Menu

U19: Jimmi Nielsen laver et-årig aftale med Hedensted

image Privatfoto
Af HIF Kommunikation
09. december 2021 kl. 21:20

UNGDOM - Hedensted IF har torsdag lukket en aftale med en ny cheftræner for klubbens U19-herrer, der spiller i Liga 1.

Jimmi Nielsen, 47-årig fynbo med flere trænerjobs i de højere rækker bag sig, har skrevet under på en et-årig aftale gældende fra den 1. januar.

Jimmi Nielsen har det seneste år stået i spidsen for Hedensteds andethold i serie 1, så han er ikke helt ny i klubben.

- Jeg blev spurgt, om det kunne være noget for mig. Efter nogle snakke frem og tilbage blev vi enige om, at det kunne være spændende at få mig involveret i U19. Det er en kæmpe motivationsfaktor for mig at komme til at arbejde med nogle træningsvillige unge mennesker, for jeg er drevet af min iver for at udvikle netop unge spillere, siger Jimmi Nielsen.

- Jeg har prøvet at arbejde på højere niveauer i danmarksserien og 2. division, men min hverdag og tid er ikke til det længere. Det passer derimod rigtig godt med Hedensteds ambitioner for U19-holdet og arbejdet generelt i ungdomsafdelingen.

Den store træner-rundtur fra Fyn til Aarhus og HIF

Han er opvokset i Vissenbjerg og bor i dag i Tommerup, hvor han også har spillet.

Hans spillerkarriere endte tidligt, da korsbåndsskader - syv af slagsen og fire operationer i knæet - tvang ham til at stoppe som 18-årig. Dog prøvede han sig af med det, han kalder "hyggebold" i serie 1 og Albaniserien, inden han lagde støvlerne definitivt på hylden som 26-årig.

I stedet gik han trænervejen. Først som assistenttræner for B1913's U19-hold i 2. division. Derefter hed det U21 A med Tommerup Boldklub sideløbende med et job som assistenttræner for klubbens hold i Albaniserien.

Så trænede han tre år i midtfynske Krarup/Espe, hvor holdet startede i serie 1 og sluttede i danmarksserien. Det var i årene 2010-12.

Efter en halv sæson som assistenttræner i B1913 i Albaniserien skiftede han videre til SSV Højfyn (klubsamarbejde mellem Skallebølle Sportsklub, Skalbjerg Boldklub og VGIF Fodbold startet i 2010). Han begyndte igen i serie 1 og rykkede sit hold direkte op i danmarksserien.

Næste stop var B1913's danmarksserie. Så tog han to år med serie 1-holdet i Ringe Boldklub, og til sidst var han assistenttræner på Brabrand IF's 2. divisionshold, lige før han kom til Hedensted i vinterpausen 2020-21.

Undervejs var der tilbud fra udenlandske klubber fra Sverige, Kina, Qatar og Færøerne, men det passede aldrig med hans øvrige liv, og han prioriterede sin civile karriere.

- Jeg har været vidt omkring, ja, så jeg ved, hvad der skal til for at komme op i de høje rækker. Vi må aldrig glemme, at det hele tiden skal være sjovt at gå til fodbold, men jeg spiller for at vinde, fastslår Jimmi Nielsen.

- Jeg er godt klar over, at jeg overtager et nyoprykket hold, og det bliver selvfølgelig en udfordring for os, når vi skal møde hold, der er vant til tempoet, niveaustimulansen og træningsintensiteten. Der er trods alt kun 30 hold over os i ligaen og 1. division, men jeg har det rigtig fint med den slags udfordringer.

Der er cirka 35 spillere i HIF's U19-afdeling lige nu.

- Vi skal spille på et niveau i Liga 1, hvor man gerne må insistere på at blive ved med at blive dygtigere, for ellers falder man med garanti igennem. Spillere i den alder er ofte meget selvmotiverede, og det er så mit ansvar og min opgave at holde dem sultne, så de bliver endnu bedre.

- Mit håb er, at jeg kan rykke på drengene i Hedensted - både fysisk og taktisk - så U19-årgangen holder gang i fødekæden op mod første- og andetholdet i seniorafdelingen frem for at finde spillerne udenbys.

- Det er ofte forskellen på de mindre klubber og de større, at frafaldet er stort i de små, hvis spillerne ikke får de nødvendige stimuli. Man skal passe på med at satse på rutinen frem for på ungdommens entusiasme, for man "risikerer", at en flok bryder ud og går sammen om at lave et lukket serie 4-hold og dermed stopper deres udvikling, siger Jimmi Nielsen.

- Mange falder fra i de her semi-elitemiljøer, fordi de ikke får chancen, og det er ærgerligt for alle parter. Jeg vil gerne bidrage til at fastholde dem med stort engagement fra deres og min side.

Jimmi Nielsen har UEFA's A-licens, som er den næsthøjeste.

Hedensted IF ønsker ham velkommen til klubben og held og lykke med jobbet!

Luk