Menu

Stafetten er givet videre: Her er Klodes HIF All Stars

image
14. juni 2020 kl. 21:27

SENIOR - Kasper Adelfred startede med at sætte sit HIF All Stars-hold, og han gav stafetten videre til Peter Klode.

- Tak for udfordringen, Kasper. Det har været en sjov men også svær opgave. Den hårdeste del er de spillere, der ikke blev plads til. Bl.a. er jeg nødt til at sortere min gode kammerat Poul Baltzer fra, selv om Polle uden tvivl har fortjent en plads, siger Peter Klode.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle medspillere, klubkammerater, trænere, tilskuere og især de mange frivillige, som gør og har gjort et kæmpe arbejde for at gøre HIF til Danmarks bedste klub. En speciel hilsen skal gå til vores holdleder gennem alle mine 14 år, Frode Kristensen, som altid har bakket os op i tykt og tyndt. Kriterierne for at komme på "Klode Allstars" er, at det skal være spillere, jeg har spillet minimum én kamp med i Hedensted.

Opstilling 4-4-2 (har vi stort set altid spillet, da jeg var med)

MÅLMAND
Valget var let. Jan Larsen var en sublim sidste skanse, som var én af hovedårsagerne til, at vi flyttede os de ekstra rækker fra serie 3 til jyllandsserien. Målmænd er tit nogle sære skabninger, og i HIF er dette ingen undtagelse. Jeg har spillet på hold med målmænd som Steen Jensen, Bent Holst og Lars Fross, som alle havde deres særegne måde at gribe dette forunderlige spil an på. Tættest på at slå Jan er pinden var dog to af de største målmandstalenter, jeg mener, vi har set i HIF, Simon Guldhammer og Rasmus Jensen. Men valget faldt ret sikkert på Jan Larsen.

HØJRE BACK
Thomas Bie var en fantastisk spiller og en god holdkammerat. Desværre satte en skade en alt for tidlig stopper for at TB burde have stået med klart flest førsteholdskampe i klubben.

MIDTERFORSVAR
Brian Wolfs rolige gemyt, hans kølige overblik, sublime teknik og fantastiske sparketeknik gør ham til den bedste anfører, et hold kunne ønske sig. Brian var ikke højtråbende, men med et højt bundniveau og stor respekt gik han forrest og viste den tavse vej.

Peter Jensen havde jeg selv den tvivlsomme fornøjelse at jage til VB som lilleput, da jeg dengang som ung træner ikke så talentet i ham. Peter udviklede sig i Vejle til en fysisk bomstærk forsvarer, som man slog sig på, og som med fart og timing gjorde det svært for enhver angriber. Peter er især kendt i HIF for hans formidable returløb efter hjørnespark.

Andre kandidater var selvfølgelig Nicolai Givskov, som jeg desværre ikke fik så mange kampe med. Da hans niveau var klart højere end mit, valgte Nicolai at søge større udfordringer i flere af de år, hvor vi kunne have spillet på hold sammen. Andre kan måske huske Henrik "Ælling" Christensen, som spillede i HIF de første år, jeg var senior. En fremragende forsvarsspiller på det daværende serie 3-niveau. Jakob "Krampe" Nielsen spillede også mange gode kampe. Jørgen Rasmussen - bedre kendt som "Hat" - havde stor indflydelse på min opstart, og han var trods den dengang lidt høje alder stadig en glimrende fodboldspiller. Men der blev desværre ikke plads til denne ægte "original".

VENSTRE BACK
Lars Jensen kom til i den sidste del af min tid som aktiv på førsteholdet. Lars' erfaring fra udlandseventyr og superliganiveau skinnede hurtigt igennem. En boldfast spiller, som mange har måttet opgive at tage bolden fra. Lars var i meget stærk konkurrence med Poul Baltzer. Men havde de spillet på samme tidspunkt, og jeg skulle have lavet det svære valg, havde jeg sat Lars på holdkortet. Heldigvis fik jeg masser af kampe med dem begge.

HØJRE MIDT
Morten Hansen var én af de bærende kræfter på førsteholdet, da jeg i 1996 rykkede op som senior. En fantastisk teknik og et godt overblik gjorde Morten til mere end en almindelig god seriespiller.

En anden speciel spiller på denne position var Torben Rasmussen. "Tobber er vel nok" - sammen med Elvan Taser - den bedste dribler, jeg har set i den grønne trøje. Men også manden med det svageste spark i HIF's historie.

CENTRAL MIDT
Jesper Larsen og Jørgen Lundgaard. Kennet Gregersen var egentlig første mand på min blok på denne position, men jeg kunne simpelthen ikke have en mand på holdet, der har scoret flere mål med knæet end med indersiden. Kennet var indbegrebet af hård fight, vinderinstinkt og "vi spiller til dommeren har fløjtet".

Jesper "Lune" Larsen er, hvad man kan kalde en felt-til-felt-spiller. Med sit enorme løbepensum i et altid helt vanvittigt tempo var Larsen altid god til at rydde op, når vores højre kant ikke lige var kommet med i returfasen, samt altid målfarlig i den anden ende - dog mest farlig, hvis afslutningen lå til en lidt svær helflugter, hvor der ikke skulle tænkes for meget. Jesper var en fast del af det legendariske "Tuborg Corner" i omklædningsrummet, og hvis ikke han havde spillet sig til pladsen, skulle han have den kun derfor.

Min helt store mentor, da jeg rykkede op som senior til en flok banditter som Steen Jensen, Ole Jensen, Hat og andre tyraner, der ikke gjorde det nemt at være førsteårssenior, har været Jørgen Lundgaard. Udover at være en fantastisk fodboldspiller, som altid satte holdet før egen vinding, fik Jørgen fik mig til at føle mig som en vigtig del af holdet, og han motiverede mig til altid at yde mit bedste. En stor og ydmyg tak skal stadig lyde til den ægte 10'er i HIF.

VENSTRE MIDT
Jens Erik Skibsted. "Skibber" var assistkongen over dem alle. Et super stærkt venstreben med utallige målgivne afleveringer, hjørnespark og et par frisparksmål suppleret med et højreben lige præcis stærkt nok til at han ikke væltede, gjorde ham til min faste sparringspartner til træning i mange år. Jeg tænker stadig, Skibber betaler af til HIF for de mange træningstrøjer, han har revet i stykker. Når han ikke lige kunne følge med, rev han fat i trøjen. Det har altid været god ild til temperamentet hos andre spillere - ingen nævnt - ingen glemt.

Ronni Knudsen, som jeg selv trænede som ungdomsspiller, nåede jeg også at spille et par sæsoner med, og han var tættest på at slå Skibber af pinden.

ANGREB
Kenneth Vind Christensen og Bjarne Kristoffersen.

Bjarne behøver ikke yderligere forklaring. Ved du ikke, hvem Bjarne er, tvivler jeg på, du læser dette! Udover sine fantastiske kvaliteter som målscorer og fodboldspiller er Bjarne bare det mest behagelige menneske at være i rum med. Han udstråler en ro, som ikke kan andet end smitte af. Bjarne har tit måttet redde trådene ud mellem Jesper Bechmann og vores højre midtbane, når disses temperamenter krydsede, og det skete ret ofte. HIF's egen målmaskine har en sikker angrebsplads på mit hold.

Jesper Bechmann var også en fantastisk spiller, som med stor fysik og god teknik var Bjarnes faste makker i front gennem mange år. Desværre blev der ikke plads til Jesper.

Til gengæld gemte jeg nok for nogen en lille kanin i hatten som sidste mand på holdkortet. Men gennem to sæsoner havde jeg fornøjelsen af at dele fodboldbane med Kenneth Christensen - også kaldet "TT" efter den lille frække Audi (hans far var jo en Ferrari). Kenneth var bosat i USA, men han kom hjem på sommerferie og spillede vel otte-10 kampe pr. sæson gennem de to år. Alligevel gjorde han tilpas indtryk med sine kvaliteter på banen til at få en plads på toppen. Råstyrke og vinderinstinkt var hovedingredienserne i en veltrænet ung mand, der gav alt for HIF, når han var med.

TRÆNER
Tom Tomassen. Med højt humør, stort engagement og inspirerende træning flyttede Tom os og HIF til et nyt niveau.

Til sidst en hilsen til alle nuværende medlemmer i HIF om en god sæson, som allerede har været helt urimelig mærkelig på mange måder. Må i alle få lige så mange skønne oplevelser i den grønne trøje, som jeg har haft. Fra bunden af mit grønne hjerte - tak til HIF!

Stafetten gives videre til tidligere formand Michael Vagtholm Kristensen.

Luk