Menu

U19: Endelig kom den første sejr i hus

image Foto: Jimmi Nielsen
Af HIF Kommunikation
29. august 2022 kl. 17:21

UNGDOM - Hedensteds U19-drenge vandt endelig, da holdet kom hjem fra Lyseng med en sejr på 1-3.

Cheftræner Jimmi Nielsen sætter ord på kampen her:

En symfoni kan være mange ting. Både smuk og rolig samt dramatisk osv. Kampen i lørdags blev hverken eller, men langt hen ad vejen en indsats, der klart berettigede til tre point imod et hold, der lige havde spillet 2-2 mod Brabrand og samtidig er Lyseng en klub med U19 divisionsfodbold og over 100 spillere i U19-årgangen. Det er vildt og meget imponerende.

Det var en kamp med flere førstegangsoplevelser fra vores side og kun få gentagelser, men også en kamp med et tydeligt bevis på, at det klart letteste - uden sammenligning - i fodbold er at forsvare sig hårdt og kompakt og være i balance hele tiden.

Det var første gang vi:

  • Spillede ud fra en kontrolleret defensiv. Det har vores modstandere gjort i vores tidligere kampe, det ville vi også prøve i erkendelse af, at ungdomsfodbold desværre til stadighed handler om individuelle færdigheder, enkeltmands præstationer. Lidt trist når vi tænker på, at der kun er 30 hold i hele Danmark der ligger højere placeret, synes det bliver for resultat agtigt og når dem der lige nu individuelt kan afgøre kampe, de ikke gider spille mere, hvad har vi så udviklet- 10 forsvarsspillere? Der er egentlig kun et hold vi har mødt, hvor vi kan se, hvad det egentligt er de vil når de har kuglen, af alle de hold vi har mødt. Alle øvrige hold står kompakt og lavt, er store fysisk og lever på omstillinger. Lyseng forsøgte sig dog rigtig fint med et højt pres, men de fik aldrig rigtig held med det, på en dag hvor vi accepterede længere bolde, eller i kolonihaven hvis der var optræk til bøvl. 
  • Ikke gav noget væk udover en overset offside, hvor spilleren loppede over og ved siden af målet. Resten var skud fra distancen som Benjamin vores 06 målmand havde fuld kontrol over.
  • Spillede safety balls fremfor at sætte kuglen unødvendigt på spil.
  • Havde marginalerne med os offensivt- fik scoret behørigt trods både stolpe og overligger, fri afslutning i feltet ved Locht og to brændte friløbere ved Kasper og Mahdi, samt et par dumme offsider hvor vi bliver for ivrige, hvor det kan give mål hvis vi forbliver onside. 
  • Havde den rigtige attitude hele vejen.
  • Forsøgte at spille hurtigt centralt i nogle faser, det affødte nogle unødvendige boldtab, men som jeg har sagt til drengene- de kan aldrig få kritik for at prøve at steppe et tempo op og øve sig i hurtigere boldomgang, lige der accepterer vi lidt sovs.
  • Tømte lungerne. Alle andre kampe har spillerne gemt på noget og så kan man ikke vinde kampe, hvis ikke man investerer det nødvendige energi mæssigt. For første gang bad flere spillere at komme ud allerede i starten af 2. halvleg, fordi der ikke var mere luft. Det har givet et lidt forvrænget billede af vores form, da vi ikke har set trætte ud i de andre kampe, men vi blev så imod Lyseng bekræftet i, at vi slet ikke er i den forfatning vi skal være formmæssigt.
De få gentagelser vi gerne vil have fjernet helt, det er at vi til stadighed dribler for meget i vores possession fase centralt i banen, og vores omstillinger ligner en U12 kamp, hvor uanset hvor mange fine afleveringer vi kan sætte sammen og hvor stort overtal vi er i, så dribler vi direkte ind i modstandere.
I vores omstillinger skal vi være mere kølige og positionere os hensigtsmæssigt ift. boldholder og tage de kloge løb.
Vi indkasserer igen et pølse mål, et unødvendigt hjørne hvor forsvaret kan tage bolden ned men header til hjørne, for langt fra ved indlægget der bliver snittet, en angriber der tager den med, med hånden, ham dækker vi heller ikke færdig, en fumlebold på tværs og der står så en, igen, fri Lyseng spiller og sparker den ind fra 2 meter.
Altså tillader vi fire fejl i samme sekvens, og så skal det gå galt. Vi fik både gult og rødt kort, vi er gode til at få kort, det vil vi godt være bedre til at undgå.
Jeg har dog kun ros til drengene, for de viser bare, at hvis vi spiller kontrolleret og uden pis, så kan vi slå dem alle. 
Men vi vil også gerne lære at spille fodbold og have kuglen mest og vi kan ikke både få i pose og sæk efter lidt mere end en måned sammen, helt ny trup, så kan vi ikke forvente mirakler. Udvikling minimum 80% af tiden og så må resten være efter resultater og det at vinde de 'rigtige' kampe.
Uanset hvilken type musik man er til, så kunne vi lide melodien i lørdags, pladen kom ud af hak, vi havde en ny hest med til Århus og vi er ikke afhængige af noget, så tilbagefald er ikke et issue, det dealer vi med hvis det sker alligevel. 
Fodbold er ikke mere kompliceret end man gør det til, selvom der er mange der mener det nærmest er en videnskab og rene teorier. Fodbold og sport i det hele taget handler stadig for mig om mennesker, mennesket bestemmer udfaldet ud fra handlinger, en teori kan ikke afgøre noget.
Drengene forstod at det handlede om dem og deres handlinger i lørdags. 
U19 hoppede ud af ugen som ubesejret, DS vandt og serie 3 vandt også, resten spillede ikke, sådan en uge kan vi lide- en uge uden nederlag. U19 Liga 3 fører stadig deres række og vi jagter oprykningsspil til Liga 2.
Luk