Menu

HIF henter Lasse Kronborg som ny assistenttræner til danmarksserien

image Lasse Kronborg i kamp for Hedensted i efterårssæsonen 2007. Arkivfoto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
09. december 2022 kl. 17:17

SENIOR - HIF har indgået en et-årig aftale med den tidligere Superliga-spiller Lasse Kronborg, der fra 1. januar 2023 bliver ny assistenttræner på førsteholdet i danmarksserien i stedet for Johnny Jungquist.

Det fortæller sportschef Alex Nørlund.

- Det var på mange måder et naturligt valg for os at hente Lasse ind. Jeg kender ham selv, fordi vi har spillet sammen i Vejle. Han har også været i HIF og spillet sammen med cheftræner Nicolai Givskov, så folk herude ved generelt godt, hvem han er. Det glæder os meget, at vi kan tilknytte en mand som ham, siger Alex Nørlund.

Lasse Kronborg er ifølge transfermarkt.com noteret for 47 kampe i Superligaen og 94 kampe i 1. division.

- Lasse kan dermed bringe nogle kvaliteter ind i vores trænersetup, som han har med sig fra fodbold på højeste plan. De seneste tre år har han arbejdet med coaching af eliteudøvere i sin egen virksomhed, hvilket helt sikkert også er noget, vi ser frem til at få gavn af, siger Alex Nørlund.

- Vi har mange dygtige spillere, men vi skal gøre endnu mere for at udvikle den enkelte. Det er ikke alle, der har brug for det samme på træningsbanen, hvor det tit er små detaljer, der afgør, om vedkommende lykkes eller ej. Det kan eksempelvis være den allersidste skarphed foran mål eller det rigtige løb ind i feltet under et angreb, siger Nørlund.

- Jeg tror på, at Lasse Kronborg har lige præcis dét, vi har brug for på den front. Som menneske passer han også godt ind i vores klub, for han ved, at det sociale også betyder meget, hvis man skal skabe en succes. Det har han blandt andet lært igennem de år, hvor han har været træner i seriefodbold.

Foto: Palle Herløv.

Fra Vejle over Hedensted til Herfølge
Lasse Kronborg spillede for HIF i jyllandsserien i foråret/sommeren 2007, da han var blevet løst af sin kontrakt i Vejle på den betingelse, at han i et halvt år ikke ville spille fodbold andre steder på eliteplan.

- Jeg var ung dengang, og jeg havde ikke det mentale, der skulle til, for at stå imod presset som professionel i en klub, der hentede store navne med masser af Superliga-erfaring og ikke mindst dygtige brasilianere ind på stribe. Det endte med, at jeg valgte at stoppe, og på den måde endte jeg i Hedensted, siger Lasse Kronborg om dengang for 15 år siden.

Med det samme var der kontakt til andre klubber, mens han holdt sig i gang i HIF. Via en bekendt kom han til prøvetræning i Herfølge, som spillede i 1. division, og han skrev under på en kontrakt med sjællænderne.

Afskedskampen for HIF var mod Måbjerg den 23. juni. Den kamp endte 1-1.

Opholdet i Herfølge blev lidt af en elevatortilværelse med oprykning til Superligaen og retur til 1. division. Lasse nåede at spille to år i ligaen og tre i den næstbedste række, og undervejs fusionerede Herfølge med Køge til HB Køge.

Herefter kom han tilbage til VB på en to-årig kontrakt.

- Jeg havde nok ét eller andet sted noget uforløst, og jeg følte mig stadig knyttet til Vejle, hvor jeg startede min seniorkarriere. Det gik godt for klubben og for mig personligt, da jeg blev anfører, men i en træningskamp gik det galt, siger Lasse Kronborg.

Først den ene skade og så den anden
Træningskampen en kold januardag var mod AaB på en kunstgræsbane i VB Parken, og Lasse havde lige fået nye fodboldstøvler. Skæbnen ville, at knopperne på dem pludselig sad fast i underlaget, da han ville lave en vending, og det sagde knæk i knæet.

- Det kostede mig et overrevet ledbånd, begge menisker og korsbåndet. Det var vores første testkamp i pre-season, og jeg var kun et halvt år inde i min kontrakt, så det kunne ikke være mere uheldigt. Jeg var 27 år og i min bedste fodbold-alder, og nu skulle jeg pludselig til at genoptræne. Det brugte jeg fem timer om dagen på i resten af mine halvandet år i klubben.

I slutningen af kontraktperioden spillede Lasse nogle få førsteholdskampe og i pokalturneringen, hvorefter han skrev under på en ny aftale med FC Fredericia, der havde en anden tidligere VB'er i Nicolai Wael som træner.

Alt tegnede lovende, men Lasse løb ind i en ny skade. Denne gang i lysken.

- Stille og roligt tog den ene skade over efter den anden, og til sidst kunne jeg kun spille på en ret stor dosis smertestillende medicin. Bl.a. skulle jeg have en sprøjte i knæet. Til sidst tog jeg en snak med min læge, der sagde, at hvis jeg nogensinde skulle kunne tumle rundt med mine kommende børn, skulle jeg stoppe med at spille omgående. Så blev jeg erklæret fodboldinvalid, hvorefter jeg lagde støvlerne på hylden, siger Lasse Kronborg.

Lasse Kronborg i kamp for Hedensted i jyllandsserien i 2007. Foto: Palle Herløv.

Træner i Hover
Efter et års pause kom han i kontakt med en nabo, der var holdleder for førsteholdet i den lokale klub, Hover IF. Han spurgte Lasse, om han havde lyst til at kigge forbi til en snak.

- Så det gjorde jeg, og det lød sjovt og fristende at gå den vej, nu da jeg ikke selv kunne spille mere. Jeg kunne mærke, at jeg savnede fodbolden helt vildt.

Lasse blev der i 13 sæsoner - seks og et halvt år - hvor Hover spillede i serie 2 og 3. Med tiden fik han lyst til at arbejde med spillere på et højere niveau, og han startede sin egen virksomhed, Kronborg Coaching, hvor han blandt andet har arbejdet med VB-spillerne Arbnor Mucolli og Viljormur Davidsen og en lang række talenter fra U15, U17 og U19 i Kolding, Horsens, Fredericia og Vejle.

- Det tiltaler mig meget at arbejde med unge menneskers udvikling. At få dem til at blive så gode som muligt ved at bruge den viden, jeg selv har opnået. Jeg tror på, at jeg har noget at give videre til både unge og mere etablerede spillere, og det ser jeg frem til også at gøre brug af som træner i Hedensted.

Lasse Kronborg stoppede i Hover i oktober og starter som nævnt i HIF den 1. januar.

- Jeg glæder mig helt vildt til at starte og til at lære klubben at kende igen. Jeg kender dens værdier, og jeg vil bidrage til at skabe et miljø, man som spiller sætter pris på at komme ud i tre-fire gange om ugen. Alle skal føle sig vigtige, og alle skal bevare motivationen. Det er blandt de ting, jeg vil knokle for.

Lasse Kronborg er 36 år, far til tre og daglig leder af en døgninstitution i Horsens. Han bor i Ølholm cirka 700 meter fra den mand, han afløser i assistenttrænerjobbet, Johnny Jungquist. Det er et tilfælde, men de to mænd render jævnligt ind i hinanden, når de lufter hund og barnevogn.

Mon ikke de får lidt mere at snakke om fremover? Johnny har i hvert fald lovet, at han ikke slipper opmærksomheden på sin snart forhenværende klub, selv om han fremover prioriterer familien. Det kan du læse mere om her.

HIF ønsker Lasse Kronborg velkommen tilbage!

Luk