Menu

U19: 'Vi ligner et hospital fra 1. verdenskrig'

image Kasper Jensen scorede målet for HIF. Foto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
12. marts 2023 kl. 18:06

U19 - Cheftræner Jimmi Nielsen fra klubbens U19 Liga 1-hold sætter her ord på holdets første turneringskamp mod Varde IF.

Grundlæggende spiller drengene en super stærk kamp imellem felterne. Præcis, som vi plejer.

Forsvarsspillet og vores organisation ser super stabilt ud. Vi giver kun én chance væk af farlig karakter. Ellers holder vi Varde væk fra målet, og egentlig kun skud fra distancen var, hvad vi skulle forholde os til udover standarder.

Offensivt mangler vi lige den sidste kvalitet, sidste aflevering, afslutningen, det sidste touch, for vi kommer rigtig fint frem til sidste sekvens i afslutningsspillet, men vi mangler lige det sidste.

Altså er vi trænere mega tilfredse med det drengene leverer, og vi accepterer, at vi ikke kan lave fejlfrie præstationer. At vi i det hele taget får point i første turneringskamp og går ind til turneringen med to testkamp-sejre, hvor vi har scoret seks mål og holdt nullet to gange, det er jo langt over, hvad vi som trænere har kunnet forvente.

Kampen som helhed blev, som vi havde forudset. En lige kamp, hvor Varde håbede på at kunne straffe os på omstillinger og standarder. Det fik vi lukket fint ned for på nær i en enkelt situation.

Drengene kæmper med tingene ud fra nærmest umenneskelige forudsætninger. Vi har så mange spillere på lazarettet, at det nærmest ligner et foto fra Første Verdenskrig. Igen i dag måtte vi sende én af vores profiler ud i et halvt til helt år. Denne gang med en korsbåndsskade. Endvidere måtte vi spille med flere halvskadede spillere og én med lungebetændelse.

Vi havde over 10 mand ude ift. sidste sæson pga. sygdom, skader, rejse etc., hvilket sætter drengenes præstation i yderligere perspektiv. Jeg tager sgu hatten af for drengene, at de kan abstrahere fra alt det uheld, vi har været forfulgt af her i opstarten. De er gået opgaven med krum hals og haft fokus på det, vi selv kan påvirke.

Vi flytter os fremad på slagmarken - trods sårede soldater.

Mål:
29' 1-0 Oskar Schweigler (selvmål)
70' 1-1 Kasper Jensen

Luk