Menu

'BJ' er tilbage på træningsbanen efter fem måneders pause

image Foto: Privat / Palle Herløv.
Af HIF Kommunikation
20. april 2024 kl. 10:34

ELITE - HIF’s solide midterforsvarer Christian "BJ" Jørgensen har været skadet siden november, men nu er han endelig tilbage på træningsbanen.

Christian brækkede håndleddet i efterårets sidste kamp hjemme mod Tarup-Paarup den 11. november.

- Der var 20 minutter tilbage, da jeg gik op i en hovedstødsduel - og vandt den - men jeg faldt uheldigt ned ved at ramme jorden med højre arm strakt helt ud, siger Christian Jørgensen.

- Jeg kunne mærke, at den var gal, og da jeg kiggede ned, sad min arm som et Z. Så var der ikke længere nogen tvivl, og jeg fik de andre gjort opmærksomme på det, så dommeren fik stoppet spillet efter nogle minutter.

Der blev ringet efter en ambulance, men Christian endte med at blive kørt på skadestuen af sin far.

- Det er den længste tur, jeg nogensinde har kørt, den tur ind til skadestuen i Horsens.

Lægens dom lød på to brud i den store håndledsknogle og en revne i den lille knogle ved siden af. Læg dertil et hak, hvor de to knogler i håndleddet er hæftet sammen.

- Jeg har fået opereret en metalskinne og ti skruer ind i håndleddet. De sidder der endnu, og det er meningen, at de skal blive der, siger Christian Jørgensen.

Han vil gerne undgå endnu en operation.

Skaden betød 12 ugers sygemelding fra jobbet hos Stark, ligesom fodbold ikke var en mulighed, fordi armen skulle have ro.

Lægen sagde i første omgang, at han ville være klar efter tre-fire måneder, og da han fik taget røntgen ved kontroltjekket, sagde de, at det var helet flot.

Men der var desværre et sted, hvor der på grund af slaget var blevet rykket ved brusk, muskler og væv, som beskytter knoglerne, og derfor blev der lagt op til fem måneder oveni.

- Da kneb jeg lige en tåre, for den besked var ved at slå mig ud. Det kribler for at spille, og jeg savner det helt sindssygt. Jeg føler jo, at jeg kan gøre noget godt for holdet, men det kan jeg ikke uden at spille. I stedet har jeg været ude og støtte dem både hjemme og ude, fordi jeg brænder for det og holder af klubben, siger Christian Jørgensen, der har spillet i HIF siden U10.

I den her uge startede han på genoptræning med bolden sammen med holdkammeraterne i eliteafdelingen, hvor han dog står over i interval- og duelspillet for ikke at løbe nogen risiko. Klubben har desuden sørget for, at han også kan genoptræne i svømmehallen.

Hvis alt går planmæssigt, er han fuldt tilbage sidst i maj eller starten af juni.

Luk