Menu

Landspokal: HIF's pokaldrøm blev sænket i Skibet - otte straffespark gik i garnet

image Arkivfoto: Palle Herløv
01. juni 2021 kl. 22:50

SENIOR - Hedensted er tidligt ude af landspokalturneringen efter tirsdag aftens nederlag til Skibet GF, der spiller i serie 2.

Efter 120 minutters spil uden scoringer og derpå 16 straffespark, hvoraf de 15 gik i nettet, måtte Hedensted se sig slået af et godt kæmpende hjemmehold fra Skibet lidt uden for Vejle. På det lille, hyggelige stadion emmede der af pokalfodbold, og der var masser af tilskuere på sidelinjen.

Hedensted stillede med et hold bestående af folk fra U19, serie 1, oldboys og enkelte danmarksseriespillere, der trængte til spilletid. Således var der debut til fem mand og comeback til seks, som tidligere har repræsenteret HIF’s førstehold.

Det var en kamp med HIF klart mest på bolden, uden at det førte til de helt store chancer. Skibet stod solidt på banen og ventede på omstillinger. De største chancer til begge hold faldt efter standardsituationer, men målt på chancer var det fair, at kampen skulle afgøres fra 11 meter-pletten.

Yngste mand påtog sig ansvaret
- Vi vandt ikke i løbet af de 120 minutter, fordi vi ganske enkelt manglede relationer. Jeg kan ikke sætte en finger på drengenes arbejdsindsats, men vi blev aldrig rigtigt farlige. Da den gik i straffe, blev det et lotteri. Vi scorede på de første syv spark, men Skibets skytter var lige så skarpe, siger cheftræner Kasper Adelfred til hedenstedif.dk.

Hedensteds mål blev sat ind af Rasmus Jørgensen, Lasse Dahl-Hansen, Kasper Poulsgaard, Ronni Knudsen, Alvin Huseinovic, Mikkel Ahle og Jeppe Asmussen.

- Da vi nåede til det ottende spark, var vi løbet tør for folk, der ville til pletten. Den ene U19-spiller så mere bleg ud i hovedet end den anden. Da sagde kampens yngste mand, Mikkel Poulsgaard: 'Jeg nok skal gøre det', det har jeg kæmpe stor respekt for! At Mikkel så endte med at se sit skud blive reddet, mens vores egen Nikolaj Søgaards (førsteholdsspiller) bror  afgjorde det med sit mål til 8-7 er bare en del af gamet, og der en ingen, der bebrejder Mikkel noget, siger Kasper Adelfred.

Planlægnings-brøler fra DBU
- Jeg er naturligvis ærgerlig over det tidlige pokal-exit, men for mig er det ingen sensation, når vi stiller med et hold uden 16 danmarksseriespillere. Vi forsøgte at rykke kampen til næste uge, da vi jo har en vigtig kamp imorgen ude mod Lyseng, men det ønskede Skibet ikke. Jeg bebrejder ikke Skibet for ikke at ville flytte kampen. Det havde jeg da heller ikke selv gjort i deres situation.

- Til gengæld stiller jeg mig undrende over for, hvorfor DBU ikke koordinerer deres turneringsterminer. Det er jo en hel spillerunde i danmarksserien imorgen og ikke bare en flyttet kamp. Så kan man undre sig over, at der er en fri midtuge i næste uge, og at der så skal ligge to kampe indenfor et døgn. Vi er jo ikke det eneste hold, som af den grund har måttet nedprioritere en turnering, vi ellers holder meget af.

Hedensteds kamp mod Lyseng, der gælder oprykning til den nye 3. division, spilles onsdag kl. 19.

HIF's startopstilling:
1. Bjarke Ejlskov (m)
2. Steffen Holm
4. Kasper Poulsgaard
5. Mikkel Ahle (c)
6. Lasse Dahl-Hansen
7. Jeppe Lindahl Asmussen
8. Rasmus Jørgensen
10. Daniel Kristoffersen
11. Ronni Knudsen
12. Alvin Huseinovic
14. Christian Jørgensen

På bænken:
3. Johan Kiilstofte
9. Jeppe Østergaard
13. Mikkel Poulsgaard

Luk