikke til poleret fodbold og vi er ikke ret store fysisk, så stilen som en engelsk 4. div. Kamp er ikke lige vores foretrukne og slet ikke imod et Horsens hold der har 15% mere end os her. Deres indkast ekspert der kaster en halv bane fik trænet armene godt.

Horsens er et ret fint spillende hold og har en masse fart og fysik tillige, hvorfor de også kun med et mulehår missede 1. pladsen i efteråret- der legede vi bøddel i Horsens i sidste runde.

De forsøgte sig også fra start, rettere hele 1. halvleg med meget sidelæns og ret ufarligt fodbold. De skabte ikke rigtig noget andet end tumult bolde/tilfældigheder efter standarder.

Vi spillede afklaret og egentlig for meget i længderetningen af hvad vi normalt ønsker, men banen er og var i en skidt forfatning, så det var vores udgangspunkt, vi accepterede forholdene og spillede efter dem.

Aftalen var at stå kompakt, læg på lur, undgå upressede indlæg og så ellers springe på byttedyret når det blev for uforsigtigt og sparke nogle kugler i kassen. Som sagt så gjort, planen eksekveret til U.G i 1. halvleg.

To omstillings scoringer, den første af Leo vores ene wing-back hvilket med tydelighed viste, hvor ivrige drengene er/var for at komme fremad. Den anden scoring kommer efter vores enlige 6ér Kasper Bode glider igennem, rammer stolpen og returen bliver sparket ind.

Efter 31 min. fører vi således 2-0 og er i fuld kontrol. Valdemar der scorer til 2-0 tager altså en 50m insisterende sprint for at komme med og blev belønnet med en returbold, som han sparkede sikkert ind.

Så begyndte problemerne!

Først en sygdomsudskiftning, derpå 2 mere i pausen- også med sygdom. Vores ene wing-back havde glemt sin inhalator, Hamzi med lyskeproblemer, det var bare kaos.

Vi fik samlet stumperne sammen og smidt de vingeskudte i kamp til 2. halvleg.

Lidt øv, at Horsens havde lært af 1. halvleg, for nu blev vi bombarderet med den ene lange bold, indlæg og standarder efter den anden. Indkast fra midten blev nærmest smidt i vores felt, de har jo én der kan kaste en halv bane!

Vi lignede et hold der var i en skyttegravskrig og parerede alt, hvilket drengene gjorde forbilledligt.

Vi bliver sat yderligere under pres med to gule kort imod, der aldrig bliver dømt i vores andre kampe. Det tredje gule, der fører til rødt, er helt på sin plads.

Som følge af vores undertal kan vi ikke fastholde presset på boldholderen og det hagler ned over forsvaret med den ene bombe efter den anden, i form af indlæg.

Det skulle gå galt, og det gjorde det også. Horsens reducerer efter et indlæg. Kort tid efter udligner Horsens igen efter endnu et indlæg og en masse klumpspil, 71min. spillet og nu 2-2.

Efter ca. 80 min. brænder Horsens Danmarks største chance, men bolden sprang op på skinnebenet og røg til målspark. Fremragende bane lige her.

De sidste små 5 min. spiller vi så 10 vs. 10 pga. et gult til Horsens og et rødt til os (gult/gult) og der kan vi så gøre det slemme ved Horsens, da Kasper Bode er igennem 2 gange og er helt blank men mangler skarpheden i begge tilfælde.

Slaget ved bane 5 endte således ret og rimeligt uden vinder. Men en fed og intens kamp, hvor der blev gået til stålet og arbejdet ben hårdt begge veje og fra begge hold.

Som sagt så øver vi os- lige nu øver vi os i at spille i undertal, kan vi holde os udenfor straffeboksen og spille ligetal, så vinder vi mange kampe.

Vi er blevet enormt voksne og meget meget svære at spille imod. Vi har med Liga 1 kun tabt en enkelt kamp ud af de seneste ni turneringskampe, og Liga 3 har kun tabt én turneringskamp siden den 18. september 2022. Det er stabilitet.

Liga3 vandt deres kamp i mandags og er ubesejret. Ift. alle vores modstandere i U19, der starter vi med helt nye trupper hver sommer og skal først sætte noget sammen derfra, hvor de andre hold har spillet sammen i rigtig mange år.

Altså accepterer vi, at vi er langsomme startere med stabile dieselmotorer, når vi kommer i gang.

Igen en runde hvor vi har drenge i spil lige fra årgang U16, og U19 hjælper senior, det bliver skide godt.

Luk