Menu

Britisk besøg i Mosen: Joe og Dan fløj fra London kun for at se HIF spille kamp

image Foto: Michael Vagtholm Kristensen
Af HIF Kommunikation
19. juni 2022 kl. 17:25

KLUBNYT - Da Hedensted lørdag spillede sæsonens sidste danmarksseriekamp hjemme mod Aarhus Fremad, var der to helt særlige gæster på stadion.

Joe Friess og Dan Landy sad forleden i deres hjem godt en times kørsel nord for London og tog en spontan beslutning. Alt fodbold er sat på sommerpause i England, men de to fodboldelskende briter ville bruge deres weekend på at se en live-kamp, og derfor bookede de for et par uger siden to billige billetter fra Stansted til Billund og en bus videre til Hedensted.

Om formiddagen modtog klubben via Facebook en besked fra en mand, der var faldet i snak med Joe og Dan i lufthavnsbussen på vej til Vejle. Han fortalte, at de var på vej, og bestyrelsesmedlem og stadionspeaker Michael Vagtholm Kristensen fik en beskrivelse af de to mænd.

- Jeg havde fået at vide, hvordan de var klædt, og meningen var, at jeg ville byde dem velkommen over højttalerne, og fortælle dem, at det var fedt at have dem på besøg. De skulle have været inviteret op i loungen til fri bar og en stadionplatte med det hele, siger Michael Vagtholm Kristensen til hedenstedif.dk.

- Desværre fik jeg ikke øje på dem hverken før eller under kampen. De må simpelthen have stået under tribunen inde ved klubhuset. Ved et tilfælde rendte jeg så ind i dem efter slutfløjtet, da de kun havde ti minutter, inden de skulle med bussen til lufthavnen og hjem til London. Det er en vild historie, og jeg ville ønske, vi havde taget imod dem på den måde, vi havde planlagt.

Joe Friess nåede at fortælle, at han med lørdagens kamp i Hedensted nu har set live fodbold på 175 forskellige stadioner i fem lande, mens kammeraten Dan Landy har besøgt omkring 200 stadioner i otte lande.

- De sagde, det havde været en okay kamp. Vi andre syntes nok, den var halvkedelig, fordi den ikke betød noget, men det glæder mig, at de tog herfra en oplevelse rigere, siger Michael Vagtholm Kristensen.

Dan Landy fortæller til hedenstedif.dk via Messenger, at han og Joe lige nåede at besøge prestigebyggeriet Fjordenhus på Havneøen i Vejle, før de fløj hjem kl. 22.50.

- Da vi sad og planlagde turen, var Hedensted det nærmeste sted i forhold til Billund, hvor der blev spillet kamp lørdag, og det var relativt nemt at komme til med offentlig transport. Ja, kampen var ikke den mest underholdende, men det var skønt vejr, og klubben havde et nice setup med en god bar, grill og overall gode faciliteter, siger Dan Landy, der ikke afviser, at han og Joe kommer til Hedensted igen en dag.

HIF siger tak for besøget og velkommen tilbage en anden gang.

Luk