Menu

Sved, blod og tårer: HIF'erne bokser sig i form

image Mathias Kahr Christensen. Foto: Palle Herløv
24. februar 2014 kl. 21:04

SENIOR - Hver mandag siden 13. januar har man kunnet opleve lidt af et særsyn, hvis man lægger vejen forbi i Hedensted Centrets hal B.

20 prustende, hakkende og stønnende fodboldspillere fra Hedensted tonser rundt og giver den bas i bedste Rocky Balboa-stil, mens boksetræner Nikolaj Rasmussen fra Løsning Bokseklub svinger taktstokken og får spillerne til at yde deres maksimale.

Det er ikke sket før i klubbens mangeårige historie, at man har taget den slags konditionstræning i brug op til sæsonstart, og initiativet har da også vækket opsigt, da DBU Jyllands forleden kiggede forbi træningen og lavede et videoindslag til deres hjemmeside.

Ideen opstod hos René Kristensen tilbage i efteråret, da han var holdleder for andetholdet. På det tidspunkt styrketrænede spillerne fra kl. 21 til 22, hvilket betød, at man var sent hjemme, hvis man var bosiddende i f.eks. Aarhus.

- Derfor tænkte vi, at muligheden for at træne med bokseklubben fra kl. 17.30 til 18.30 ved siden af fodboldtræningen var en bedre løsning og et godt alternativ til konditionstræning, hvor man også træner i intervaller, forklarer Kasper Adelfred, mens spillerne hopper mellem fire stationer med forskellige øvelser. Bl.a. 30 sekunder hoppen på en atletikmadras, englehop og hoppen i sjippetov, hvilket bl.a. Emil Bech virkede meget engageret i.

Det var i det hele taget en flok engagerede mandfolk, der rendte rundt og svedte dér på halgulvet.

Aftalen mellem Hedensted IF og Løsning Bokseklub lyder, at 20 spillere kan træne med hver gang, så derfor er tilbuddet desværre ikke for hele seniorafdelingen og U19-holdet. Det er der ganske enkelt ikke plads til.

SE BILLEDERNE: Boksetræning med Hedensted IF

God til at sammensætte et program
Kasper Adelfred har indtryk af, at spillerne synes, det er fedt med boksetræningen. De kan allerede mærke, at kroppen har vænnet sig til at træne hårdt en time i streg.

- Nikolaj Rasmussen er rigtig god til at sammensætte et program, der presser spillerne på benene, så jeg tror på, det har en positiv indvirkning på formen. Vi målte spillerne med en løbetest ved træningsstarten i januar, og den følger vi op på inden længe, så vi kan se, om det har haft det ønskede resultat.

- Det er ihvertfald bedre end spinning i forhold til konditionen. Her er meget variation i forhold til når man bare er i et fitnesscenter. Her gennemgår vi en ny form for træning hver gang, siger Ronni Knudsen, der heller ikke har noget imod at slippe for løb op og ned ad Parallelvej i Hedensted.

Og så er der det med disciplinen. Når man varmer op her i Hedensted Centret, taler man ikke sammen.

- Ha ha, ja, det skulle de lige vænne sig til. Men det gjorde de hurtigt, for vi er glade for det her samarbejde. Jeg synes personligt, det er flot, at to helt forskellige sportsklubber kan stable det her på benene. Det har bl.a. betydet, at de har givet os nogle fribilletter til et stævne på fredag, mens de så formentlig bliver inviteret ud at se nogle af vores kampe. På den måde fortsætter vi med at hjælpe hinanden, siger Kasper Adelfred.

Se billeder fra træningen på Facebook her.

Luk