Menu

U19: Opstart præget af langtidsskader og klubskifter - men søndag får den én over nakken

image Foto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
05. marts 2023 kl. 17:07

U19 - Cheftræner Jimmi Nielsen fra klubbens U19 Liga 1-hold sætter her ord på holdets forberedelser til den kommende sæson.

Vi spiller for tredje sæson i træk i U19 Liga 1, som er den højeste række uden for licensklub-systemet. Det i sig selv er fremragende, når vi ser på vores geografiske placering ift. Vejle og Horsens. VB, AC og FC Horsens tiltrækker de fleste og mest ambitiøse spillere fra nærområdet til Vejle til Horsens. Vinding og Gauerslund tiltrækker tillige fra Vejle og det sydlige og sydøstlige Vejle.

Altså er vi ikke bare tredjevalg men nok nærmere fjerde- elle femtevalg hos nogen. Derfor er vi selvfølgelig ydmyge omkring vores sportslige succes og placering ud fra de forudsætninger. For hver sæson, vi spiller i Liga 1, præsterer vi nærmest "over budget".

Vores opstart har desværre båret præg af ustabilitet. Horsens har snuppet et par spillere, vi har et par langtidsskader hos stærke profiler, folk har været på ferie, på arbejde, der har været småskader og sygdom på kryds og tværs. Alt det har gjort, at vi på intet tidspunkt har været i nærheden af at have alle de bærende kræfter til rådighed samtidig.

Det er lidt konsekvensen ved at træne et hold, hvor fodbolden er den sekundære prioritet ift. skole, arbejde, familie, kæreste, fester og så videre, når skader og sygdom kommer med i samme ligning.

Samtidig er vi udfordrede på muligheden for kvalitativ træning på kunstgræs, og vi har ret beset kun en time og 20 minutter hver tirsdag fra kl. 20.00 til 21.20 på kunstgræsbanen, Om torsdagen står den på græs/jordbane.

Således er vores forudsætninger for at levere på samme eller bedre niveau end tidligere ikke de bedste.

Men vi accepterer vilkårene, for det er sådan, det er, og vi holder alene fokus på det, vi rent faktisk kan gøre noget ved, og vi prioriterer de spillere, som prioriterer fodbolden og fællesskabet.

Vi skal ikke vinde mesterskaber. Vi skal udvikle spillere og sende dem op til seniorafdelingen med en fornuftig rygsæk. Vi spiller selvfølgelig altid for at vinde kampe, men vi vil ikke tisse i bukserne for at holde varmen. Det handler om udvikling før afvikling.

Resultatmæssigt har opstarten været som forventet med en kurve, der har været stigende. Alle spillere har så vidt muligt været i kamp, så vi har i alle kampe - uanset niveau - stillet med store trupper og både Liga 1 og Liga 3-spillere samt 2006'ere uanset vores modstanderes niveau.

Vi har mødt to Liga 1-hold fra vores egen række, Gauerslund og Dalum. Begge kampe med en bred og blandet trup fra vores side. I begge kampe spillede vi en rigtig god første halvleg, og vi var dejligt afklarede defensivt, ligesom vi var ret stærke på bolden og skabte en del 100 procents chancer.

Anden halvleg i Gauerslund blev lidt ustruktureret. Vi var stadig gode på bolden, men her røg vi i omstillingskniven, da vi blev for uforsigtige og tabte 2-4.

Mod Dalum blev vi igen for ivrige i anden halvleg, og jeg forstår godt drengene. Når man er oven på ift. possession og får skabt så mange chancer, som det var tilfældet i begge kampe, så vil man det endnu mere, men det er også her, vi tabte organisationen, og det blev for individuelt. Det er som sagt forståeligt, men der skal vi lære at bevare roen, og det skal nok komme.

Defensivt er vi dog megastærke, og vi vandt 1-0 over Dalum, som er blandt de modstandere, vi gerne vil måle os op imod, selv om testkampe ikke er det samme som turneringskampe.

Men vi fik en fornemmelse, og vi fik øvet nogle ting i behørigt tempo hvad niveauet angår.

Vi har mødt tre Liga 2-hold med primær fokus på bredden og Liga 3-hold fra Billund, FC Fredericia og FC Aarhus Syd. Det er tydeligt, at der ikke er langt mellem toppen af Liga 2 og bunden af Liga 1. Alle tre modstandere beviste til gengæld, at der er et spring fra Liga 3 til Liga 2's top.

Drengene leverer rigtig fint imod Fredericia og Aarhus og spiller lige kampe.

Specielt imod Fredericia, der er nedrykker fra Liga 1, så vi stærke ud på bolden og organisatorisk. Vi spillede 1-1 efter at have spillet 9 mod 11 de sidste 12 minutter.

I Aarhus var vi igen stærke på bolden, men vi tabte 1-2.

Billund-kampen er uden for kategori. Det var vores første kamp, og vi manglede ret mange spillere, ligesom alle øvrige uanset niveau blev taget med. Det handlede blot om at komme i gang. Den kamp tabte vi tydeligt.

Slutteligt mødte vi et stærkt Liga 3-hold i Engum. Her spillede vi også med et meget blandet hold, og 22 spillere var afsted. Igen var vi stærke på kuglen og ret afklarede defensivt. Vi vandt 3-1.

Det har altså været en opstart med blandede modstandere, mange spillere i kamp og fokus på at få øvet os.

Konklusionen er, at vi ser rigtig gode ud i spillet imellem felterne, vi har minimeret de dårlige og uskarpe situationer i vores opbygningsspil fase 1. Vi vil dog gerne stadigvæk være endnu skarpere i felterne, hvor kampene afgøres.

På spillersiden er vi mega ærgerlige over at Horsens har snuppet to af vores spillere. Den ene var vores topscorer. En tredje spiller vil have fuld fokus på skolen, ligesom vi har fået to langtidsskader. Derudover er tre af de normale startere på Liga 1 tvivlsomme til på søndag, hvor vi spiller første turneringskamp hjemme imod Varde.

Vi er dog superglade for, at vi fra Vejle Boldklub har fået Nathanael Rønne ind den anden vej. Han bliver helt klart en gevinst for Liga1.

Vi er som så mange andre hold lidt i tvivl om, hvor vi står i forhold til søndagens turneringskamp, men vi er optimistiske, og vi giver den fuld gas.

Det er ikke de enkelte kampe isoleret set, der er det vigtigste. Jo, på dagen selvfølgelig, men det vigtigste er i sidste ende, at vi kan forblive et Liga 1-hold også efter sommerferien, så vi kan fastholde udviklingsniveauet for de unge mennesker. Både som spillere men også som mennesker.

Den får én over nakken på søndag, og så håber vi at kunne sætte tre points på kontoen og for første gang komme ud af første runde med en placering bedre end sidstepladsen.

Luk