Menu

Kvinder: Cheftræneren ser frem mod ny sæson som oprykker

image Arkivfoto
Af HIF Kommunikation
18. oktober 2022 kl. 12:06

SENIOR - HIF's kvindehold har efter en flot sæson sikret sig oprykning til jyllandsserien.

Cheftræner Kasper Juhl Hansen siger til hedenstedif.dk, at forberedelserne til den kommende sæson allerede er startet mentalt, og fysisk kommer hans spillere til at holde gang i træningen efter en velfortjent efterårsferie.

- Jeg ved af erfaring, at det kan have negativ påvirkning, hvis man pludselig har to-tre måneder uden træning. I værste fald mister nogle af spillerne lysten til at være med, og derfor har vi besluttet at træne videre to gange om ugen til midt i december.

Beslutningen er også truffet, fordi en del af spillerne på holdet har været i andre klubber som AGF og VB, hvor de har været vant til en kultur, hvor man træner hele året. Det handler om engagement og hårdt arbejde, hvis man vil være med, hvor det er rigtig sjovt.

Samtidig er der planlagt tre træningskampe i en DBU-turnering. Første kamp er mod Bramdrupdam GIF og derefter hedder modstanderne Vinding SF og Give Fremad.

- Der er lidt af et spring fra serie 1 til jyllandsserien, så det er med at holde sig i gang. Selv om vi har været virkelig gode i den netop afsluttede sæson, er der stadig meget at arbejde videre på, så det gælder om at udnytte tiden, siger Kasper Juhl Hansen.

Kvinderne har blandt andet hentet sejre på 5-1 over Aarhus 1900 og 4-0 over FC Skanderborg. Ud af ti kampe er otte vundet og to spillet uafgjort. Oprykningen blev sikret med 1-1 i den sidste kamp ude mod FC Horsens. Freja Dørr er topscorer med syv mål.

- Der har konsekvent været 14-16 spillere til træning, og det er helt sikkert en del af forklaringen på vores succes. Vi har kunnet træne nogle taktiske ting, hjørnespark, løbemønstre og skabeloner, som vi har taget med til kamp. Der er blevet løbetrænet hver gang helt frem til her i oktober, og så er der jo helt naturligt kommet konkurrence om at blive udtaget, når truppen er større end de 14, der er plads til på holdkortet. Det er yderst positivt, siger cheftræneren.

- Jeg glæder mig til den nye sæson, for jeg synes jo helt sikkert, vi har niveauet til jyllandsserien. Også til at være et stabilt midterhold. Hvis vi rammer formen, kan vi nok endda været et midterhold med pil op, siger Kasper Juhl Hansen, der håber, at statussen som jyllandsseriehold tiltrækker flere spillere udefra, der kan supplere den nuværende trup på mellem 17 og 21 spillere.

Luk