Menu

U19: Flot 2-1-sejr over AC Horsens' divisionsreserver

19. maj 2016 kl. 21:35

UNGDOM - Storebror kom på besøg, hvor lillebror mere end bare drillede.

Dagens kamp imod AC Horsens, var en aftalt træningskamp, som var kommet i hus efter U19 1 Divisions Træner Per Hansen havde kontaktet Hedensted.

- Jeg blev kontaktet af Per for en måneds tid siden. Han ville gerne møde os for at give sine knap så faste spillere noget spilletid. Det tog ikke lang tids overvejelse før jeg sagde ja. Om de så ville komme ”kun” med reserver, ville vi stadigvæk møde en fantastisk stærk modstander.

Optakten til kampen var noget nær perfekt. Klubben havde sørget for fantastiske rammer, med salg af pølser og fadøl, linjevogtere til kampen og ikke mindst flere opslag på diverse internetsider. Så der var på forhånd lagt op til en stor aften. Hvad niveau angik, vidste Hedensteds trænerteam ikke hvad de skulle møde, så fokus var hundred procent på ”De Grønne”. Og i og med at alle var skadesfri havde Cheftræner Mads Nissen frit valg på alle hylder.

LÆS OGSÅ: Træningskamp mod divisionsreserver viser vores sande styrke

I taktikrummet før kamp, blev der som altid snakket meget om organisationen på holdet, hvilket efterhånden er blevet et pseudonym på U19 holdets succes. Der blev også snakket om vildskab, om at spille til grænsen og nogle gange lidt over.

- Jeg troede faktisk de ville komme med 4-5 U17 spillere, så derfor havde jeg lagt stor vægt på vores fysik til i dag. Det med at vi godt måtte spille hårdt og nogle gange lidt mere end det. Som 1 Divisionsspillere er de vant til ikke at komme ud på gule kort, og det ville vi heller ikke i dag. Så de skulle gå ind og sætte sig i respekt over for AC, og det må man sige de gjorde.

Før kampens start blev det offentliggjort at AC Horsens havde 8 startere med fra 1 Divisionsholdene, hvoraf 2 af dem var U17 spillere. Så det ville ikke blive nogen nem opgave, men drengene var opsatte og ikke mindst Cheftræner Mads Nissen troede på det.

- Som jeg sagde i optakten, så spiller vi altid for at vinde. Det er den mentalitet drengene skal have hvis vi skal flyttes os allermest. Og så er det ligegyldigt hvem vi møder. Ja jeg lyder lidt små tosset når jeg står på taktikmødet og siger til drengene, at jeg ikke ville arrangere sådan en kamp, hvis jeg ikke troede de havde en chance for at vinde. Men hvis jeg ikke tror på det, hvem skulle så. De har mere i sig end folk går og tror, og de selv ved. Vi skal bare have fundet det frem som i dag.

- Kampen startede kl.18.30, og fra start ville AC op og ligge et hårdt pres på ”De Grønne”, men heldigvis prøvede HIF at spille sig ud af presset, dog med undtagelser hvor man spillede sikkert. Det var da også på en clearing bagfra der efter intet mindre end 3min blev til kampens første mulighed. En lang bold blev sendt op imod Jakob ”Flamme” Hansen. Og på rendyrket styrke fik Flamme holdt 2 midt stoppere på afstand og med et kraftfuldt spark fra kanten af feltet, fik han sendt bolden ind til 1-0. En vanvidsstart fra ”De Grønne” som også tog AC på sengen. Dog skulle der ikke gå mere end 3min yderligere før der blev bragt balance i regnskabet. Emil Frimodt kom lettere til skade i en duel og straks blev bolden sendt på den back hvor Emil skulle have været, hvor AC Horsens klart bedste i dag, løb fra alt og alle og plantede bolden helt op af modsatte stolpe, 1-1.

- Man kan godt sige det var en voldsom start på kampen, 2 mål på under 10min. Et irriterende mål de får, for havde Emil bare lagt sig ned, havde dommeren sku nok fløjtet af. Omvendt er det også super skarpt af AC at se muligheden med det samme. Vi vidste at fejl i dag ville blive straffet prompte. Og selvom jeg ikke ser det som en decideret fejl, så straffer de det bare.

Efter den voldsomme start blev der ikke lettet meget på speederen fra udeholdets side. De pressede på, især over kanterne. Dog blev dette ikke rigtigt farligt. Og med et par farlige kontraer fra Hedensted, hvor den ene var tæt på over 2 omgange at gå ind, en dobbelt chance først til Flamme og dernæst til Torbjørn Dirchsen-ja så var de første 30min virkeligt spillet på højt niveau. Men som om det ikke havde været en fantastisk nok kamp indtil, ja så kom der endnu et mål. Hedensted fik presset spillet en smule længere frem på banen, hvilket resulterede i at de fik et hjørne, som efterhånden er blevet guf for de store Hedensted drenge. Indlæg fra Alexander Frostholm, ind imod Sebastian Østergaard, som blev revet gevaldigt i, dog kom han alligevel først på bolden som han ramte lidt skidt, bolden fløj over bagi feltet hvor Torbjørn flot sparkede bolden i kassen, 2-1. Drengene jublede forløsende, især fordi man havde arbejdet oppe omkring max puls i over 30min, og så kom det forløsende mål.

Efter scoringen gik gassen lidt af ballonen, og der blev spillet til pause uden videre chancer.

- I pausen taler vi meget om deres måde at prøve og få sat kanterne og angriberne i scene med tidlige dybe bolde ud mellem vores stopper og back, at vi skulle tage de dybe meter meget før, så vi ikke kom i løbeduel med deres Ekstremt hurtige folk oppe foran. Vi skifter også 3 ind, mest af alt for ikke at gå sukkerkolde derinde. Normalt ville jeg aldrig skifte så mange på en gang, men det var nødvendigt med det stormløb vi med sikkerhed ville rende ind i fra 2 halvlegs start. Det sidste jeg siger til dem, er at de skal se over på deres modstandere og vide at de har fået skideballe i pausen. At vi har skabt de største chancer, og scoret flest mål.

Ganske rigtigt som Cheftræner Mads Nissen havde forudset, så kom ”Den gule fare” ud i et hæsblæsende tempo. Dette betød dog ikke så meget, da de begyndte at slå bolde op i Hedensteds bagkæde, og her finder man køleskabene fra elgiganten- Sebastian Østergaard og Jacob Mortensen. To meget stærke duel spillere, som ikke gav ved dørene i dag. Generelt for 2 halvleg stod der AC Horsens på stort set det hele, kun brudt af en håndfuld semi farlige kontraer fra Hedensted, men Hedensted militær lignende disciplin og kompakthed gjorde det noget nær umuligt at komme til chancer. Som minutterne gik, blev udeholdet mere og mere frustreret over manglen på chancer og mål, så kampen ændrede lidt karakter til en mindre slagskamp, men lige lidt hjalp det AC, da det var det ”De Grønne var forberedt på. De sidste 5min blev lange for hjemmeholdet. AC Horsens pressede virkeligt på, og med et minut igen fik de et frispark, som en gul mand headede på mål fra 1 meters afstand, men på vanvittig vis fik Simon Sund reddet bolden. Meget kendetegnende for kampen- Hedensted spillerne lykkedes med det meste, hvor AC Horsens ikke helt var så heldige. Og da dommeren fløjtede af for sidste gang, stod der 2-1 på måltavlen til ”De Grønne”. Og cheftræner Mads Nissen kunne med et kæmpe smil gå over og sige tak for kampen til sin træner kollega fra Horsens. En ros kom der også fra AC Horsens træner Per Hansen, en flot spillet kamp af ”De Grønne”.

- Det er længe siden, jeg har prøvet at stå på siden til så ”vigtig” og flot spillet en kamp. Godt nok var det en træningskamp, men det er bare ikke hver dag, hold fra vores turneringsniveau får lov til at møde hold der spiller så meget højere. Også derfor sejren luner så meget mere. En fantastisk flot taktisk spillet kamp af mine drenge, jeg er mere stolt end nogensinde. Især fordi de fortjente sejren i dag. Så kan det godt være de har bolden 60 % af tiden, men vi har den på de rigtige tidspunkter, og vi gør for det meste de rigtige ting med den. Jeg vil gerne sige tak til Per Hansen fra AC Horsens, som arrangerede denne kamp, det var en super oplevelse for drengene. Tak til dem som arrangerede de ting som er foregået uden for banen, og alle dem som kom og støttede drengene i dag. Af de spillere som skal fremhæves, så skal Flamme helt sikkert. Kampens spiller, 1 mål og en arbejdsindsats udover det sædvanlige. Så syntes jeg bare generelt i dag at jeg vil hylde sammenholdet og drengenes iver for stadigvæk at lærer noget om fodbold i deres alder. Det er ikke ret mange steder man finder det mere.

Næste kamp er tirsdag 31. maj hjemme imod Gauerslund, hvor talentholdet kan slå et hul til forfølgerne i rækken, for med en sejr, vil man være hele 6 point foran nr.2. Vel mødt til næste kamp og endnu en gang tak for støtten i dag fra drengene og trænerteamet.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Jacob Mortensen
4. Mikkel Foss
5. Casper Bigom
6. Marcus Schulz ©
7. Torbjørn Dirchsen
8. Sebastian Østergaard
9. Jacob Sørensen
10. Emil Frimodt
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Rasmus Sundahl
13. Frederik Andreasen
14. Mads Nielsen
15. Mikkel Foss

Mål:
03' 1-0 Jakob "Flamme" Hansen
06' 1-1 -
33' 2-1 Torbjørn Dirchsen

Ind- og udskiftninger:
45' Mads Nielsen ind  Emil Frimodt ud 
45' Mikkel Foss ind  Alexander Frostholm ud 
45' Rasmus Sundahl ind  Jacob Sørensen ud 
60' Frederik Andreasen ind  Jacob Mortensen ud 

Luk