Underhundene bed fra sig med et ordentligt bjæf: Thisted FC sendt ud af pokalen

Af Palle Herløv
09. august 2017 kl. 22:12

SENIOR - Hold nu op, hvor tager det lang tid, før pulsen er tilbage i et normalt tempo efter sådan en oplevelse.

Onsdag aften blev 519 tilskuere på Hedensted Stadion vidne til, hvorfor fodbold er så forbandet livsbekræftende i nogle situationer.

En drømmestart, en 2-0-føring, den "forventede" udligning af det på papiret meget stærkere hold fra Thisted, store chancer til begge hold i de døende minutter og så den forløsende scoring til 3-2 sent inde i dommerens overtid.

Den kamp havde bare det hele, og jublen brød løs på lægterne, da dommeren fløjtede af, så det stod klart, at byens hold er videre i DBU's landspokalturnering.

Nicolai Givskov startede festen, da han sendte bolden i nettet efter bare to minutters spil. Vi ved ikke, hvad trænerduoen Nørlund / Adelfred havde puttet i drikkedunkene, men det virkede, for "De Grønne" indtog banen fra første fløjt og styrede det meste af halvlegen.

Mirsad Suljic gjorde det til 2-0, da hans skud blev rettet af på en Thisted-spiller, og kort efter reducerede gæsterne til 2-1 ved Laurits Bust Sørensen.

I anden halvleg fik de blå- og hvidstribede nordjyder udlignet ved indskiftede Mads Lauritsen, og i perioder virkede det til, at 1. divisionsspillerne hvert øjeblik kunne afgøre kampen. Bl.a. fik Mikkel Agger chancen, men en fantastisk redning af keeper Michael Mandal holdt stillingen på 2-2. Der gik et sus gennem publikum, da bolden blev clearet ud af feltet.

Mod slutningen var der store chancer til Ronni Nordnæs, der liggende i græsset kunne se bolden ramme stolpen på et flot hovedstødsforsøg, og kort efter kunne Jakob Malberg på et glimrende langskud være blevet matchvinder. Thisteds målmand Thorsten Marx, som Hedensted i øvrigt tidligere har mødt i hans tid hos Viby IF, fik pareret til hjørnepark med en hurtig reaktion.

Så kom forløsningen. Mirsad Suljic fik bolden fra kanten af feltet, og den 22-årige topscorer var sikkerheden selv, da han knaldede bolden i netmaskerne på et hårdt og præcist spark. Dermed skrev han og holdkammeraterne klubhistorie, og hvilken én.

- 0-0-kampen mod Brøndbys superligahold for år tilbage var en stor begivenhed for klubben. Det her er helt unikt. Hvor er det vildt! Nu krydser vi fingre, og håber på, at der står Vejle Boldklub på sedlen, når den ryger op ad glasbowlen på fredag. Så bliver der fuldt hus på stadion, sagde en glad formand Henrik Lundsgaard Nielsen efter kampen til hedenstedif.dk.

Der er lodtrækning til næste runde af pokalturneringen fredag kl. 12.

Mål:
02' 1-0 Nicolai Givskov
38' 2-0 Mirsad Suljic
40' 2-1 Laurits Bust Sørensen
71' 2-2 Mads Lauritsen
93' 3-2 Mirsad Suljic

Ind- og udskiftninger:
61' Mikkel Thisgaard ind  Rasmus Jørgensen ud
68' Søren Lund Jørgensen ind  Lasse Dueholm ud
73' Dzejlan Karalic ind  Armin Lemes ud