Menu

Presselandsholdet gæster succesfuldt oldboyshold under Majfest-comeback

image Presselandsholdet i forbindelse med en kamp i Køge i 2020. Arkivfoto: Michal Frimundt Petersen, HB Køge
Af HIF Kommunikation
08. marts 2022 kl. 08:00

MAJFEST - For anden gang på få år trækker Hedensted IF's oldboys A-hold store profiler til fodbold på Hedensted Stadion.

Efter to år uden Majfest i Mosen som følge af coronapandemien, er vi nu klar til igen at feste sammen over fire dage i starten af maj.

Fodbold er altid en del af programmet, og HIF's oldboyshold har knoklet for at arrangere et brag af en kamp fredag den 6. maj klokken 17. Her kommer Presselandsholdet på besøg til en kamp mod det stærke HIF-hold, der siden 2018 uafbrudt har vundet den bedste, lokale oldboysrække.

Presselandsholdet består af journalister og ekspertkommentatorer, som vi kender fra radio, tv og den skrivende presse. I spidsen for holdet står DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul, mens også blandt andre nuværende ekspertkommentator hos TV2 og eks-landsholdsspiller Mads Juncker er med.

Teammanager for Hedensted IF, Jens Erik Skibsted, har store forventninger til kampen:

- Allerede sidste efterår blev vi enige om, at vi ville bidrage med noget ekstraordinært, når Majfesten vendte tilbage. Derfor gik vi i gang med at undersøge muligheden for at få besøg af Presselandsholdet, som med sit mix af tidligere topspillere, dygtige journalister og kendte radiostemmer fra fodboldverdenen passer perfekt til en kamp under Majfesten, siger Jens Erik Skibsted.


Jens Erik Skibsted og Ronni Knudsen fejrer det ene mål, HIF's oldboyshold fik scoret i opvisningskampe mod oldboyslandsholdet under Majfesten 2019. Foto: Palle Herløv.

Anfører lover stærkt hold
Andreas Kraul bærer anførerbindet for mediefolkene, og han ser frem til muligheden for at føre sit hold på banen i Hedensted.

- Da jeg blev kontaktet, var jeg slet ikke i tvivl om, at vi skulle deltage. Folkene bag har gjort et stort arbejde for at arrangere en festlig aften med forhåbentligt mange mennesker på lægterne. Ligesom alle andre hold har vores muligheder for at komme ud og spille været begrænset af coronapandemien. Derfor forventer jeg, at lysten til at komme på græs er stor, så vi kan stille med et stærkt hold, siger Andreas Kraul.

En gave til byen
Kampen mellem det lokale oldboyshold og Presselandsholdet er ét af flere store højdepunkter ved 2022-udgaven af Majfesten, der finder sted fra torsdag den 5. maj til søndag den 8. maj.

Oven på de aflyste byfester har det været vigtigt for folkene bag Majfest at sikre, at vi i år kan se frem til en særlig oplevelse og en mulighed for igen at mødes på kryds og tværs.

- Vi er meget glade for, at vi nu igen kan give Majfest-gæsterne en stor fodboldoplevelse på Hedensted Stadion. Vi har valgt, at kampen skal være gratis som en slags "gave" til byens borgere, så alle er velkomne, siger Tina Søgaard Andreasen, der er presseansvarlig for Majfesten.

LÆS OGSÅ: Acceptabelt nederlag i fantastisk kulisse: HIF's gamle drenge tabte 1-4 til Gravesen & co.

I 2019 mødte HIF's oldboyshold i forbindelse med Majfesten DBU's oldboyslandshold i en kamp, der satte stadionrekord med 2.539 tilskuere.

Som for tre år siden har teammanager Jens Erik Skibsted og resten af holdet ambitioner om at skabe en fodboldfest.

- Vi synes i al beskedenhed, at udgangspunktet for en god aften med masser af tilskuere er til stede. Presselandsholdet stiller med et godt hold, og vi har selv i flere år haft et utroligt stærkt hold, så vi glæder os til at vise, hvad vi kan, siger Jens Erik Skibsted.

HIF's oldboys A-hold har været blandt Jyllands bedste i de seneste sæsoner. Holdet har siden 2018 kun tabt fire turneringskampe og scoret 168 mål i 64 kampe. I 2020 gik holdet hele vejen til finalen om det jyske mesterskab, som dog blev tabt til et særdeles stærkt Aalborg Freja-hold med en lang række tidligere professionelle spillere med kampe i Superligaen, udlandet og for det danske landshold.


Martin Steffensen (t.h.) i aktion mod den tidligere AGF'er Peter Graulund. Foto: Palle Herløv.

Luk