Menu

Jungquist stopper som assistenttræner og prioriterer familien

image Arkivfoto: Palle Herløv
Af HIF Kommunikation
06. december 2022 kl. 17:16

SENIOR - Johnny Jungquist nøjes i første omgang med et enkelt år som assistenttræner i Hedensted IF.

Den 39-årige fra Ølholm har lige fået endnu en søn, og derfor har han valgt at bruge sin fritid derhjemme frem for på fodboldbanen, som han har gjort de seneste ti år som træner og inden da som spiller med tre træninger om ugen og kamp i weekenden.

- Der er 18 måneders forskel på mine drenge, så det siger sig selv, at der er lidt at se til derhjemme. Nu har jeg truffet den her beslutning, for den føles rigtig. Det er sikkert også meget sundt lige at tage en pause fra fodbolden, men jeg garanterer for, at jeg ikke har haft mit sidste trænerjob, siger Johnny Jungquist til hedenstedif.dk.

- Det har intet med HIF at gøre. Jeg har været sindssygt glad for at være her, og jeg føler, at jeg sammen med Nicolai Givskov har været med til at bidrage til en masse positive ting. Vi kendte ikke hinanden i starten, men vi skilles nu som venner, for vi har haft et trænersamarbejde, der har været helt unikt med vores fælles passion for virkelig at nørde fodbold helt ned i detaljen.

Johnny Jungquist har spillet ungdomsfodbold på eliteplan Vejle Boldklub, hvor han var på hold med spillere som Steffen Kielstrup, Mads Beierholm og Mathias Hansen. De færreste er nok klar over, at han faktisk var tæt på at blive professionel.

Blev tilbudt en kontrakt i USA
Da Johnny var 15 år i 1997, deltog han med VB i en stor, international turnering i Holland, som blev fulgt af scouts fra en lang række klubber. Efter en træningskamp blev Johnny og hans far kontaktet af en mand fra den amerikanske klub Colombus Crew fra Ohio, som kunne lide, hvad han så fra den hurtige angriber.

- Historien er den, at vi aftaler et møde med klubben, hvor deres mand så kommer med et tilbud og nogle papirer, der dikterer de vilkår, jeg skulle spille på. Jeg ville få alt betalt og blive indlogeret hos en værtsfamilie. Det var ret vildt. Også for vildt for en kun 15-årig, syntes min far, og derfor sagde han nej på mine vegne. Han brød sig ikke om tanken om, at hans knægt skulle flytte så langt væk. Dengang var jeg sur på ham i en lang periode, men jeg forstår ham i dag, da jeg selv er blevet far. Der er sgu langt fra Ølholm til Ohio, siger Johnny Jungguist.

Så amerikaneren kunne pakke sin kontrakt væk.

Træningsophold i Ajax Amsterdam
Historien fortsætter sådan, at Ajax Amsterdam netop havde ansat danske John Steen Olsen som scout, og det var hans opgave at spotte unge skandinaviske talenter.

Timer efter mødet med amerikaneren tog han kontakt til Johnnys far, og et nyt møde kom i stand. Denne gang endte det med, at der blev aftalt et 14 dages træningsophold i Amsterdam.

- Hans opgave var at samle et komplet hold af spillere fra den turnering, vi deltog i. Det var simpelthen én til hver position i en 4-3-3 og så tre ekstra til at dække ind. Så 14 spillere i alt, hvor jeg så kom med som angriber og fik de her to uger på deres akademi, siger Johnny Jungquist.

John Steen Olsen er i øvrigt først lige stoppet som scout i Ajax i juni i år i en alder af 79.

- Det var en fantastisk oplevelse. Folk som John Heitinga og Wesley Sneijder rendte også rundt der, og kort efter mit ophold kom Michael Krohn-Dehli derned. Men altså - det kastede jo ikke en kontrakt af sig til mig, så jeg rejste hjem og spillede videre i VB, siger Johnny Jungquist, der siden valgte at blive leder. Han har UEFA's A-trænerlicens.

Siden har han været omkring Hover IF, IF Lyseng, FC Skanderborg og tilbage i Vejle Boldklub, før han kom til Hedensted.

- Kommer vi til at se dig i Hedensted igen?

- Det ved man aldrig. Jeg kan dog godt love, at jeg nok kommer til at skulle lufte barnevognen lige omkring kamptidspunktet. Jeg skal helt sikkert følge med i, hvordan det går med ambitionen om at rykke op i divisionsfodbolden. Jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes, hvis alle de rigtige folk bliver ved med at knokle for det, som de gør i dag, siger Johnny Jungquist og sender en særlig tak til holdleder Birte Pedersen for en kæmpestor indsats.

HIF siger også stort tak den anden vej og ønsker Johnny held og lykke fremover.

Luk