Menu

Hedensted tilbage i KUV-samarbejdet med VB

image HIF og VB kæmper for fremtiden på samme side, når det gælder om at udvikle unge talenter under KUV-samarbejdet. Arkivfoto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
25. september 2015 kl. 16:05

KLUBNYT - HIF er tilbage i det mangeårige KUV-samarbejde med Vejle Boldklub, som klubben ellers forlod for halvandet år siden til fordel for et klubsamarbejde med AC Horsens.

"KUV" står for Klubsamarbejde om Ungdomsfodbold på Vejle-egnen.

Vejle Boldklubs sportschef Steen Thychosen ser store perspektiver i, at VB og HIF igen arbejder sammen omkring elite- og ungdomsfodbolden i området, skriver klubbens på dens hjemmeside.

- Vi er meget glade for, Hedensted IF er tilbage i folden af samarbejdsklubber efter en lille afstikker. Det er områdets største klub medlemsmæssigt, og vi har masser at tilbyde hinanden. HIF har gode faciliteter, og de kommer igen til at huse sommer- og træningskampe på deres anlæg, ligesom vi skal bakke op omkring deres talentudvikling. Vi vil byde ind med vores know-how omkring udvikling af unge talentfulde spillere i deres store ungdomssektor, og så vil vi arbejde på at dygtiggøre trænerne i klubben, siger Steen Thychosen.

- På seniorplan er Hedensted IF med placeringen i jyllandsserien områdets næstbedste klub. Vi er nysgerrige efter, hvad der foregår på det bedste hold i HIF, og ligesom vi allerede har haft spillere med på reserveholdet fra HIF, vil vi også fremover kigge den vej, hvis vi får brug for det. I den tidligere VB-spiller Alex Nørlund, har de en dygtig cheftræner til deres bedste seniorhold. Jeg ser store perspektiver i det nye samarbejde og jeg forventer, at begge parter vil få gavn af det, siger Steen Thychosen.

Glade for at være tilbage i folden
I Hedensted ser man også frem til igen at indtræde i KUV-samarbejdet.

- Efter halvandet år væk, er vi glade for igen at kunne kalde os for KUV-samarbejdsklub under VB. Vi har fået talt om de rettelser, der skulle være. Selvom vi har haft en lærerig periode uden for KUV, har vi ikke kunnet undvære det. Vi vil gerne kunne tilbyde de bedste af ungdomsspillerne, at de kan træne under andre forhold. Vi var bange for, at hvis vi ikke havde et klubsamarbejde med en større klub, så flyttede spillerne selv, og så mistede vi helt kontrollen over spillerne, siger Per Holm, der er næstformand i Hedensted IF.

- Vi ser frem til igen at kunne tilbyde spillerne et alternativ. KUV er noget, vi kender, og de står for mange gode ting. Vi ser også frem til igen at få besøg af VB til opvisningskampe, og så har vi jo tidligere været værtsklub ved KUV-stævnerne. Vi vil gerne have besøg af VB-hold på vores anlæg og ser frem til at arrangere kampene, siger Per Holm.

Luk