Menu

Lasse Kronborg til Herfølge Boldklub

image Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
11. juni 2007 kl. 08:00

1. divisionsklubben Herfølge Boldklub har fundet forstærkning hos Hedensted IF, hvorfra man har hentet den stærke defensive midtbanespiller Lasse Kronborg.  Herfølges sportsudvalg har arbejdet hårdt på at forstærke sig netop på denne plads, og der har været flere forhandlinger. Nu er valget altså faldet på den stærke spilfordeler, der flytter til Herfølge, og arbejder på halv tid hos en af klubbens altid villige sponsorer. Kronborg er en stærk fodboldspiller, der er hentet ind som balancespiller på den centrale midtbane. Lasse har også forcer i det fremadrettede spil med styrke i pasningsspillet. Egenskaber som cheftræner Auri Skarbalius har vægtet højt i forbindelse med klubbens spillestil.

Lasse fik i denne halvsæson ophævet sin kontrakt i frustration over manglende spilletid, og har efterfølgende holdt formen ved lige her i Hedensted, mens han besluttede sig for, hvor karrieren skulle fortsætte. Selv siger han: "Jeg var træt af, at man i Vejle hele tiden hentede nye spillere ind og jeg trængte til at komme væk. Jeg ser mig selv som en vindertype med et godt blik for spillet, der også fremad banen har kvaliteter. Herfølge virker som en spændende klub. Mine tidligere holdkammerater fra VB, der nu er i Herfølge, roser klubben og træneren, og jeg glæder mig til at være i omgivelser, hvor der er en plan for tingene.

Kronborg har indgået en 2-årig aftale med den sjællandske klub. En aftale der kom i stand på lidt utraditionel vis. "Jeg ringede til Henrik Toft (tidligere VB'er) for et stykke tid siden og spurgte, om vi ikke skulle ses. Inden jeg tog afsted, ringede Herfølges sportschef Per Rud og spurgte, om jeg ikke ville træne med, så vi kunne se hinanden an", fortæller han. Så støvlerne kom med til Herfølge og det hele endte altså med en deltidsaftale for de kommende to sæsoner.

Det er endnu uvist om Kronborg stopper allerede nu eller om han spiller de resterende to kampe for "De Grønne" her i foråret.

Luk