Menu

HIF kan skrive klubhistorie på lørdag

Af Palle Herløv
13. juni 2012 kl. 08:00

SENIOR - Lørdag kl. 16 løber 11 grønklædte spillere på banen i Mosen, som de har gjort det så mange gange før. Denne gang er dog noget helt særligt.

Førsteholdet møder Viborg, og en sejr sender Hedensted op i Danmarksserien for første gang i klubbens historie, mens uafgjort eller et nederlag – alt afhængig af andre holds kampe - giver holdet en række andre muligheder.

- Jeg tror, de færreste havde regnet med, at vi i sidste spillerunde stadig hang på i toppen med den her historiske mulighed for at rykke op, siger træner Allan Worsøe med henvisning til situationen i starten af sæsonen, da fem spillere fra efteråret 2011, hvor holdet vandt Jyllandsserien med 33 points, pludselig ikke længere var til rådighed.

Jesper Olesen stoppede på grund af manglende tid, Jesper Skov Larsen havde problemer med øjet, Nicolai Givskov langtidsskadede sin ankel i en træningskamp mod Hatting/Torsted, Ronni Knudsen sad ude i flere uger med en skade i hælen og Stephan Koefoed Hansen holdt pause fra fodbolden, da han mistede motivationen.

Efter det gode resultat i efteråret, og med den brede trup, hed klubbens vision oprindeligt – og gør det stadig afhængigt af udfaldet af lørdagens opgør – at man ville rykke op i Danmarksserien i 2014.

- Vi troede, at vi her i foråret ville ende i en Aarhus-kreds, der traditionelt er velspillende. I stedet blev vi placeret sammen med hold fra Silkeborg, Viborg, Kolding og Vestjylland, som også har været meget stærke, siger Allan Worsøe.

Han fremhæver specielt Kolding Boldklub, der nød godt af både spillermæssig og økonomisk tilgang. Dem havde man på forhånd regnet som favorit.

- Samtidig stod det lidt sløjt til ved træningen, hvor vi ofte kun havde én målmand og generelt for få spillere til rådighed. Konkurrencen om pladserne var simpelthen for tynd, forklarer Allan Worsøe.

Rækkens bedste venstreben
I turneringen smed man points med nederlag på 2-1 til Frederiks AIF den 14. april og 2-3 til Esbjerg IF 92 tre dage senere den 17. april, så det så rigtig svært ud. Alt tydede på endnu en sæson i Jyllandsserien, men herefter kom man tilbage på sporet med 2-0 over Silkeborg og 4-0 over Funder, inden Viborg fik spoleret sejrsstimen, da de vandt det første opgør 2-1.

Her kom Hedensted bagud allerede efter otte minutter, da bolden ikke blev clearet ud af feltet. HIF-forsvaret var ikke mentalt på plads, husker Allan Worsøe, og det blev straffet prompte.

- Det var en meget tæt kamp. De fire øverste hold spiller generelt utroligt tætte kampe. På lørdag mod Viborg, der er et ungt og talentfuld hold, skal vi sørge for at dæmpe deres aggressivitet og holde de to stærke angribere i kort snor. Specielt deres ene angriber – det var ham der scorede til 2-1 fra 35 meters afstand – har et godt venstreben. Nok rækkens bedste og hårdeste af slagsen, vurderer HIF-træneren.

Stor moral og viljestyrke på holdet
Hedensted har nu vundet de seneste fem kampe med en målscore på 11-1, som altså gør, at de nu selv kan afgøre tingene. At man er nået der til, skyldes ifølge Allan Worsøe to ting:

- Det vidner om ufattelig stor moral og høj kvalitet hos de spillere, der er tilbage. Bl.a. var vi i to kampe, grundet skader, tvunget til at rykke Kenneth Knudsen, der jo er tiltænkt en offensiv rolle, ned i midterforsvaret. Det er snart ligegyldigt, hvad jeg har budt dem i første halvdel af sæsonen i form af nye pladser og opgaver. Deres disciplin og loyalitet over for klubben er enorm. De knokler på med stor psykisk styrke og stabilitet, siger Allan Worsøe.

Samme hold som sidst
Således kan sæsonen deles op i to dele. En mindre godkendt med nederlag til lavererangerende hold og en absolut godkendt, hvor Hedensted ikke har efterladt nogen tvivl om, hvem der fortjente de tre points.

Inden lørdagens opgør råder træner Worsøe over en trup, der er helt og aldeles fit for fight, så han kan stille med de samme 14 spillere, som i sidste runde besejrede Funder.

Han forventer en tæt kamp, da Viborg står godt på banen og giver ganske få chancer fra sig. Her skal skarpheden være i top hos Jonas Rode, Ronni Knudsen, Rasmus Jørgensen og holdkammeraterne, hvis der efter sommerferien skal spilles Danmarksserie-fodbold i Mosen.

Kolding Boldklub og Hedensted har begge 25 points efter 13 runder. Kolding møder bundholdet Frederiks AIF samme tid på lørdag.

Fakta om oprykningsspillet:
- Der er tre Jyllandsserier. Den bedste 3’er får flere chancer for at rykke op.

- Taber Hedensted på lørdag, sætter de dog det hele til, hvis Silkeborg slår Funder (første opgør vandt de 6-0).

- Spiller de uafgjort, kan der stadig være en mulighed for at blive bedste 3’er. Sker det, skal de møde nummer 3 fra Sjællandsserien på neutral bane. Formentlig onsdag den 20. juni.

- Taber man den kamp, får man en ny chance mod taberne af kampen mellem nummer 2 i Københavnsserien og Fynsserien. Vinderen af dette opgør rykker op.

Luk