Menu

Mirsad er tilbage i den grønne trøje: 'Jeg vil bombe Hedensted op over stregen'

image Foto: Palle Herløv
Af Palle Herløv
11. november 2019 kl. 23:15

SENIOR - 24-årige Mirsad Suljic har netop indgået en aftale om at vende tilbage til Hedensted IF.

Han siger dermed farvel til 2. divisionsfodbolden i Thisted FC, hvor han slutter som holdets topscorer med seks mål.

- Jeg har valgt ikke at forlænge min kontrakt yderligere i Thisted FC, fordi det ikke hænger sammen for mig med den lange køretur på 170 kilometer, som jeg har taget flere gange om ugen i de seks måneder, jeg var der, siger Mirsad Suljic.

- Det kunne klubbens ledelse sagtens forstå. Jeg vil ikke flytte væk fra Horsens for en deltidskontrakt. Klubben ville gerne have forlænget i halvandet år mere, men det gav ikke mening for mig. Thisted er en supergod klub med fantastiske fans, som har været glade for mig, og der er et godt sammenhold mellem spillerne. Jeg har lært en masse rent sportsligt, og jeg har prøvet at have en hverdag, hvor jeg ikke skulle lave andet end at spille fodbold. Det har været lidt ligesom at være professionel med fire træninger i ugen, kampe og ellers total frihed, siger Mirsad Suljic.Han fortæller, at han fik opfyldt sit personlige mål om at være med i start-11'eren hver gang, og han blev som nævnt topscorer i efteråret.

- Det er jeg utrolig stolt over. Alle ved, hvor svært det er at komme til en ny klub og have presset på sig om at præstere på et højt niveau og lave mål. Jeg skulle nok have lavet dobbelt så mange, når jeg tænker tilbage på de chancer, jeg har brændt, men det sker engang imellem, at bolden ikke vil over stregen. Det har også været anderledes for at ligge alene på toppen, så alt i alt er jeg godt tilfreds.

SE OGSÅ: Mirsad scorer hattrick mod VB (HIF's Web-TV)

En ønskespiller for HIF
Hedensteds ene cheftræner Kasper Adelfred lægger ikke skjul på, at Mirsad Suljic er en ønskespiller at få retur.

- Der er ingen tvivl om, at det var en mavepuster da Mirsad i sommers fik tilbuddet om at spille i Thisted og takkede ja, for han havde været vores offensive omdrejningspunkt i nogle år, og han var udset til at tage endnu mere ansvar på det nye danmarksseriehold, siger Kasper Adelfred.

LÆS OGSÅ: HIF mister Mirsad til 2. divisionshold: Nu skal han spille på kontrakt i nordjylland

- Vi bakkede ham op i beslutningen, og vi tog det som et kompliment til klubben, at én af vores spillere var interessant for en kontraktklub. Det, tror jeg, kommer os til gode nu, hvor afstanden og transporten ikke kan hænge sammen for Mirsad. Det varmer mit grønne HIF-hjerte enormt meget, når han siger, at han ikke kan se sig selv i andre danmarksserieklubber end Hedensted, for havde han udelukkende tænkt på sine økonomiske muligheder, var han ikke kommet tilbage, siger Adelfred.

- Det viser, at Mirsad virkelig er blevet én af de ægte 'grønne' i de 3,5 år, han har spillet i klubben.

LÆS OGSÅ: Mirsad vil være HIF's nye målmaskine

Mirsad kom til Hedensted som 20-årig i august 2016, da han skiftede fra Horsens Freja, hvor han spillede serie 1 og jyllandsserie. Han begyndte først at spille klubfodbold som 12-årig, da han flyttede fra Sønderborg til Bredballe og meldte sig ind i Bredballe IF.

Siden skiftede han til Vejle Boldklub, hvor han i øvrigt havde Hedensteds anden cheftræner, Brian Brøsted Rasmussen, som træner. Herefter gik turen til AC Horsens.

LÆS OGSÅ: "Målmaskinen Mirsad" sluttede som topscorer i jyllandsserien

Han nåede at spille 110 turnerings- og træningskampe for HIF's førstehold, og han scorede 80 mål inden skiftet til Thisted.

- I forhold til det sportslige kommer forstærkningen belejligt. Vi har egentlig produceret de chancer, man kan forvente i den hårde pulje, vi er i, men vi har ofte manglet kynismen i afslutningerne. Netop den kvalitet ved vi, at Mirsad besidder, siger Kasper Adelfred.

Og Mirsad er klar i mælet. Hans ambition er at hjælpe sit hold tilbage i den sjove ende af tabellen:

- Jeg vil bombe Hedensted op over stregen, siger han.

- Brian og Kasper kender mig rigtig godt, og det samme gør mange af spillerne, så jeg forventer, det bliver nemt at komme hjem.

Mirsad bliver desuden træner for HIF's U16-drenge.

LÆS OGSÅ: Mirsad dobbelt målscorer i fin sæsonafslutning

Luk