Menu

16-årig ex-HIF'er debuterede for VB's U19-liga

image Foto: Vildmedfoto.dk
Af Palle Herløv
24. maj 2016 kl. 23:10

UNGDOM - Den tidligere HIF-spiller Kasper Poulsgaard debuterede forleden for Vejle Boldklubs hold i U19-ligaen.

Holdet mødte FCK på Peter Bangs Vej og vandt 2-0 på mål af Patrick Rasmussen, der er med omkring Vejles førstehold, og indskiftede Rasmus Fink Hansen.

16-årige Kasper Poulsgaard fik godt fem minutter på banen i opgøret, som altså blev hans debut som spiller på klubbens ældste ungdomshold. Han blev dermed den næstyngste U19-spiller i VB nogensinde. Han gik først ind i angrebet, men blev i de sidste par minutter rykket ned foran bagkæden.

- At få debut i U19-ligaen som U16-spiller er noget af det største, jeg har opnået. Jeg har kæmpet rigtig hårdt for at opnå mål som det her, men det er det hele værd. Da jeg fik at vide, at jeg var udtaget til kampen, var jeg vildt overrasket og glad, men også meget nervøs, for det var jo store drenge, jeg skulle op imod, siger Kasper Poulsgaard til hedenstedif.dk.

Den første U16-spiller, der prøvede kræfter med den ældste ungdomsliga i VB-trøjen, var Benjamin Hansen fra årgang 1994, som 5. juni 2010 begyndte på banen for VB i 1-3-nederlaget på udebane til FC Nordsjælland. Benjamin Hansen spiller i dag for BK Marienlyst i Kanalsport Divisionen.

Sejren betyder, at Vejle rykker forbi Silkeborg IF og op på siden af FC København på en delt femteplads. Hovedstadsklubben har dog to kampe i hånden.

LÆS OGSÅ: U19 besejrede FCK på udebane (vejle-boldklub.dk)

- Vi startede godt ud med at komme foran 1-0 og havde også flere chancer til at komme foran både 2-0 og 3-0. I anden halvleg startede vi også godt ud, men vi blev presset i bund i den sidste del af anden halvleg. Jeg blev sat ind i 86. minut, og vi fik scoret til 2-0 i de sidste minutter af kampen. Jeg kæmper rigtig hårdt hver dag for at få oplevelser som denne, men når man vil opnå ting, som jeg vil, så er man også tit nødt til at sige fra til mange sociale arrangementer, og det kan godt være lidt hårdt engang imellem, men det er det hele værd, når man får sådan nogle oplevelser, lyder det fra debutanten.

Kasper Poulsgaard startede med at spille fodbold som tre-årig. Han skiftede til AC Horsens i 2013 og blev hentet til VB i vinteren 2015. Hans far, Benny Poulsgaard, spillede i øvrigt også fodbold på højeste plan først i Vejle (68 kampe/6 mål) og siden i Horsens fS og AC Horsens (133 kampe/31 mål).

Luk