Menu

U19: Bredballe IF sat til vægs af HIF

06. juni 2016 kl. 18:28

UNGDOM - Kampen mellem Hedensted og Bredballe var forudset til at blive en nøglekamp allerede for flere måneder siden, og det blev bestemt ikke en fuser.

Kampen igennem var præget af et monster fra oven, nemlig varmen. Selvom kampen blev spillet i formiddags timerne, rundede varmen nemt de 25 grader. Dagens dommer havde dog efter aftale med begge trænere, lagt vandpause ind i begge halvlege, hvilket var tiltrængt, især for ”De Grønne”.

Op til kampen var der lidt uro i truppen, da en af opstartens helt store profiler, Alexander Frostholm desværre havde besluttet at holde en pause resten af sæsonen, udover det var Mads Nielsen stadigvæk sygemeldt, Mikkel Foss småskadet. Ydermere havde Riccardo og Sebastian Østergaard også meldt afbud.

- Jeg havde en fin snak med Frostholm i løbet af ugen, hvor han erkendte at lysten/tiden nok ikke helt var til fodbold lige nu. Og folk som kender ham, ved også godt at han ikke gør noget halvt. Herfra skal der lyde en kæmpe tak til Alexander, som i den grad har vist vejen her i foråret, og har været en kæmpe del af den måde vi nu spiller bold på. Jeg håber helt sikkert at få ham lokket ud igen ligeså snart han finder tiden til det.

Hvad gør en træner så, når man har 5 afbud til en super vigtig kamp, ja så priser man sig lykkelig over at man i Hedensted har så bred en trup, og ligeså stort et opland udenfor truppen. Martin Mathiasen blev hevet ind, efter gentagne gange at have vist sit åbenlyse talent til træning. Så 14 mand var klar til formiddagskampen på bane 2 i Hedensted.

På taktiktavlen var der skrevet de samme ting som til hver kamp, men vigtigst af alt så ville træner Mads Nissen se fra drengene at man ville det mere end dagens modstander, og viste kæmpe engagement. Desværre for Mads, så var det som om drengene havde glemt hvorfor man vandt det første indbyrdes opgør. Den blev vundet på ekstremt hård arbejde, hårdt fysisk spil og et kæmpe overskud til at kører omstillinger.

Fra kampens start var det en meget lige kamp, men Bredballes fysisk stærke og meget hurtige angriber voldte ”De Grønne” kæmpe problemer, som man ikke var helt indstillet på hvordan man skulle lukke ned. Det blev også til et par meget farlige omstillinger på recepten- en lang bold fra bagkæden, op i dybden og til en løbeduel, som udeholdets angriber vandt stort set hver gang. Det var en hård start for bagkæden i dag. Det var da også et frispark som lidt tåbeligt blev begået ude ved sidelinjen, som gav det første mål i kampen. Et perfekt slået frispark endte i hovedet på før omtalte angriber, som flot headede bolden i kassen bag en chanceløs Simon Sund, 0-1 10min.

Heldigvis for grøn fløjtede dommeren til vandpause kort efter, og der fik hjemmeholdet en regulær skideballe for spillet de første 20min.

- Jeg var rasende i vandpausen. Alt vi havde snakket om før kampen var ikke tilstede. Vi stod ikke tæt i kæderne, vi løb ikke omstillingerne, vi bakkede ikke op for hinanden i bagkæden eller tog de dybe meter før bolden blev slået. Der var ikke nogen rosende ord fra mig. De havde brug for at få øjnene op, og vide at det var jo altså ikke bare en kamp, men en kamp hvor man kunne sørge for at Bredballe ikke kunne nå os mere, og at vi ville være voldsom tæt på vores mål, at vinde puljen. Men de var ikke tilstede overhovedet.

Vandpausen gavnede de unge talenter fra Hedensted, da de kom ud og styrede løjerne resten af kampen. Det blev til flere pågående forsøg fra Hedensted men bolden ville ikke ind. Især på dødbolde viste ”De Grønne” sig voldsomt farlige, og det gav da også forløsningen til sidst. Et flot slået hjørnespark af Jacob Sørensen blev ikke clearet ud af feltet, og inde foran mål stod brandvarme Jakob ”Flamme” Hansen og sparkede bolden ind, 1-1 35min.

Der blev spillet til pause uden de store begivenheder herfra.

- I halvleg for vi skiftet 2 friske spillere ind og vi får justeret de fejl som prægede 1 halvleg. Jeg måtte (mindre hidsig en i vandpausen) igen give dem en opsang. Fortælle drengene at det er deres hjemmebane, det er deres førsteplads og det er deres tilskuere som kommer ud og bruger tid på at følge dem til hver kamp. Alt i alt skulle de få hevet deres sidemand op og ikke mindst sig selv. Heldigvis hørte de efter den her gang.

2 halvleg stod der Hedensted på stort set det hele. Udeholdet blev presset til at spille primitivt og efter lidt opstarts vanskeligheder stod bagkæden som de skulle, og kunne bare cleare alle boldene. Der blev justeret på holdet sådan, at man gik op og stressede udeholdet mere end i 1 halvleg, og det fungerede. Det blev også til en erobring højt oppe på Bredballes banehalvdel som gav ”De Grønne” en føring.

Torbjørn Dirchsen så sit snit til at skubbe helt op på en central midt fra Bredballe, erobrede bolden og satte et voldsomt højt tempo forbi udeholdets forsvar og køligt sparkede han bolden ind ved fjerneste stolpe, fantastisk mål af en igen storspillende Torbjørn, 2-1 60min.

Resten af kampen blev til et regulært slagsmål som det så ofte gør i U19 kampe og et par velfortjente gule kort, både til Hedensted og Bredballe døde kampen lidt i intensitet. I de sidste 20min af kampen kunne ”De Grønne” have udbygget deres føring med både 2 og 3 mål, men spændingen stod indtil dommeren fløjtede af for sidste gang. Hedensted drengene kunne hæve armene og juble over en flot arbejdsindsats og ikke mindst 3 point.

- Vi vinder kampen i dag på vores fantastiske arbejde i 2 halvleg og ikke mindst de justeringer vi får lavet. Vinder også i dag fordi alle mand investere det de skal efter en sløv start. De 3 indskiftere kommer alle sammen ind og sætter deres præg på kampen, super flot. Jeg vil gerne fremhæve Martin Mathiasen, som spiller sin første kamp her i foråret, og selvom luften ikke holdt så længe, så spiller han bare en flot kamp, og kunne have krydret det med en scoring. Kampens spiller skal selvfølgeligt også nævnes. Jeg vælger i dag at det skal være Jacob Sørensen, og ikke fordi han nødvendigvis var bedst i dag, men han arbejder fuldstændigt vanvittigt flot. Han er helt sikkert en af grundene til at vi kunne presse Bredballe til at spille dårlig fodbold i dag. Jeg ved også Jacob er træt af at jeg fremhæver hans arbejdsindsats da han hellere vil nævnes for sit spil, men han betyder bare super meget for den måde vi vinder kampen på i dag, stor ros til ham.

Næste kamp er onsdag 8. juni ude mod efterskoleholdet Kildevæld kl. 19. En sejr her bringer HIF snublende tæt på en sikker puljesejr.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Jacob Mortensen
4. Marc Dahl
5. Casper Bigom
6. Marcus Schulz ©
7. Torbjørn Dirchsen
8. Frederik Andreasen
9. Jacob Sørensen
10. Rasmus Sundahl
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Martin Mathiasen
13. Nikolaj Lindblad
14. Emil Frimodt

Mål:
10' 0-1 -
35' 1-1 Jakob "Flamme" Hansen
60' 2-1 Torbjørn Dirchsen

Ind- og udskiftninger:
45' Emil Frimodt ind  Marc dahl ud 
45' Martin Mathiasen ind  Frederik Andreasen ud 
55' Nikolaj Lindblad ind  Jacob Sørensen ud 

Luk