Menu

Ny HIF-målmand er gammel kending

Af Palle Herløv
17. august 2012 kl. 08:00

SENIOR - Jacob Poulsen, 19 år, er tilbage i barndomsklubben Hedensted efter fire og et halvt år i Vejle Boldklub. Han har ambitioner om divisionsfodbold og er klar til at tage kampen op om pladsen som førstevalget mellem stængerne på DS-holdet på vejen derop.

Opholdet i Vejle fik en brat afslutning, da man her droppede samarbejdet med Jacob Poulsen og i stedet valgte at skrive kontrakt med den tidligere Kolding FC-keeper Nikolaj Christensen.

En prøvetræning i 2. divisionsklubben Skovbakken endte ikke ud i en aftale, bl.a. fordi klubben ligger for langt væk fra bopælen i Vejle, så valget faldt altså på Hedensted, hvor muligheden for at spille i Danmarksserien lokkede. Aftalen løber i første omgang til nytår.

- Jeg skal have kickstartet karrieren og i gang igen, da jeg ikke har spillet ret meget i foråret. Planen er at arbejde mig op ad og selvfølgelig vise folkene i Vejle Boldklub, at de tog en forkert beslutning, da de tog Nikolaj ind, siger Jacob Poulsen.

I VB-trøjen nåede han at spille 10 kampe i Reserveligaen, mens han sad på bænken til otte kampe i 1. division. En enkelt pokalkamp blev det også til, da han var med til at slå Herning KFUM’s serie 1-hold 7-2 den 31. august sidste år.

Startede som forsvarer
I morgen, lørdag, vogter han målet, når andetholdet hjemme i Mosen møder Hornsyld kl. 13.30. Debuten som senior i HIF fik han for samme hold i første rundes sejr på 2-1 ude mod Bredballe, mens han holdt buret rent i førsteholdets træningskamp mod Odder.

Han skiftede til Vejle, efter at være blevet opdaget til en KUV-samling, og har stort set altid stået på mål. Som helt lille spillede han dog forsvar.

- Vi manglede en målmand, så jeg meldte mig og røg på kassen. Der har jeg så været siden, konstaterer Jacob Poulsen, der har lært mange ting gennem årene i Vejle.

- Jeg har lært, hvordan det er at være i en fuldtidsprofessionel klub, hvor det kun handler om fodbold. Hvordan man omgås hinanden i et miljø, hvor der er nogle, der kigger på én og vurderer ens præstationer hele tiden, så man er under konstant pres, hvis man vil være sikker på at spille i weekenden. Og hvordan man tackler de ting, så man alligevel præsterer på et højt niveau hele tiden, forklarer den unge målmand.

- Og så har jeg fået lov at blive matchet på højt niveau i Reserveligaen, hvor man møder spillere, man kender fra både Superligaen og 1. division.

Derfor hersker der som nævnt heller ingen tvivl om, at han er kommet til Hedensted for at tage kampen op mod den talentfulde målmand Simon Guldhammer, der har imponeret siden hans debut mod KSC Harte den 8. maj 2011 og specielt gjorde sig bemærket, da han holdt målet rent i en opvisningskamp mod Brøndby den 30. juni.

- Jeg har som sagt en drøm om at spille divisionsfodbold, så serie 4 er på sigt for lavt til mine ambitioner. Men jeg tager den med ro. Så må tiden vise, hvad der videre skal ske, lyder det fra Jacob Poulsen.

Fakta:
Navn: Jacob Poulsen
Født: 10. april 1993
Højde:  192 cm
Position: Målmand
Bopæl: Vejle
Tidligere klubber: Vejle Boldklub
Bonusinfo: Søn af den tidligere klubformand Claus Poulsen.

Luk