Menu

Fra Lilleskoven til Firenze: Nu har Daniel skrevet under på en kontrakt med en italiensk klub

image Privatfoto
Af HIF Kommunikation
02. marts 2023 kl. 18:18

SENIOR - Hør lige her, når jeg åbner vinduet: Kan du høre musikken? Sådan er det hver dag – og de bliver ved til sent ud på aftenen.

Ja, der er på alle måder meget langt fra Lilleskoven til Firenze. Cirka 1.750 kilometer via A9 eller to timer med flyveren.

Musikken kommer fra en café, der ligger på den anden side af gaden, og når Daniel Kristoffersen kigger ud til den anden side, kan han se den berømte stenbro Ponte Vecchio, som siden middelalderen har strakt sig over floden Arno med butikker ovenpå.

Den 20-årige tidligere Hedensted-spiller har netop sat sit navn på en kontrakt med en italiensk klub efter to måneders ophold i Italien. Det var netop derfor, han tog afsted, så han er glad for, at det nu er lykkedes, fortæller han til hedenstedif.dk.

- Jeg har været til prøvetræning flere steder, som viste sig ikke at være det rigtige match. Alting tager generelt bare lidt længere tid hernede med lægetjek og den slags. Det er virkelig ”the italian style” på godt og ondt, så derfor er det først nu, jeg har fundet et sted at spille, siger Daniel Kristoffersen.

Valget er faldet på ASD Rondinella Marzocco, som skal spille om playoff til Serie D, der er Italiens femtebedste række.

- Det virker som det helt rigtige for mig, siger Daniel Kristoffersen, der muligvis får debut på søndag i en kamp mod Baldaccio Bruni.

- Klubben ligger nummer otte lige nu, men der er mulighed for at spille med om oprykning fra Eccellenza Toscana Girone B til serie D, og det ser jeg frem til at være med til. Det er altid spændende at komme til en ny klub, men det her er niveauet over, fordi alt hernede er anderledes.

Hvordan anderledes?

- Jamen, det er på mange måder præcist, som man forestiller sig, når man tænker på italiensk fodbold og kultur. Folk kommer ind i omklædningsrummet med en espresso i hånden, og der er stort set ingen, der snakker engelsk. Det er kun fysioterapeuten og nogle få holdkammerater, der kan lidt engelsk, så de må oversætte og forklare mig træningsøvelserne, presspillet og løbemønstrene. Cheftræneren, assistenttrænerne, massøren, holdlederen – alle andre taler kun italiensk, så jeg har lært de mest basale udtryk som "ryg på", "vend dig om", "højre" og "venstre", og ellers sørger jeg bare for at se på, hvad de andre gør. Fodbold er trods alt bare et spil, så jeg stiller mig ofte bagerst i køen ved en øvelse, og så gør jeg det samme som alle de andre, siger Daniel Kristoffersen.

- Nårh ja, og så er man altså ikke på fornavn med træneren ligesom i Hedensted, hvor man kalder Nicolai for Nico ligesom en kammerat. Nej, hernede kalder man træneren for Mister. Jeg kender ikke engang min træners fornavn, siger Daniel Kristoffersen.

ASD Rondinella Marzoccos hjemmebane ligger fire kilometer fra centrum og tre kilometer fra Daniel og kærestens lejlighed. Lejligheden ligger fem kilometer fra træningsanlægget, så alt er inden for rimelig afstand, men det er et dyrt område, parret bor i. Derfor arbejder Daniel hver dag hjemmefra for en dansk virksomhed, hvor han bruger sin pc og telefon.

Tre aftener om ugen er der træning - ligesom i HIF - og så er der kampe i weekenden men også ind i mellem midt på ugen.

- Har I gjort jer nogle tanker om, hvor længe I vil blive boende?

- Nej, det har vi ikke. Vi tager alting, som det kommer. Min kontrakt gælder til sommerferien, men den er lavet med mulighed for forlængelse, og klubben har allerede tilkendegivet, at den er indstillet på en ny aftale. Så det afhænger nok af, om vi har fået stillet rejselysten, når vi kommer til sommerferien. Nu må se.

Der bor cirka 380.000 i Firenze, som er hovedstaden i Toscana.

Luk