Menu

Her er klubbens nye førsteholdstrænere i danmarksserien

image Arkivfoto
Af HIF Kommunikation
29. november 2021 kl. 22:22

SENIOR - Hedensted IF har nu lavet en aftale med de to trænere, der skal stå i spidsen for førsteholdet i danmarksserien fra den 1. januar og et år frem.

Cheftræner bliver 35-årige Nicolai Givskov, som de fleste omkring klubben nok kender i forvejen, mens assistenttræner bliver 38-årige Johnny Jungquist.

Det fortæller sportschef Alex Nørlund til hedenstedif.dk.

Nicolai Givskov har selv spillet 303 kampe for Hedensteds førstehold. Han startede i klubben som seks-årig og har været her lige siden dog afbrudt af to års divisionsfodbold i Holstebro Boldklub.

- Jeg har altid følt, at det her er min klub. Det er her, jeg hører til, og det er her, jeg har fået en masse store oplevelser med fodbolden. Oprykninger og pokalkampe mod superligahold og masser af tilskuere. Derfor er det her et helt naturligt skridt for mig, siger Nicolai Givskov.

Han har lige nu DBU's B-trænerlicens, men han regner med at opgradere den til en højere træneruddannelse snarest.

- Jeg har gået og tænkt over i nogle år, hvad der skulle ske, og nu opstod den her mulighed sådan lidt ud af det blå. Jeg vurderede, at det var det rigtige tidspunkt.

På samme måde gik Johnny Jungquist og tænkte over, hvad han skulle give sig til, når hans cheftrænerkontrakt med Vejle Boldklubs serie 1-hold udløb til nytår.

- Jeg havde ikke planlagt, hvad der skulle ske, så da Alex Nørlund kontaktede mig, og præsenterede setuppet i Hedensted, tog vi nogle samtaler omkring det hele. Jeg har altid fulgt Hedensted udefra, så jeg ved, det er en klub med store ambitioner, og jeg tager det som et skulderklap, at man har valgt at kigge min vej, siger Johnny Jungquist.

Ølholm tur - retur

Johnny er født og opvokset i Ølholm, hvor han efter afstikkere til Vejle og Børkop nu igen har bosat sig.

Han har UEFA's A-trænerlicens efter kun seks år som træner. Hans sidste klub som spiller var Hover IF, som en kammerat fik lokket ham til, da han egentlig havde besluttet sig for at stoppe. Det var som udgangspunkt det sociale ved at være en del af et hold, der trak i ham, men der gik ikke længe, før han fik smag for lederrollen.

Han skulle være spillende assistenttræner for deres serie 4-hold, og det gik godt. Pludselig tog tingene fart, og Johnny blev hentet til Vejle, hvor han overtog et serie 5-hold, som han med tre oprykninger i streg fik op i toppen af serie 3.

Derfra kom han med ind omkring VB's førstehold i jyllandsserien, før turen gik videre til FC Skanderborgs jyllandsserie og IF Lysengs danmarksserie lige efter en nedrykning fra 2. division.

Tilbage i VB blev han cheftræner for serie 1, og han har været med til at vinde sølvmedaljer i DBU's U21-turnering i 2017. Det er altså en mand med en vis erfaring, der nu kommer til HIF.

- Jeg har været med på højt niveau i nogle år, så jeg har en del i bagagen og derfor en stor tro på, at jeg kan være med til at flytte nogle ting her i klubben. Selv om jeg er assistenttræner, skal jeg ikke bare være "kegleflytter". Sammen med Nicolai Givskov vil jeg være med til at give klubben et kæmpe skub i den rigtige retning, fastslår Johnny Jungquist.

De to herrer har siddet sammen i fire timer og snakket taktik og hele indstillingen til verdens smukkeste spil. De gik begge derfra med oplevelsen af, at de har samme tilgang til tingene.

- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Johnny. Det bliver spændende at sætte vores præg på det her hold, som jeg ved har niveauet til at blive i danmarksserien. Det er det mål, vi i første omgang skal kæmpe for at opnå, siger Nicolai Givskov.

Johnny Jungquist er enig:

- Vi skal ikke fokusere på andet end overlevelse nu. Det hjælper ikke at have fremtidsplaner om 3. division, før man har vist, at man kan kæmpe sig igennem danmarksserien.

Træner for tidligere holdkammerater og lillebror

Mens Johnny Jungquist som både ungdoms- og seniorspiller har stået på den anden side af kridtstregen som en del af modstanderholdet i kampe mod Hedensted, er Nicolai Givskov som nævnt "grøn helt ind i hjertet".

Så hvordan er det egentlig at skulle være træner for nogle, han selv har spillet sammen med for nylig? Blandt dem lillebror André Givskov.

- Jamen, jeg har gjort det klart fra starten, at sådan er vilkårene, og det er gået meget fint. Når vi træner og spiller kamp, er alle lige, så det har ingen betydning, hvor godt et kendskab jeg har til dem i forvejen - eller for den sags skyld om vi er i familie. Jeg tror derimod, det er en kæmpe fordel, at jeg selv har kæmpet for holdet, for jeg ved præcist, hvad klubben, tilskuerne og byen forventer, når førsteholdet løber ind på opvisningsbanen i Mosen. Her er det ikke nok at vinde - det skal også være seværdigt og underholdende.

Førsteholdet overvintrer på en kedelig niendeplads oven på en mildest talt svingende sæson, så der er nok at tage fat på for de nye trænere, når sæsonen skydes i gang med den traditionelle standerhejsning lørdag den 15. januar.

- Hvordan ser holdet ud?

- Victor Kubel er ude, da han har fået et scolarship i USA, så vi kunne godt bruge en ekstra midtstopper. Resten af truppen ser ud til at være intakt, så det er meget positivt. Mit håb er dog, at vi får tilgang af en ægte angriber, for sådan én mangler vi - det må vi erkende. Vi har dygtige spillere, der kan score mål, men vi har ikke ham bomberen, der kan score 15 mål på en sæson.

- Skal der ændres på spillestilen eller spillernes positioner?

- Det er for tidligt at sige. Jeg vil helst beholde folk på de pladser, de spiller på i øjeblikket, for vi har en god gruppe af spillere, der har prøvet mange ting efterhånden. Om der skal ændres på spillestilen, ved vi først, når vi begynder at komme på græs. Og så er det jo klart, at kommer der fire nye navne udefra, der glider direkte ind i startopstillingen, kan det tvinge os til at ændre på nogle ting, siger Nicolai Givskov.

Hedensted spiller første træningskamp lørdag den 5. februar ude mod Kolding Boldklubs jyllandsseriehold. Herefter venter yderligere fem kampe og en udlandsrejse sydpå før den første turneringskamp hjemme mod B1913 lørdag den 26. marts.

Luk