Menu

Alex Nørlund stopper som førsteholdstræner i HIF

image Arkivfoto: Palle Herløv
Af bestyrelsen
31. oktober 2017 kl. 20:01

SENIOR - Hedensted IF skal have ny førsteholdstræner. Alex Nørlund har netop meddelt sine spillere og klubbens ledelse her til aften, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, der udløber til nytår.

Det oplyser formand Henrik Lundsgaard Nielsen til hedenstedif.dk. Kampen hjemme mod AaB på lørdag bliver dermed hans afskedskamp.

- Jeg havde håbet, at Alex ville forlænge kontrakten igen, men det kniber med tiden, som det ser ud lige nu, og derfor har han valgt at stoppe. Det er rigtig ærgerligt, for vi har været enormt glade for at have ham i klubben. Vi har aldrig stået stærkere, og han har præsteret nogle flotte ting med holdet. Det er 100 pct. hans egen beslutning, og den respekterer vi naturligvis, siger Henrik Lundsgaard Nielsen.

LÆS OGSÅ: Alex Nørlund bliver ny cheftræner i Hedensted

Alex Nørlund har været i klubben siden december 2013, da han erstattede Henrik Larsen. Ved aftenens træning fortalte han sine spillere om sin beslutning, og Henrik Lundsgaard Nielsen overværede seancen.

- Det var næsten sørgeligt. Jeg kunne se, at de blev kede af det. Det hele er gået meget stærkt. Nu skal vi bruge den kommende tid på at finde ud af, hvordan træner-setuppet omkring førsteholdet skal se ud i 2018. Vi ved med sikkerhed, at Kasper Adelfred fortsætter, hvilket er en fordel, da han kender truppen godt, men der skal være én, som kan hjælpe ham, siger Henrik Lundsgaard Nielsen.

Følger sin fornemmelse
Alex Nørlund siger selv, at det er ikke et udtryk for utilfredshed, når han stopper. Hverken med klubben eller spillerne.

- Det korte svar er, at jeg har haft en fornemmelse af, at det er det rigtige for os allesammen. Der var en del undren over det hos de andre parter, og det forstår jeg. Sådan er det altid, når man ikke direkte kan sige 100 pct., hvorfor man stopper. Det er en fornemmelse, jeg har, og den vil jeg følge, siger Alex Nørlund, der har haft en personlig snak med alle førsteholdsspillerne her til aften.

- De har givet udtryk for, at jeg har været en god træner for dem, og det betyder meget for mig. De er ikke alene nogle dygtige fodboldspillere - de er også nogle behagelige mennesker at være sammen med, og alt det kommer jeg da til at savne. Men - det ændrer ikke ved, at jeg føler, jeg har truffet den rigtige beslutning, og jeg er glad for, at jeg selv har kunnet bestemme, hvornår det skulle slutte.

Siden Nørlund kom til klubben, har førsteholdets udvikling taget et stort skridt fremad, og hele klubbens arbejde omkring første- og andetholdet er professionaliseret på mange områder. Fra frugt og kakao efter træning og kamp til bedre faciliteter, web-tv, fysioterapi og samarbejdsaftaler med Hedensted Centret om styrketræning og genoptræning.

- Jeg har på forskellig vis været involveret i mange ting uden for banen, og det har været både udfordrende og udviklende for mig som person. Det sætter jeg pris på, for det har været fedt at være en del af den proces, Hedensted IF har været igennem. Jeg har på alle måder været godt dækket ind af folk, der har gidet løbe de ekstra kilometer for mig både på og uden for banen, siger Alex Nørlund.

Han ønsker sine snart forhenværende spillere og klubben alt muligt held og lykke fremover.

Luk