Menu

U19: Taulov/Skærbæk kunne ikke indtage HIF's Fort Knox

11. maj 2016 kl. 08:34

UNGDOM - Tirsdag aften var der lagt op til endnu en topkamp i U19-rækken. Dagens modstander var Taulov/Skærbæk, som var ubesejret i tre kampe, så der var på forhånd lagt op til et brag.

Da drengene fra Hedensted ikke havde spillet kamp siden 20. april, var der sået lidt tvivl om kampformen fra trænerstaben. Men det skulle vise sig, at det er blevet noget af et Fort Knox, man har fået bygget i Mosen. Optakten til dagens kamp ville dog nok have givet alle trænere grå hår, da hele tre spillere meldte afbud i løbet af få timer. Heldigvis har U19-holdet en fin bred trup, så der blev hurtigt hevet spillere ind.

- Jeg var noget rundtosset, da beskederne rullede ind i morges. Mads Nielsen havde ligget syg hele natten og lå stadigvæk på langs. Alexander Frostholm havde til idræt dagen før desværre fået et vrid i anklen, og til sidst havde Riccardo Groselle desværre skoleproblemer. Så jeg måtte hurtigt finde løsninger. Heldigvis havde folk meldt sig klar til at stå standby, så Emil Frimodt, Nikolaj Lindblad og Jonas Hüttel kom hurtigt på holdkortet. Og to ud af de tre blev også kampafgørende. Høj klasse af drengene, siger cheftræner Mads Nissen.

På taktikmødet blev der ikke snakket om ret meget nyt i forhold til de foregående kampe. Dog var indstillingen et fokuspunkt i dag. Især fordi, træner Mads Nissen har kunnet mærke en vis selvtilfredshed i truppen, efter den fine start:

- Vi har som tidligere nævnt en håndfuld, som træner ugentligt med vores jyllandsseriehold. Oven i det kan alle drengene jo se på tabellen, at vi ser stærke ud, så der har været en småirriterende form for selvtilfredshed blandt dem, og det går ikke, hvis vi vil blive ved med at dominere rækken. Så er vores indstilling til tingene alfa og omega. Til lørdagens træning fik vi en god snak om, at resultaterne, som de har leveret, ikke er kommet af sig selv, men af uhyre hårdt arbejde og en træningsmentalitet, som siger træning minimum to gange om ugen. Og det har haltet en smule på det sidste. Derfor var det et fokus punkt i dag.

Foran 1-0 på straffespark
Det virkede ikke helt som om, at drengene var klar fra første fløjt, da de første 10 minutter var meget rodede med for mange lange bolde. Det skal dog ikke tage noget fra, at Hedensted igen-igen holdt en ekstrem stram organisation, hvor der ikke blev givet noget væk hele kampen igennem. Efter et kvarters spil fik ”De Grønne” erobret bolden på midten af banen, og en hurtig omstilling fra Jacob Sørensen op imod Torbjørn Dirchsen endte i et klodset straffespark på selvsamme Torbjørn. Han sparkede da også selv straffet og scorede uden chance for keeperen, 1-0. Ufortjent? Måske, men ingen af holdene havde rigtigt fået sat spillet ind til da, så er det godt, at den grønne kontramaskine igen kunne give mål.

Efter 25 minutters spil ville dommeren i fokus, og i en duel, hvor en Taulov-spiller sparkede op i hælen på Marcus Schulz, blev Marcus på forunderlig hvis præsenteret for et gult kort. En hård dom, hvis du spørger assistenttræner Brian Jørgensen. Nu skulle der så arbejdes ekstra hårdt, da man kun var 10 mand. Desværre for ”De Grønne” blev Jakob ”Flamme” få minutter senere så ophidset i en duel, at han også fik marchordre og en pause på 10 minutter. Det gav anledning til, at Casper Bigom kunne komme på banen for at styre midtbanen, og som resultatet viser, så fungerede det til UG. I denne del af kampen stod der suverænt Taulov på kampen, da Hedensted jo selvsagt kun havde ni spillere på banen. Heldigvis for drengene begyndte udeholdet at slå høje, lange bolde i feltet, hvilket jo er guf for klipperne Jacob Mortensen og Sebastian Østergaard. Så selv med to mand i overtal blev udeholdet på intet tidspunkt farlige, ej heller skabte de nogle chancer.

Stormløb mod modstanderens mål
Fra anden halvlegs start stod Hedensted meget dybt. Så snart udeholdet kom til midten, blev der lagt et hidsigt pres på boldholderen, så denne blev tvunget til at tage en hurtig beslutning om, hvor bolden skulle hen, og ni ud af 10 gange endte den på en grøn fod. Og da ”De Grønne” så blev fuldtallige igen, fik backsene meget mere plads, da man kunne skubbe holdet højere op. Efter et kvarters tid blev Frederik Andreasen spillet i dybden, og med noget der mest af alt lignede et indlæg, fik han sendt bolden fladt i kassen bag en på dagen ikke så skarp målmand. 2-0.

Resten af halvlegen blev et stormløb imod Taulovs mål, og med yderligere fire scoringer var ydmygelsen total. Alt i alt en flot kamp, især hvis man sætter fokus på anden halvleg, som vel er noget af det bedste, Hedensted-drengene endnu har præsteret.

Træningskamp mod divisionsreserver på onsdag
- Vi starter sløvt i dag, men slutter virkeligt stærkt af. Vi kværner dem totalt for kræfter i anden halvleg, og det' selv om vi spiller med to mand i undertal på et tidspunkt. I dag er jeg virkelig stolt af drengene, fordi de får sendt et signal til resten af puljen om, at vi i dén grad er et stærkt hold ved at sende en delt andenplads hjem med 6-0 i bagagen. Af spillere, der skal fremhæves i dag, skal Jacob Sørensen i dén grad nævnes. Han arbejder stenhårdt alle 70 minutter, og det er ligegyldigt, hvor man sætter ham. Flot arbejdsindsats igen i dag. Det er som at se sig selv for år tilbage. Jeg husker særligt i Majfest-opvisningskampen mod Brøndby, hvordan jeg… (forkortet af red.), siger Mads Nissen til hedenstedif.dk og fortsætter:

- Vores forsvar, som igen holder nullet og endda scorer to af vores mål, skal også roses. Og ikke mindst vores sidste skanse, Simon Sund, som i dag bliver kampens spiller. Jeg har lovet ham at fortælle, at han havde flere vanvidsredninger i dag, men jeg tror, det var lige før, han frøs til sidst - så lidt så han bolden, slutter Mads Nissen.

Holdets næste turneringskamp er hjemme mod Gauerslund IF tirsdag 31. maj kl. 19. Allerede på onsdag kl. 18.30 er der mulighed for at drengene i aktion igen, da HIF spiller træningskamp mod AC Horsens' divisionsreserver fra U17/U19.

HIF's startopstilling:
1. Simon Sund (m)
2. Rasmus Klærke
3. Jacob Mortensen
4. Mikkel Foss
5. Nikolaj Lindblad
6. Marcus Schulz ©
7. Torbjørn Dirchsen
8. Sebastian Østergaard
9. Jacob Sørensen
10. Emil Frimodt
11. Jakob "Flamme" Hansen

På bænken:
12. Casper Bigom
13. Frederik Andreasen
14. Jonas Hüttel

Mål:
10' 1-0 Torbjørn Dirchsen (straffespark)
59' 2-0 Frederik Andreasen
00' 3-0 Sebastian Østergaard
00' 4-0 Emil Frimodt
00' 5-0 Nikolaj Lindblad
00' 6-0 Marcus Schulz

Ind- og udskiftninger:
30' Casper Bigom ind  Nikolaj Lindblad ud 
45' Frederik Andreasen ind  Emil Frimodt ud 
71' Jonas Hüttel ind  Jacob Sørensen ud 

Luk