Menu

Kaptajn Kahr takker af efter 16 år på førsteholdet

image Foto: Palle Herløv.
Af HIF Kommunikation
24. januar 2024 kl. 08:09

ELITE - Mathias Kahr Christensen har spillet sin sidste kamp for Hedensted, da han i en alder af 33 har besluttet at stoppe med fodbolden.

Beslutningen blev truffet efter grundige overvejelser, men den har været undervejs i nogle år, da motivationen har været dalende, forklarer Mathias Kahr Christensen, der bor i Aarhus.

- Sammen med manglen på tid var det afgørende, at jeg ikke længere følte, at lysten til fortsat at træne og spille er der, og det vil ikke være fair over for hverken holdkammerater eller trænere, hvis jeg mødte op og gav mig mindre end 100 procent på det her niveau, siger Mathias Kahr Christensen til hedenstedif.dk.

- Der er simpelthen nogle ting, jeg gerne vil bruge min tid på nu. Jeg har fået en kæreste for nylig, og så trækker det i mig at komme ud og spille tennis og padel. Derfor kan jeg også garantere, at man ikke pludselig ser mig spille fodbold i en anden klub. Hvis jeg skal spille en kamp, skal det være for et HIF-hold ala oldboys eller syvmands.

Én gang HIF - altid HIF
Mathias startede i Hedensted IF som fem-årig, og foruden nogle kampe på det hold, der blev sammensat af spillere fra forskellige klubber omkring Vejle Boldklub i KUV-klubsamarbejdet, har han aldrig spillet for andre.

Den 8. september 2007 debuterede han for Hedensteds førstehold som ynglingespiller. Det var en udekamp i jyllandsserien mod SUB Sønderborg, der blev tabt 3-1.

Siden er det blevet til mere end 375 kampe, hvoraf en del af dem - naturligvis - har været med anførerbindet monteret på overarmen.

Foto: Palle Herløv.

Er der nogle kampe, du husker som noget særligt?

- Ja, som mange andre er jeg selvfølgelig nødt til at fremhæve vores pokalkampe mod Viborg, Lyngby og Thisted. Alle sammen store, sportslige oplevelser, hvor vi jo enten spillede lige op eller vandt over højererangerede hold fra superligaen og 1. division. Den slags husker man for evigt, siger Mathias Kahr Christensen og føjer showkampen mod Brøndby den 30. juni 2011 til listen. Den endte 0-0 blandt andet som følge af en hel fænomenal indsats af den unge målmand, Simon Guldhammer.

- Og så er der oprykningerne til danmarksserien, som jeg har været med til to gange. Jeg husker ikke præcist de kampe eller situationer, der sikrede oprykningerne, men jeg husker stemningen omkring holdet og sæsonerne i deres helhed, da vi spillede os frem til de nødvendige resultater. Jeg er meget glad for at have været med til alt det.

Foto: Palle Herløv.

Med 16 år som en fast del af førsteholdet har Mathias været en del af fire forskellige æraer, som han kalder det.

Den første var dengang, da de bærende kræfter på holdet var folk som Peter Klode, Jens Erik Skibsted og Lars Jensen.

Så kom tiden med Thomas Bie, Ronni Knudsen og Nicolai Givskov efterfulgt af Ronni Nordnæs, Mikkel Thisgaard og André Givskov, der alle tre fortsat spiller på førsteholdet.

Og nu er der så kommet et nyt generationsrul, hvor unge talenter gør sig gældende i skikkelse af blandt andre Victor Kubel og Christian "BJ" Jørgensen.

- Jeg er selvfølgelig også nødt til at nævne holdleder Birte Pedersen. Hun betyder utroligt meget for holdet og klubben, og det har hun gjort længe. Det er typer som hende, der gør, at folk har lyst til at blive det samme sted i mange år, siger Mathias Kahr Christensen.

- Og ja - Nicolai Givskov - han er også svær at komme udenom. Ham har jeg altid nydt at spille sammen med, fordi han var så vanvittigt dygtig, og så er han bare en god kammerat uden for banen. Da han blev træner, havde jeg allerede overvejet at stoppe, men jeg blev ved, netop fordi han skulle stå i spidsen for holdet.

HIF ønsker Mathias held og lykke i fremtiden og siger en kæmpestor tak for de 28 år i den grønne trøje.

Foto: Palle Herløv.

Luk