Menu

S1: Damerne sikrer oprykning med 1-1 mod Freja

image Foto: Dorte Adelfred
Af Mads Juhl Hansen
17. juni 2017 kl. 23:21

SENIOR - Ligesom klubbens herrer havde damerne tirsdag 13. juni mulighed for at sikre sig oprykning og endda også mod Horsens Freja.

Der var lagt op til en thriller af et rivalopgør i toppen serie 1, da puljens vinder med stor sandsynlighed skulle findes i dag. Damerne var meget ivrige efter at komme tilbage på sporet efter torsdagens nederlag i pokalturneringen.

Alt Hedensted skulle bruge var en uafgjort for at hive oprykningen i land, men det skulle vise sig at blive en besværlig affære.

Det var en velforberedt, men lettere nervøs træner, der mødte ind til dagens opgør.

- Vi glæder os rigtig meget til kampen i aften. Det er en alt afgørende kamp, og spillerne virker rigtig tændte. Vi ved det bliver en svær kamp, da Horsens Freja er et godt hold. Historisk set har vi altid haft det svært med Freja, men jeg er sikker på at pigerne nok skal gøre det nødvendige, for at vi sikrer os oprykningen her til aften, sagde Kasper Juhl Hansen før kampstart.

SE BILLEDERNE:
Hedensted IF - Horsens Freja (Facebook)

Der var mange nerver på til dagens opgør, og det var tydeligt at se, og i sær hos hjemmeholdet som ikke som særligt godt fra start. Det samme kan man ikke sige om dagens modstander fra Horsens Freja.

Blot ni minutter inde i kampen spiller en Freja back en lang flad aflevering ned i mellem HIF’s forsvar, som de går lidt galt af og efterlader en helt fri Horsens Freja angriber, som sikkert sparker bolden ind forbi en chanceløs Kristina Nielsen i målet. 0-1 til Horsens Freja og Hedensted var nu tvunget til selv at score for at sikre oprykningen i dag.

Herefter skulle der gå hele 70 minutter, hvor Hedensted stille og roligt fik bedre og bedre fat i kampen, men dog uden at være kyniske nok foran kassen. Men efter 80 minutters spil kom forløsningen. De grønne damer for tildelt et frispark i venstre side af banen, som dagens anfører, i Rikke Larsens fravær, Laura Lindhardt tager sig af med sædvanlig stor kvalitet. En høj og lang bold daler over bagerst i feltet, hvor den hovedstødsstærke Karina Petersen dukker op, og i to omgange header sin tredje sæsonscoring i kassen til stillingen 1-1.

Kasper Juhl Hansens mandskab sikrede sig det ene point, som var nødvendigt for at sikre sig oprykningen til jyllandsserien til efteråret. Da Horsens Freja ikke har flere kampe i år, og Hedensted er foran med to point, er det hermed afgjort at de grønne damer vinder forårets pulje, og endda med en kamp i overskud. En flot præstation af Hedensted IF.

Det var en ekstatisk Kasper Juhl Hansen, der havde følgende kommentar efter aftenens kamp:

- Vi spiller egentlig en halvringe fodboldkamp i dag, men viser igen i dag, at vi er et tophold og fik det ene point som var nødvendigt for at sikre oprykningen. Jeg er super glad og tilfreds med at oprykningen kom i hus her til aften. Jeg er rigtig stolt af pigerne, der har leveret et fantastisk stykke arbejde de sidste 5 måneder. Oprykningen er en kæmpe forløsning, da det et halvandet års arbejde, der kulminerer i denne oprykning. Vi er stolte af at rykke op en spillerunde før sæsonafslutningen. Nu er det sidste mål i år at kunne slutte sæsonen af som ubesejret.

Kampens spiller: Karina Petersen (7 stemmer)

HIF's startopstilling:
1. Kristina Nielsen (m)
2. Therese Sølvbjerg
3. Karina Petersen
4. Caroline Hartmann
5. Lærke Bennekou
6. Simone Jakobsen
7. Melanie Mørck
8. Laura Lindhardt (c)
9. Maria Hauge
10. Maria Schrøder
11. Caroline Lovmand

På bænken:
12. Louise Jakobsen
13. Mette Refsgaard
14. Kaya Veitlmeier

Mål:
09' 0-1 -
80' 7-0 Karina Petersen

Ind- og udskiftninger:
62' Mette Refsgaard ind  Therese Sølvbjerg ud 
70' Louise Jakobsen ind  Caroline Lovmand ud 
70' Kaya Veitlmeier ind  Maria Schrøder ud 

Luk