Menu

DS: Juni bliver helt vild - der skal spilles ni kampe på 33 dage

image Arkivfoto: Dorte Adelfred
Af Palle Herløv
25. maj 2021 kl. 22:22

SENIOR - Hedensted IF’s førstehold står over for en vanvittig travl måned. Der skal spilles ikke færre end ni kampe på 33 dage.

Den første kamp blev spillet tirsdag aften, da Vejgaard blev sendt hjem til Aalborg-forstaden med et nederlag på 1-0 efter Martin Damsbos scoring midt i første halvleg.

Nu venter yderligere syv kampe, inden det sidst i juni står klart, hvem der efter sommerferien spiller 2. division, og hvem der må blive i landets femtebedste række, danmarksserien.

LÆS OGSÅ: Bedst tænkelige start på oprykningsspillet - Vejgaard slået 1-0

Forinden er gået en sæson med 20 kampe i grundspillet, som cheftræner Kasper Adelfred ser tilbage på med en følelse af, at det kunne være blevet til flere points, selv om Hedensted formåede at være tophold hele vejen igennem.

- Alle de uafgjorte kampe kostede dyrt på pointkontoen. Vi kommer over med 37 points i en ny pulje, hvor Lyseng kommer med 47 og Silkeborg KFUM med 41. Det er altså to hold fra en anden danmarksseriepulje, der indtager førerpositionen, siger Kasper Adelfred til hedenstedif.dk.

LÆS OGSÅ: Hedensted slutter med nem sejr og er klar til oprykningsspillet

Marienlyst kom med Hedensted i oprykningsspillet. Fynboerne havde også 37 points med over, og ligesom Hedensted er de efter at have spillet tirsdag aften nu på 40. Marienlyst slog Vejlby-Risskov - HIF’s kommende modstander på søndag - sikkert med 3-1.

- Hvad tænker du om alle de der kampe uden vinder og taber?

- Jamen, vi havde en tæt pulje, hvor det var klart, at alle hold var i stand til at tage points fra hinanden. Det lyder som en kliché, men der var virkelig ikke nogen lette kampe. I starten af sæsonen var vi stolte over at spille 2-2 mod Ringkøbing, som vi betragtede som et kommende tophold. Det samme gjaldt 3-3-kampen mod Tarup/Paarup. Så gik det op for os, hvor stærke vi selv var, og herefter føltes det hver gang som et nederlag, når vi igen-igen spillede uafgjort, siger Kasper Adelfred.

- Vi har da stået og hængt med hovederne ude på sidelinjen, for det har været svært at forstå og acceptere. Det er jo her, man som træner står og pønser på, hvad man kan stille op. Hvor kan jeg ændre noget, der kan gøre, at kampen falder ud til vores fordel? I en del af kampene var det ene hold foran indtil allersidst, og der er bare en mekanisme i fodbold, hvor holdet, der er bagud, presser på. Derfor ser vi de sene udligninger. Nogle gange fra vores side og andre gange fra modstanderens, hvor vi ikke har haft styrken til at stå imod. Sådan er fodbold.

Holdets x-factor blev skadet og fik corona

Kasper Adelfred ser også tilbage på en sæson, hvor der var stor forskel på efteråret og foråret på flere områder.

I efteråret havde holdet en stærk offensivspiller i Jonas Andersen, mens Mathias Kubel i hver eneste kamp viste et enormt højt niveau, der blandt andet fik Fremad Amagers øjne op for ham og snak om en prøvetræning.

 

- Spillere som Jonas og Mathias kan afgøre kampe, når de overmander et helt forsvar og laver ét eller andet genialt. Først mistede vi Jonas, da han skiftede klub, og så fik vi ankelskadet vores holds x-factor i Mathias allerede i forårets anden kamp. Da han var tilbage på træningsbanen, fik han corona, og det har bogstavelig talt taget pusten fra ham. Det er vildt ærgerligt, for det har betydet, at vi hele foråret har kæmpet meget for alle vores scoringer. Heldigvis er Mirsad Suljic kommet flot i gang igen.

- Men defensivt ser det vel derimod ret godt ud, ik’?

- Jo. Bestemt. Vi har været bedre til at forsvare men haft sværere ved at score. Vi fik tilgang af Niclas Nymand og Casper Bruun, der begge kom med erfaring fra højere niveau. Det har gjort bredden og kampen om pladserne i defensiven større, men det nytter ikke noget at have seks gode backs, når vi kun kan bruge to af dem i kamp.

Nu skal den jagede selv på jagt

- Så hvad er målet nu?

- Jeg føler, at vi kan spille helt frit. Vi har opnået et delmål ved at blive i danmarksserien, og selv om Lyseng og Silkeborg har bedre forudsætninger for at rykke op, skal vi selvfølgelig jagte én af de to øverste pladser. Vi har selv prøvet at blive jagtet som nummer 1 hele foråret, men nu er situationen den, at vi skal ud og jagte de andre. Det er ofte lidt sjovere, siger Kasper Adelfred.

Én af de ni kampe, den kommende måned byder på, er en pokalkamp ude mod Skibet GF’s serie 2-hold. Den ligger 1. juni, hvilket er dagen inden danmarksseriekampen mod Lyseng, og Skibet vil ikke være med til at flytte kampen.

- HIF ønsker ikke at nedprioritere pokalturneringen, men det er vi desværre nødt til, så vi stiller med førsteholdsreserverne, siger Kasper Adelfred.

Luk