Menu

U19: Nissens talenter lukkede puljen med stil

19. juni 2016 kl. 21:52

UNGDOM - Torsdag 16. juni skulle U19-talenterne fra HIF spille sæsonens sidste puljekamp.

Med en sejr eller en uafgjort ville ”De grønne” være stensikre på at vinde puljen, men med et nederlag kunne Taulov/Skærbæk komme op på samme antal point. Dog havde et forår hvor man havde en målscorer på plus 21 og en indbyrdes kamp hvor Hedensted havde vundet den første 6-0, gjort at Hjemmeholdet skulle vinde minimum med 7 mål for at vinde puljen.

Dette blev dog aldrig et tema. Dagens optakt må siges at have været noget nær optimal. Mads Nissen havde i hvert fald mulighed for at bruge samtlige spillere, på nær Martin Mathiasen som skulle arbejde. På taktikmødet var der fra trænerteamet 2 muligheder for hvordan man kunne håndtere oplægget efter sidste onsdags nederlag til Kildevæld.

- Jeg kunne vælge at skælde dem ud over sidste uges nederlag, komme med hårde ord og generelt være gnaven, eller jeg kunne vælge at fortælle drengene om vigtigheden af sammenholdet og hvordan vi tackler modgang. Jeg tog den sidste model, for som jeg selv ved fra da jeg var yngre, så har man ikke brug for at vide når man har spillet en lorte kamp, så ved man det godt selv. Så vi fokuserede på at kigge indad og fremover hjælpe hinanden, og det gav pote i dag.

Kampen blev spillet i Taulov på en knap så flot plæne, men ikke desto mindre startede ”De Grønne” som lyn og torden. Hjemmeholdet blev skubbet en del baglæns, men dette gjorde bare at der desværre ikke var så meget plads at løbe i, og boldene op igennem midten løb gerne ned til keeperen i stedet for en duel. Det skal dog siges at på dette tidspunkt havde vorherre åbnet for sluserne, og det stod ned i lårfede stråler. Så alle afleveringer som blev sendt frem, kom med dobbelt fart så snart bolden ramte græsset. Så timingen i hele spillet udeblev lidt.

Første halvleg blev aldrig den helt store oplevelse udover 20 min inde i kampen, hvor en bold blev opsnappet på midten af Rasmus Sundahl, spillet direkte op på Jakob ”Flamme” Hansen, som gjorde hjemmeholdets forsvar så rundtossede at de måtte nedlægge ham i feltet, straffe. På U19 holdet har man Hedensteds skarpeste spiller lige pt. og det var da også Torbjørn som skulle sparke straffet. Lidt heldigt blev bolden sparket i kassen, efter berøring af målmanden, men et mål er et mål, 20min 0-1.

Resten af halvlegen blev aldrig rigtigt spændende, så da tiden løb ud kunne drengene komme ud og få feedback og nye input fra trænerteamet.

- I pausen snakker vi om at vi ikke må glemme hvad vi er gode til, nemlig at stå kompakt og dybt, og så slå kontraer. Og det er lidt svært når vores 4 forreste lige pludseligt bare står og nyder fodboldkampen i stedet for at arbejde defensivt, så det skulle der lige styr på. Når det så var sagt, skulle vi jo sådan set ”bare” ud og lukke kampen- helst med et mål mere og generelt blive ved med at spille fysisk, hvilket vi vidste de ikke var glade for, fra første kamp.

Anden halvleg blev fløjtet i gang, og denne gang stod ”De Grønne” noget bedre, især efter Marcus Schulz og Casper Bigom var begyndt at dirigere deres spillere. Så når chancen bød sig slog Hedensted til. Det blev til flere flotte forsøg. Først ved en millimeter præcis aflevering fra Emil Frimodt, som keeperen lige nødagtigt nåede før en grøn, og til et indlæg som Casper Bigom headede ind- dog blev der fløjtet offside, hvilket assistent Brian Jørgensen bestemt ikke forstod. Med alle disse chancer skulle der ske noget, så ind kom Riccardo Grosselle, Nikolaj Lindblad og Mads Nielsen for at sætte trumf på.

Der skulle ikke gå længe før det igen blev farligt foran hjemmeholdets mål, og på et skyd som blev rettet af så den fløj op over keeperen, fik Jacob Sørensen noteret sig for sæsonens første mål, 65min 0-2. Super fortjent at Jacob endeligt fik hul på bylden. Nu stod der Hedensted på det hele og kun nogle få kiks i forsvaret gjorde at Taulov/Skærbæk fik små chancer. Der skulle yderligere gå lidt minutter før den reelle afgørelse kom. Det blev en fantastisk veltimet dybdebold fra Marcus Schulz som gav en storspillende Jacob Sørensen en friløber, flot loppede han bolden over keeperen, dog havde den nok ikke gået ind, så heldigt for ”De Grønne” kom Riccardo spurtende, og som han selv sagde ”stjal målet”, 75min 0-3.

- Jeg er så glad på Riccardos vegne, at han får lov til at score sit første mål for os i dag 10 dage før han rejser hjem til Italien og Vicenza. Han har arbejdet mere end de fleste andre og endeligt kom forløsningen. Drengene var ligeså glade som jeg var på hans vegne og den efterfølgende bunke talte vist for sig selv.

Slutteligt fik hjemmeholdet et trøstmål på en dødbold hvor drengene virkede som de var gået i omklædningsrummet, 85min 1-3. Lidt dramatik fik alle dog for pengene til sidst, da en storråbende assistenttræner fra hjemmeholdet blev bortvist for gentagende gange at kommentere på dommerens ageren.

Kampen endte 1-3 til ”De Grønne” og champagnen kunne derfor flyde efterfølgende.

- Jeg er stolt over det stykke arbejde vi har lavet her i foråret, som reelt allerede startede tilbage i November, hvor det første møde blev holdt omkring dette projekt om at genstarte U19 afdelingen, efter et meget hårdt efterår, med få til træning og dårlige resultater. Jeg er stolt over at se mine drenge gang på gang præstere, og når man så møder en lille dal, jamen så er man hurtige til at samle hinanden op igen og arbejde sig til endnu en sejr.

- Arbejdet er jo heldigvis ikke helt slut endnu, og vi skal på tirsdag D.21 spille kvartfinale til jysk mesterskab, så vi har minimum en udfordring mere, som bliver et klasse mandskab, i Lyseng. I dag spiller vi en fin og temmelig ordinær kamp, dog skal Jacob Sørensen som er med i alle målene og Casper Bigom som spiller en af sine bedre kampe i dag nævnes. Uden arbejdshesten og kreatøren ville vi være noget længere tilbage end hvor vi er nu.

Kampens spiller i dag bliver vores alle sammens Riccardo Grosselle, som på 10 måneder har lært dansk, taget et år på handelsskole og scoret 1 enkelt mål for os i foråret. Vi kommer til at savne vores lille hurtigt løbende, spaghetti spisende, tango dansende italiener.

Næste og muligvis sidste kamp i foråret bliver Tirsdag D.21/6 på hjemmebane imod Lyseng kl.19.00, hvor drengenes sæson enten slutter eller avancere til semifinalen til Jysk Mesterskab. Vi håber alle spillerne er ovre deres rygskader efter at have kastet med trænerne, og at folk kommer ud og støtter ”De Grønne” til en forhåbentligt fantastisk fodboldkamp.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Jacob Mortensen
4. Emil Frimodt
5. Casper Bigom
6. Marcus Schulz ©
7. Torbjørn Dirchsen
8. Sebastian Østergaard
9. Jacob Sørensen
10. Rasmus Sundahl
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Riccardo Groselle
13. Nikolaj Lindblad
14. Mads Nielsen

Mål:
20' 1-0 Torbjørn Dirchsen
65' 2-0 Jacob Sørensens
75' 3-0 Riccardo Groselle
82' 1-3 -

Ind- og udskiftninger:
55' Riccardo Groselle ind  Rasmus Sundahl ud 
60' Nikolaj Lindblad ind  Torbjørn Dirchsen ud 
60' Mads Nielsen ind  Emil Frimodt ud 

Luk