Menu

Dennis Roungkvist ny målmandstræner i HIF

Af Palle Herløv
30. januar 2013 kl. 08:00

KLUBNYT - Dennis Roungkvist er startet som ny målmandstræner i HIF, efter at have været rundt i flere jyske klubber. Dermed er den 22-årige tidligere Hedensted-spiller tilbage i klubben, hvor det hele startede.

Han skal sammen med Thomas Frydensberg stå for træningen af målmændene Simon Guldhammer, Jacob Poulsen, Marc Ahrendsen og U19-holdets Lasse Olsen.

Dennis Roungkvist spillede selv i Hedensted, til han var 13 år, og havde dækket de fleste pladser på banen fra højre kant over den centrale midt til højre back og midterforsvar. Til sidst havnede han mellem stængerne, da en knæskade gjorde det svært for ham at løbe optimalt.

- En dag ringede Vejle Boldklubs daværende juniortræner og tilbød mig at deltage i deres træning, og kort efter skiftede jeg til Vejle. Der var jeg i to og et halvt år, siger Dennis Roungkvist.

Her spillede han på klubbens divisionshold for juniorer og ynglinge.

Trænede med superligaholdet i Horsens
Fra Vejle skiftede han til rivalerne fra AC Horsens, hvor han var i to år. Her spillede han ynglinge division i det første halve år og danmarksserie som senior, da han var tredjevalg til superligaholdet.

- Jeg gik på Horsens Business College (handelsskolen, red.) på det tidspunkt, men jeg deltog i alle eftermiddagstræningerne sammen med førsteholdet, siger Dennis Roungkvist.

Da AC Horsens lavede en femårig kontrakt med U21-landsholdets nuværende målmand og førstevalget i AC Horsens, Frederik Rønnow, indså Dennis imidlertid, at hans chance for at komme til at spille førsteholdsfodbold i Horsens var lille, så han fik ophævet sin aftale og skiftede i stedet til Varde IF's 2. divisionshold.

Her hed aftalen i første omgang seks måneder, men han var der i et år.

Fik ødelagt venstre øje på fisketur
I april 2010 endte en fisketur tragisk for Dennis Roungkvist, da han var uheldig at få et blylod i øjet i forbindelse med et udkast.

- Vi stod ved en put and take-sø og kastede snøren ud. Det var ikke gået ret godt de første par gange, så jeg tænkte, at nu skulle den have en ordentlig én, forklarer han.

Blyloddet røg tilbage og ramte hans venstre øje så hårdt, at det farvede område i midten blev revet løs. Han blev opereret og fik syet øjet på plads, men det efterlod ham med kun 50 pct. af synet tilbage. Hvis han skulle kunne se nogenlunde i dag, ville det betyde, at han skulle bruge en kontaktlinse med en styrke på plus 14,5.

- Det var voldsomt, men faktisk har jeg stået nogle af mine bedste kampe siden da, siger Dennis Roungkvist, som dog måtte opgive sine drømme om at nå helt til tops som følge af sit nedsatte syn.

Lysten til fodbold forsvandt i Odder
Efter Varde gik turen til Skovbakken IK i 2. division, hvor han var i et halvt år uden at spille, da man her netop havde gjort hans konkurrent på målmandsposten til anfører.

I stedet skiftede han til Odders danmarksseriehold.

- Efter et halvt år blev jeg træt af træningsmiljøet, da jeg kunne køre fra Randers til Odder og bruge hele træningen på at redde skud fra to markspillere, der som de eneste var mødt op, så i vinteren 2012 stoppede jeg. Lysten til at spille forsvandt og er ikke kommet igen siden da, forklarer han.

Lysten til at beskæftige sig med fodbold er der dog stadig, men det er altså som træner.

- Jeg er stadig gode venner med Frederik Rønnow, som jeg har været ude at se spille og træne. Det var her, jeg fik lysten til at blive målmandstræner, for så får jeg stadig oplevelsen af at være involveret i sporten uden selv at skulle i kamp. Jeg slipper for at bruge alle mine weekender på det, så jeg kan spille golf og dyrke andre interesser ved siden af at jeg får stillet min lyst til fodbold som træner, så det er rigtig fedt, siger Dennis Roungkvist, som til daglig er bankelev i Sparekassen Kronjylland i Randers. Han bliver færdigudlært til sommer.

Dennis kender flere af spillerne i Hedensted, og så bor han såmænd sammen med barndomsvennen Mathias Kahr Christensen fra DS-holdet.

Luk