Menu

Qvist ser tilbage på 2023 og frem mod 2024

image Foto: Palle Herløv.
Af HIF Kommunikation
22. december 2023 kl. 10:11

SENIOR - Assistenttræner Kenneth Qvist tager ordet for sidste gang i 2023. Han kommer her med et tilbageblik på året, der er gået, og kigger samtidig frem mod 2024.

2023 startede fremragende, for vi havde en rigtig god opstart med blandt andet en god træningslejr i Spanien. Det er en tur, som både spillere, trænere og ledere ser frem til ved hver opstart. Spille- og pointmæssigt havde vi også et godt forår, hvor vi hurtigt fik hentet de point, der skulle til for at være sikre på en ny sæson.

Det var allerede tre-fire kampe inde i foråret, det blev sikret. Derfra var vores ambition at nappe førstepladsen i kvalifikationspuljen resten af foråret. Med gode offensive takter samt et hold, der for det meste lukkede godt af bagtil, var den ambition inden for rækkevidde igennem næsten hele foråret. Dog havde vi mod slutningen et par grove svipsere mod OKS og TPI, som vi var i tæt kamp mod, og derfor måtte vi tage til takke med en solid tredjeplads - tæt på andenpladsen.

Nicolai Givskov og Lasse Kronborg valgte, at deres tid skulle prioriteres anderledes, og derfor skulle klubben ud og finde en ny cheftræner til danmarksserieholdet. Endnu engang tak for tiden med jer. Den var fantastisk, og jeg ønsker jer fortsat alt mulig held og lykke i fremtiden.

Ud over deres afgang havde U19-holdet kort forinden skiftet træner, og serie 2-holdet (nu serie 1) skulle også have ny træner. Der var derfor lagt op til en kaotisk sommerferie for sportsudvalget og for de tilbageværende trænere, som på bedste vis skulle få tingene til at fungere med +40 nuværende spillere samt prøvespillere, der gerne ville se klubben an.

Stor ros og tak for en god indsats henover sommeren skal der specielt lyde til Steffen "Emmer" Mikkelsen, Jens Peder Jacobsen og de andre ildsjæle i klubben, der viste, hvad hjertet banker for, da der var allermest brug for det.

Som alle ved, kom Johnny Mølby til klubben ret sent, hvorefter han skulle lære spillerne og måden vi var vant til at gøre tingene på at kende inden for meget kort tid. Har det så haft noget at sige i forhold til vores måske lidt vaklende start på efterårssæsonen? Ja, jeg tror helt bestemt, at det har haft en betydning, men vi skal naturligvis ikke bare fralægge os alt ansvar og give det skylden. Der blev forsøgt nogle ting og småjusteringer, som blot ikke bar frugt i starten.

Løbende hen over sæsonen synes jeg helt klart, at man begyndte at kunne se tegningerne og forståelsen, for det vi gerne vil. I flere kampe i efterårssæsonen synes jeg - selv om de har resulteret i nederlag - at vi har været det bedste hold på banen og slet ikke fået det med fra kampene, som jeg mener, at holdet og spillet berettiger os til.

Det har været stolpe ud for os her i efteråret, men der er ikke andet for end at fortsætte, for vi er helt sikkert på rette vej. Som man siger, gør modgang os kun stærkere, og det tror jeg godt, jeg kan sige, vi har haft.

Hvis vi kigger hen mod 2024 og hvad der skal ske der:

Vi kender jo den lange kolde vinteropstart, og som tidligere spiller synes jeg selv, at det til tider føles som uendeligheder i januar og februar. Vi har dog en masse ting, vi skal arbejde videre på og som jeg er meget fortrøstningsfuld omkring. Der venter en opstart med seks træningskampe plus en intern kamp.

Derudover arbejdes der på højtryk for at finde muligheder for den årlige træningslejr i starten af marts. Forventningen til foråret er, at vi bliver ved med at arbejde hen mod det mål, vi har gjort i slutningen af 2023, og så skal vi jagte den chance, der stadig er for at komme med i top 4 og oprykningsspillet.

Der resterer fire kampe i hovedpuljen, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi møder op for at vinde alle fire og komme med, hvor det for alvor er sjovt. Når vi så alligevel ikke den top 4, jamen, så har vi stadig en forårssæson, hvor vi går efter at vinde alle kampe og vinde den pulje.

På den måde bliver vi stærkere til den kommende sæson efter sommerferien, hvor flere af vores unge gode talenter har fået mere seniorerfaring og gerne skulle slå endnu mere kapital af det.

Der er rigtig stort talent i vores elitetrup, og det skal vi i dén grad blive ved med at dyrke. Sammensat med nogle af vores erfarne spillere, der skal fortsætte deres sult for at vinde og være ledere og foregangsmænd for vores unge drenge.

Med hensyn til tilgange og afgange kan jeg ikke sige så meget på nuværende tidspunkt, men følg med her på hjemmesiden, hvor disse i så fald bliver offentliggjort. Jeg kan fortælle, at Mirsad Suljic har besluttet sig for at tage et andet sted hen for at få gang i sin spillelyst igen. Tak for din indsats i grøn, Mir, og held og lykke fremover.

Jeg har på falderebet været i kontakt med spillende træner Denis Fazlagic omkring hans start i HIF som spiller og assisterende træner. Han sætter følgende ord på:

- Først og fremmest har det været godt at starte op i Hedensted. Jeg syntes, det er en meget spændende rolle, jeg har fået. Jeg kan virkelig mærke, at jeg er motiveret for projektet. Derudover har både trænere og holdkammerater taget godt imod mig. Rollen som spillende træner har forløbet forholdsvis gnidningsfrit. Qua min alder har rollen været i støbeskeen i mit hoved i en del år, så jeg kan kun sige, at jeg befinder mig godt i den.

- Det har også være nemt at tiltræde i den rolle, fordi min to kompagnoner i Johnny Mølby og Kenneth Qvist har givet mig plads til at fejle og udvikle mig. Jeg føler mig værdsat og lyttet til fra både spillere og trænere.

- Rent sportligt vil jeg dele det op. Snakker vi resultatmæssigt, synes jeg ikke, vi kan være tilfredse. Vores pointgennemsnit er for lavt. Kigger man på præstationerne, synes jeg, der er meget positivt at tage med.

- Vi har præsteret rigtig godt i mange kampe, hvor resultaterne bare ikke har været med os. Med et ungt hold som vores vil jeg alle dage vælge, at vi præsterer godt og at resultaterne så halter, end hvis det modsatte var tilfældet.

- Jeg kan også se, at de ideer, vi har i trænerteamet, begynder at kunne ses på den måde, vi spiller på. Jeg er derfor sikker på, at vi går en god halvsæson i møde.

På vegne af spillere, Johnny, Denis, undertegnede samt resten af holdet omkring DS-holdet vil vi takke for opbakningen og ønske alle i og omkring HIF glædelig jul og et godt nytår. Vi glæder os allerede helt vildt til at se jer igen i det nye år!

Luk